Howard Phillips Lovecraft Kitapları

İçindekiler neden olmaz ya. Yani seri değil ki bu kitaplar. Anladığım kadarıyla çizimlerle de ayrılmıyorlar. Pof :pensive:

E-book hali olsa bilgisayar üzerinden içindekiler oluşturmak 10 dakika sürmez. Ama kitapta bunu yapmak çok zor. Ve bunu yapmak “zorunda bırakılmak” daha büyük sorun.

1 Beğeni
  1. baskıda bir ihtimal düzeltirler belki ama 2. baskıyı görür mü? Böyle almayı pek istemiyorum.
2 Beğeni

Şu an Lovecraft’ın bazı kitapları çok daha uyguna alınabilir.
Yanlış hatırlamıyorsam bazıları burada yayınlanan d&r 9.90 kampanyasında vardı.
Biraz uğraşla ciltsizler çok uygun fiyata toparlanabilir.

1 Beğeni

Yıllardır beklediğimiz toplu eserler baskısının bu çıkması rezalet resmen. Neden böyle oldu diye sormak lazım aslında, ne diyecekler çok merak ediyorum. Bir de madem böyle basıyorlardı, neden bunca ay beklettiler. Normal kitap dosyalarını peş peşe gönder matbaaya, ayrı ayrı ciltlemek yerine hepsini birden ciltlesin, 5 dklık iş.

5 Beğeni

Bunca zaman ciltli Lovecraft bekledikten sonra yaptıkları kötü oldu :expressionless:

Cthulhu’nun Çağrısı kapak tasarımı olarak serinin diğer kitaplarından farklı mı yoksa sitedeki görselde mi bir hata var acaba?

Öncelikle kapağı çok beğendim ve bu baskıyı alıp Lovecraft okumaya başlamayı düşünüyordum ancak;

SX360_BO1%2C204%2C203%2C200
https://www.amazon.co.uk/H-P-Lovecraft-Complete-Leatherbound-Collection/dp/1435122968
Amazon ingiltere’de bu kitap 140 lira. Hatta bazı satıcılarda 100 lira.

SX353_BO1%2C204%2C203%2C200
https://www.amazon.co.uk/Complete-Fiction-H-P-Lovecraft/dp/0785834206/ref=tmm_hrd_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=
Bu edisyon 75-95 lira arası İNGİLTERE’de

Türkiye’de H. P. Lovecraft collection yaptık içindekiler bile koymadık. Hatta o kadar üşendik ki daha önce yayınladığımız 7 kitabın pdf ini birleştirip baskıya yolladık. Toplam 120 lira indirimli hali. Diyeceklerim bu kadar.

6 Beğeni

Bu ciltli baskıları görünce Ren yayın evinden çıkanların şaheser, sanatsal bir çalışma olduğuna karar verip Ren’den devam etme kararı aldım.

3 Beğeni

Eleştirileri okurken ben

resim

7 Beğeni

Olay asla böyle değil. Çünkü ingilizce okuyabiliyor olsanız bile okuma hızınız Türkçe kadar hızlı olmuyor. Zamanla hızlanır belki ama ingilizce okuduğunuz metni kafanızda Türkçe hayal ediyorsunuz bir yerde. Belki zamanla geçiyordur, bilmiyorum.

1 Beğeni

Özgür’ün dediklerine katılıyorum. Ama evet zamanla geçiyor bu. Tepkileriniz ve hayalleriniz bile ingilizce olur. Diyelim geçti ve ingilizce okuyabiliyoruz. Bu sefer ama geçmeyen, kalıcı bir sorun var:Fiyat
Ortalama 2-3 kat daha pahalı. Amazon’da genelde yurtdışında kargo ücreti bile bir kitaptan pahalı. Kargoyu halledersen bu sefer kur farkı yüzünden pahalı.

Belki zamanla bu da geçiyordur…

1 Beğeni

İngilizce okuma, anlama sıkıntınız yoksa bence kindle ve amazon kullanabilirsiniz, İngilizce bilenler için bu ikili büyük nimet.

2 Beğeni

İçinde eksik olduğunu sanmıyorum kitap henüz elime gelmedi. Ama kopyala yapıştır olan birşeyde ne kadar eksik olabilirki dimi :))

7 kitaplık eski basımları almak daha mantıklı bana kalırsa çünkü içindekiler kısmı var ve bir süre sonra bir hikayeyi anımsayıp okumak istediğinizde direk bulabiliyorsunuz. Ama bu ciltli seriyi aldığınızda 5 sayfalık bir hikayeyi bulmak için bütün kitabı talan etmeniz gerekecek keyfiniz bile kaçacak. Yolda falanda okunmaz bu. Valla niyeti olan varsa aldığım fiyatın 10 15 lira altına direk satmayı bile düşünebilirim geldiğinde. Niyeti olan varsa etiketlesin :smiley:

Benim en cok sinirimi bozan şey ise iki novellasını birleştirip kitap yapıyorlar, ve toplu eserlerde direk o kapağı koyup iki novella bir esermiş gibi gösteriyorlar. Daha once okuduklarını bile sanmıyorum bu yazarı. 1 sene kitabı bekledik ne yaptılar bu kadar zaman anlamlandıramadım ben. word pdf her neyse yolla matbağaya bunları bas de gitsin. Neyi bekledikki biz. Düşünseneze, almışsınız seriyi ve açıp “Açılan Mezar” isimli bi öykü vardı acaba nerede diyip 1000 sayfalık kitapta 15 sayfalık öyküyü arıyosunuz. Tamamen saçmalık bence.

Bu arada yukarıdaki bir arkadaş Chtulhu nun çağrısı kitabının kapağındaki görsel yanlış mı diye sormuş. ikinci bi alıntı yapmayı bilmediğimden buradan cevaplayım. Yanlış değil kapak değişti eski kapakla üretmiyorlar. Eski seriden alacaksan kitabı bulmanı öneririm ama bende eski baskı olanını zor bulmuştum piyasada yok nedense. Gördüğün yerde al bence

4 Beğeni

İade edip paranızı alın. Satmanıza hiç gerek yok.

Ürün elime geldiğinde mi iade talebi oluşturmam gerekiyor? Daha önce kitap iade etmemiştim. Mazeret olarak ne yazmamız gerekiyor peki?

3 Beğeni

Mazerete gerek yok, yasal hakkınız bu.

Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

3 Beğeni

Ürün elinize gelince aldığınız yerle iletişime geçin. Size hangi kargo şirketiyle ve hangi adrese göndereceğiniz söyleyecekler.
Ayrıca malı almayız falan derlerse bu benim yasal hakkım iade ediyorum ve hiçbir sebepte göstermiyorum diyin. Hâlâ ısrar ederlerse tüketici mahkemesine falan başvururum diyin. Mecbur almak zorundalar.

Nereden almıştınız acaba? Sorun çıkartacağını düşündüğünüz bir yerse kargoyu hiç teslim almayın.

Alfa’nın kendi sitesinden aldım. İletişim formu doldurdum kargo 2 güne elime gelir ne yapmam gerekiyor iade için dedim.

Saolsunlar aradılar ve kargoyu teslim almayın dediler.
Almayınca müşteri kargoyu teslim almadı diyip geri gönderiyormuş satıcıya.
Ellerine ulaştığındada para iadesini yapacaklarmış. Ekstradan birşey yapmanıza gerek yok, kargoyu almayın yeter dedi telefondaki yetkili.

Sonuç olarak 7 serilik toplu eserleri alın kaçırmayın :slight_smile: 6. kitap Cthulhunun Çağrısı kitabında eski kapaklı basım zor bulunuyor. Onu bir şekilde tedarik edin. diğerleri her sitede var zaten.

O seridede 6. ve 7. kitapların arkasında, diğer kitaplarıda gösteren görsel mevcut fakat ilk 5 kitabında yok. Bendekilerde öyle en azından bilgilendirmiş olayım dedim, farklı tarihlerdeki basımlarda eklemiş olabilirler.

Bu arada aklıma bir şey daha geldi; daha bilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Alfa basımlarında olmayıpta diğer yayın evlerinin bastığı lovecraft hikayeleri vardı sanırım. Dost yayın evinde falan.
Bu eserler tam olarak nedir bilgisi olan var mı? onlarıda alıp okumak istiyorum çünkü. Şu anda 7. kitabın ortalarındayım bittiği gibi diğerlerine başlarım.

Çok uzun bi post oldu. Üşenmeyip okuyanlara teşekkür ederim iyiki varsınız :)))

3 Beğeni