Aklıma Pegasus geliyor %50 indirim deyince Dediğim gibi düşüncem aynı bana göre Ren vasattır Maviçatı vasat altı. Karbon kitaplar da eklenebilir vasat altı seviyesine ama birkaç eski Cem yayınevi baskısını basmaya başladılar yakın zamanda.
İndirim oranı pek alakalı gelmedi bana ama onun dışında alternatifsiz değilse bu yayınevlerinden almamak daha doğru bencede.
Şimdi Pegasus dedin canımı yaktın. Şimdi @Everfever gelir de, “Biz vasat mıyız ulen, niye bu yayınevleriyle aynı politikayı uyguluyoruz. Artık indirimler sabit %35.” derse, bütün forumun ahı senin üzerine olur.
İstisnalar kaideyi bozmaz deyip Ren Kitap için harcadığım zamana sövmeye gidiyorum.
Aslında tam tersi indirim oranı ve kalite alakalı değil demeye getirmiştim. @Everfever 'da destekleyecek biz en iyisi %55’e çıkıp rakipsiz kalalım diyecektir diye tahmin ediyorum
Maksat muhabbet ve fikir alışverişi zaten yoksa her şey vakit kaybı.
Elimde olsa %80 indirim yaptırırım, depomuzdan çekirge sesleri gelene dek, “Gel vatandaş!” diye bağırırım ama elimde olan hiçbir şey yok :).
Adımın yanında yayınevi yetkilisi yazdığı için başka bir yayınevinin ismini belirtip kıyaslamaya gitmem, görüş bildirmem, en azından umuma açık bir yerde doğru olmaz. Takdir sizin.
Hocam o kadar kötü mü Ren kitap çevirisi?
Arkadaşım geçen fuar kutulu alıp hediye etmişti şimdi Alfa dan çıkacak olanı da almak istiyorum ama kararsız kaldım.
Belki size güzel gelebilir ve kitaptan zevk alabilirsiniz, bunu bilemem(Tabii sadece çeviri değil, düzenleme de önemli.). Ama daha önce de dediğim gibi; Ren Kitap, Alfa veya İletişim gibi yayınevlerine alternatif olabilecek bir yayınevi değil. Bu yayınevleri dururken Ren Kitap’a bulaşmamak en iyisi.
Bende Alfa dizisi de, Ren Kitap dizisi de var (Lovecraft’ın çıkan kitaplarını toplarım). İki seriyi de okudum. İkisi de keyifliydi. Rezalet diye tanımlanacak bir çevirisi olduğunu düşünmüyorum. Alfa’nın artısı öykülerin başlarında bilgiler (yazım tarihi, basım tarihi vs) verilmesi, Ren Kitap’ın artısı ise Serdar Gökmen’in harika illüstrasyonları…
Yazarın en korkutucu daha doğrusu en çok gerilimli öyküleri neler acaba? Okuduğum herhangi bir şeyin beni korkutacağını sanmadığım için gerilimli dedim. Hatta atmosferi şöyle güzel bir hissettirse o da yeter. Şimdiye kadar okuduklarım şunlar:
Randolph Carter’ın İfadesi, Yabancı, Erich Zann’ın Müziği, Cthulhu’nun Çağrısı. Bunları okurken herhangi bir şey hissetmedim.
Çınar Yayınların’dan çıkan Klasik Korku Öyküleri kitabındaki Sarı Duvar Kağıdı çok güzeldi. Bu kalitede olan öyküleri hangileri acaba?
Ciltli kitap çıkmadan önce fırsat bulup bir göz atmak istiyorum.
Zevkler ve renkler tartışılmaz… Ancak benim en çok sevdiklerim “Innsmouth Üzerindeki Gölge”, “Karanlıkta Fısıltıyla Konuşan Adam (Karanlıkta Fısıldayan)”, “Erich Zann’ın Müziği”… Korkuya gelirsek doğaüstü ya da normalötesi olarak tanımlanan şeylerden uzak bir kafa yapım olduğu için elbette korkmadım; ama heyecan verdi o başka…
Ben de en üst sıraya Innsmouth Üzerindeki Gölge, Karanlıkta Fısıldayan ve Herbert West-Diriltlici’yi koyarım. Genelde dehşet barındıran kitapları gece vakti, korku filmi müziği eşliğinde okurum. Verdiği haz ve heyecan bir farklı oluyor ama şu ana kadar hiçbir kitap bende bir korku uyandırmadı.
100 TL fiyat etiketi çok fazla olmuş. Pegasus da o etiketlere o fiyatı koyuyor ama iyi kötü habire %50 indirime sokuyor. Alfa’da indirim de yok. Black Friday’i geçirtmeselerdi alırdım ama çok istememe rağmen yılbaşı indirimlerini bekleyeceğim.
Bence yazarın kendi başlığı daha iyi olur. Ben kitaplar ile ilgili yorum yazarken bile Google dan arama sonuçlarından gelen olursa diye yazar veya kitap başlığını tercih ediyorum.
Bu arada son günlerde kahinlik yeteneğimi çok geliştirdim @Agape bile tüm büyü yeteneklerine rağmen bu tahminleri yapamıyor.