Howard Phillips Lovecraft Kitapları

Bu hikayeler cildinin başı zaten. İçindekiler falan yok valla.

Gümüş Anahtarı göremedim. Kadath tan sonra iki novella isimli eseri geliyor. Onda da şunlar var.

4 Beğeni

Şimdi anladım. Bildiğin tüm Lovecraft serisini toplayıp sıkıştırmışlar. Çünkü İki Novella diye bir eseri yok aslen. Alfa zamanında bu hikayeleri birleştirip yayınlamıştı. Hiç revizyona gitmemişler. Sağolun hocam. Buradan Alfa’yı kınıyorum.

1 Beğeni

Aynen, eseri derken Alfa dan çıkan haliyle demek istiyorum tabi. Ne çıkardılarsa, romanları romanlara, öyküleri öykülere koymuşlar.

Romanlar,

•Delilik Dağlarında
•Charles Dexter Vakası
•Bilinmeyen Kadath’a Düş Yolculuğu
•İki Novella

Öyküler,

• Herbert West : Diriltici
•Cthulhu’nun Çağrısı
• Dunwich Dehşeti

Mevcut. Tabi öykü kitabı olan 3 kitapta pek çok öykü var.

@alper e de söyledim bugün. Güzel bir derleme ama süper değil. Eksikleri var bence.

1 Beğeni

Bence Arkham Cycle ve diğer hikayeler şeklinde iki cilt hazırlansa çok güzel olurdu.

1 Beğeni

Alfa’nın 7 kitaplık karton baskıları bu paylaştığın şekilde. 3 roman ve 2 kısa roman 4 kitap, öykülerin olduğu 3 kitap.

İçindekilerin olmayışı bir eksiklik, bunun dışında kendime göre bulduğum kusurlar var ebat 12x20 olmalıydı, bez cilt olmalıydı gibi ama bunlar bana göre olduğu için başkaları için bir eksiklik sayılmaz.

Evet evet. Karton baskılar aynen burada yer alıyor.

1 Beğeni
5 Beğeni

kitabı sipariş verdim bugün yarın gelecek. bilsem sipariş vermezdim. içindekiler olmaması nasıl bir handikaptır yahu

Evet öyle bir sıkıntı var, belki 2. baskıda düzeltirler, ben içindekiler olmadığını bilerek aldım.

Belki romanlar için çok önemli değil, 3 roman 2 kısa roman 5 bölüm, kitaba yandan bakınca siyah sayfalardan her romanın başlangıç kısmı görülebilir ama öyküler için içindekiler sayfası olmalıydı.

Uğraşıp, Toplu Hikayeler baskısına göre sayfa sayılarını düzenleyen olursa, forumla da paylaşırsa iyi olur.

Herbert West: Diriltici

Cthulhu’nun Çağrısı

Dunwich Dehşeti

4 Beğeni

Birde şey çok saçma. Alacak arkadaşlar dikkat edipte alsın. Direk 7 toplu eseri “kapakları dahil” üst üste koyup ciltlemişler sanki.
Yani Herbert West Diriltici diye kapak koyuyosun, hemen arka sayfasından mağaradaki canavar çıkıyor. Çünkü diriltici 5. kitaptı ve diriltici 100 küsürlü sayfalarda başlıyordu.
Bu lovecraft toplu eserleri olmamışta sanki Alfa tarafından basılan toplu eserlerin, toplu hali gibi olmuş.
Bana soracak olursanız elinde 7 ciltlik seri olanın bunu almasına hiç gerek yok.
herbert west diriltici sayfasından sonra mağaradaki canavar okumak hoş değil.
içindekiler olmadığı için neyin nerde olduğunu görmekte imkansız. Yani bir derleme gibi değilde, aksine daha çok karmakarışık olmuş. 7 kitaplık set daha derli toplu bilginiz olsun.

Elime ulaştığında da yorumumu yaparım. Resimlerden anladığım bu şimdilik

Edit: Madem 7 kitabı üst üste koyup basıyorsunuz, o zaman içindekiler kısmını da bassaydınız.
Sayfa numaralarını güncellemeye bile üşenmişler ve içindekiler kısmını cıkartmışlar. Tamamen rezillik, parası bitmişte satmak için son vurgununu yapmış gibi olmuş alfa.

4 Beğeni

Evet öyle yapmışlar

Şimdi siz böyle yazınca Bu 7 kitaplık toplu baskı içerisinde yayınlanmayan, eksik olan roman,kısa roman, öyküleri mi var Lovecraft’ın.

2 Beğeni

Bu soruya cevap aldıktan sonra bir farklılık yoksa 7 kitabı birden almayı düşünüyorum ben. Elimde hiç Türkçe Lovecraft kitabı olmadığından en azından ergonomik bir tercih olur, okuma kolaylığı sağlar.

1 Beğeni

Şuradan bir sonuca varılabilir. @Ozgur tam senlik bir operasyon. :slight_smile: Askerlik öncesi foruma bilgilendirici bir uğraş olur.

2 Beğeni

Ben kitapları almayacağım. Daha özenli bir şey beklerdim. Açıkçası bu yapışkan gibi olan cilt de hiç hoşuma gitmiyor uzun vadeli düşününce. On sene sonra tüylü ve soyulmuş olması benim canımı sıkar. İthaki Karanlık Kitaplık topladığımdan oradan zaman içinde de geleceğini düşündüğümden almamaya karar verdim.

Ekleme: Lovecraft pek sevmem zaten. Aynı dönemde arkadaşı olan Howard bana daha çok hitap ediyor. Lovecraft’tan çokça esinlenmiş olmasına rağmen anlatım becerisini daha çok beğendim. :slight_smile:

6 Beğeni

Yarın sabah uçakla Istanbul’a geçiyorum bugün biraz vedalaşmayla geçiyor. Lovecraftı daha önce yaptım aslında ama türkçe karşılıklarını toparlayanamıştım çok karışık geldi bıraktım sonrasında. Benim topladığım listeye burdakileri de eklemek aynı olanları elemek falan lazım. Zor iş valla :smiley: .

Bağımsız Kitapları Türkçesi Yayınevi Basım Yıl
The Case of Charles Dexter Ward 1943
Kısa Öykü Derlemeleri Türkçesi Yayınevi Basım Yıl
The Poetical Works of Jonathan E. Hoag 1923
At the Mountains of Madness and Other Tales of Terror 1936
The Shadow Over Innsmouth and Other Stories of Horror 1936
The Shunned House 1938
The Outsider and Others 1939
Beyond the Wall of Sleep 1943
Marginalia 1944
The Weird Shadow Over Innsmouth and Other Stories of the Supernatural 1944
Best Supernatural Stories of H.P. Lovecraft 1945
The Dunwich Horror and Other Weird Tales 1945
The Lurker at the Threshold 1945
The Lurking Fear and Other Stories 1947
Something About Cats and Other Pieces 1949
The Haunter of the Dark and Other Tales of Horror 1950
The Survivor and Others 1957
Dreams and Fancies 1962
The Colour Out of Space 1963
Dagon and Other Macabre Tales 1965
The Shadow Out of Time and Other Tales of Horror 1968
The DreamQuest of Unknown Kadath 1970
The Doom That Came to Sarnath 1971
The Watchers Out of Time 1974
Bloodcurdling Tales of Horror and the Macabre 1982
Dreams of Terror and Death 1987
The Call of Cthulhu and Other Weird Stories 1989
Crawling Chaos and Others 1992
The Road to Madness 1996
Tales of H.P. Lovecraft 1997
Ancient Track: The Complete Poetical Works of H.P. Lovecraft 2001
The Dreams in the Witch House and Other Weird Stories 2004
The Tales of Inspector Legrasse 2005
Necronomicon: The Best Weird Fiction of H.P. Lovecraft 2008
Antolojileri Türkçesi Yayınevi Basım Yıl
Thoughts and Pictures 1932
Çizgi Romanları Türkçesi Yayınevi Basım Yıl
H.P. Lovecraft’s The Dunwich Horror 2012
The Case of Charles Dexter Ward 2013
Kurgu Dışı Kitapları Türkçesi Yayınevi Basım Yıl
Supernatural Horror in Literature 1927
Lovecraft at Last: The Master of Horror in His Own Words 1975
Selected Letters I, 19111924 1965
Selected Letters II, 19251929 1968
Selected Letters III, 19291931 1971
Selected Letters IV, 19321934 1976
Selected Letters V, 19341937 1976
Uncollected Letters 1986
Clark Ashton Smith: Letters to H.P. Lovecraft 1987
Letters to Henry Kuttner 1991
Lord of a Visible World: An Autobiography in Letters 2000
Letters to Alfred Galpin 2002
Mysteries of Time and Spirit: The Letters of H.P. Lovecraft and Donald Wandrei 2002
Collected Essays of H.P. Lovecraft: Literary Criticism 2004
Collected Essays of H.P. Lovecraft: Amateur Journalism 2004
Collected Essays of H.P. Lovecraft: Science 2005
Collected Essays of H.P. Lovecraft: Travel 2005
Letters to Rheinhart Kleiner 2005
Letters from New York 2005
Collected Essays of H.P. Lovecraft: Philosophy, Autobiography and Miscellany 2006
Essential Solitude: The Letters of H.P. Lovecraft and August Derleth, Volume 1 2009
Essential Solitude: The Letters of H.P. Lovecraft and August Derleth, Volume 2 2009
A Means to Freedom: The Letters of H.P. Lovecraft and Robert E. Howard 2011
Letters to James F. Morton 2011

Burda tabi, farklı isimle tekrar basılmış kitaplar yok. Kitaplarının çoğunluğu kısa öykü derlemeleri olduğu için derlemelerin içeriklerini de listelemek gerek. Yani yukardaki her derleme için ayrı liste lazım. Bizde nasıl basıldı bilmiyorum bakmadım açıkcası ama kısa hikayeleri tekli basıldıysa ben kaçar :smiley: Zaten yabancı dilde çıkan kitaplarda bile derlemelerden hikayeler toplayıp ayrı bir derleme daha yaptıkları da var. O iş zor. Ancak izne geldiğimde artık :smiley:

8 Beğeni

Listeye hayalet yazarlıkları dahil mi?

Yok onların bazıları dahil sadece.
Ayrı bir liste gerekiyor ona. Tabloya çevirmedim henüz.

1. The Green Meadow (Elizabeth Neville Berkeley and Lewis Theobald, Jun., 1918/19)
  2. The Crawling Chaos (Elizabeth Neville Berkeley and Lewis Theobald, Jun., 1920/21)
  3. The Last Test (Adolphe de Castro, 1927)
  4. The Electric Executioner (Adolphe de Castro, 1929)
  5. The Curse of Yig (Zealia Bishop, 1928)
  6. The Mound (Zealia Bishop, 1929-30)
  7. Medusa’s Coil (Zealia Bishop, 1930)
  8. The Man of Stone (Hazel Heald, 1932)
  9. The Horror in the Museum (Hazel Heald, 1932)
  10. Winged Death (Hazel Heald, 1932)
  11. Out of the Aeons (Hazel Heald, 1933)
  12. The Horror in the Burying-Grounds (Hazel Heald, 1933/35)
  13. The Diary of Alonzo Typer (William Lumley, 1935)

HPL editörlüğünde çıkanlar

1. The Horror at Martin’s Beach (Sonia H. Greene, 1922)
  2. Ashes (C.M. Eddy Jr., 1923)
  3. The Ghost-Eater (C.M. Eddy Jr., 1923)
  4. The Loved Dead (C.M. Eddy, Jr., 1923)
  5. Deaf, Dumb, and Blind (C.M. Eddy, Jr., 1924)
  6. Two Black Bottles (Wilfred Blanch Talman, 1926)
  7. The Trap (Henry S. Whitehead, 1931)
  8. The Tree on the Hill (Duane W. Rimel, 1934)
  9. The Disinterment (Duane W. Rimel, 1935)
  10. “Till A’ the Seas” (R.H. Barlow, 1935)
  11. The Night Ocean (R.H. Barlow, 1936)
3 Beğeni

Eski baskılarında da hikaye öncesinde güzel bilgiler veren paragrafları korumuşlar. Ki buradan bir okuma sırası çıkarılabilir. Ama madem Arkham Cycle şeklinde basılmayak. En azından bu hikayelerin yerlerini değiştirselerdi çok mu zor olurdu. 15 dakika sürmezdi sıralamak. Resmen bu hikayeden önce şu vardı, git öbür kitabı da al diyorlar. Mesala Randolph Carter hikayeleri.

2 Beğeni

Ben ayrı ayrı basılan kitapların kapağında olan sevimsiz çerçevelerin içindeki portreleri görünce içime bi kurt düşmüştü. Böyle bir toplu baskı yapılırken Alfa’dan içeriğe dair de birkaç dokunuş beklerdim.

Çeviride sıkıntı olmadığı sürece benim açımdan bir problem yok. Çevirisi ve son kontrolü iyi olduktan sonra İsterlerse kapaksız bile piyasaya sürebilirler. Yanlış hesaplamadıysam karton kapaklı 7 kitabı ayrı almaktansa bu toplu ciltleri almak daha uygun fiyata geliyor fakat yine de görünürde bir içerik iyileştirmesi olmadığı için etiket fiyatı bence pahalı. %45 %50 indirim lazım. Alfa Kayıp Rıhtım kullanıcılarına özel sitesinde kullanılabilen indirim kodu versin :slight_smile:

Bende türkçe olarak yok, ama attığın fotoğraflardaki sayı ile orijinal sayı aynı. Eksik olmaması lazım. Türkçe erişimim olsa kesin olarak cevap verebilirdim ama büyük ihtimal hepsi dahil.

1 Beğeni