Genç bir ressam Phoebe Wahl’ın resimlerini çok seviyorum. İçimi ısıtıyor.
https://www.phoebewahl.com/
Johan Christian Dahl - View from Stalheim (1842)
@Leingrad’ın paylaştığı tabloyu 5 dakika izledikten sonra, sanatçının başka eserlerine de bakayım dedim. Her tablosu birbirinden güzel.
Bir resim öğretmeni olarak nasıl bu başlığa böyle geç yazıyorum, utanç doluyum!
Ben resimden ziyade çoğu bu başlıkta da yer alan tabloların belli bir kompozisyon ve hikaye içinde canlandırmasını paylaşayım. Pek güzel pek.
Rino Stefano - Beauty
İlham verici… iç dünyamı birkaç adım ileriye taşıdı. Rüyalarda yol almak gibiydi. Gerçekten büyülendim.

Umberto Boccioni-1910
La citta che sale / The City Rises

pablo picasso the poet 1911

pablo picasso la minotauromachie 1935

İkarus Düşerken- Peter Bruegel - 1560
Annemin ölümü ile ilgili olabilir, tabloyu görünce müthiş etkilenmiştim. Şimdi salonda kocaman bir tablosunu astım, mümkün olduğunca karşısında yaşıyorum.
Peter Brugel tabloda, İkarus Düşerken tüm hayatın normal ritminde ‘sanki hiç bir şey olmamış gibi’ devam ettiğini resmetmiş. Yani öyle yorumlanıyor, ben direk benimsedim yorumu, ben de öyle gördüm. Ölüm olduğunda da İkarus ya da değil, sıradan bir ölüm ya da değil, umursamadan devam ediyor hayat. Bu bana çok hüzünlü geliyor.
Sefilliklerinden kaçmak istiyorlardı ve yıldızlar onlara çok uzaktı. İç çektiler bu yüzden: “Ah, göksel yollar olsa da, usulca yaklaşsak başka bir varlığa ve mutluluğa!”
merhaba bu resmin adını ya da kime ait olduğunu bilen var mı acaba? birkaç gün önce indirmiştim ama nereden bulduğumu hiç hatırlamıyorum ://
Yuqi Wang - Autumn of Mountain imiş…
çok teşekkür ederim 
Death Metal dinleyicisi olarak Obituary gurubundan keşfettiğim Michael Whelan’ın Lovecraft’s Nightmare isimli çalışması. Obituary gurubunun 2. ve Death Metal klasiklerinden sayılacak Cause of Death albümünün kapağı aynı zamanda.