Hyperion Cilt 2

Merhaba,

Hyperion’un ikinci kitabı için bir çalışma var mı acaba?

Birinci cilt, hikayeyi yarım bırakarak bitiyor. Yabancı kaynaklara göre ilk iki kitap, konu açısından bir bütün oluşturuyormuş. İkinci kitap olmadan ilk kitap yarım kaldı. Bilgi verebilir misiniz lütfen?

Teşekkürler,

Teşekkürler. Tabi ki çevirinin aceleye getirilmemesi çok önemli. Ötelediğiniz cevabın verildiği Mayıs ayından bu yana bir aksaklık ya da iptal olmamıştır umarım. Kesin bir bilgi alabilsek, güzel olurdu.

Pegasus Yayınları, çevirinin tamamlanmasından sonra fazla beklemez inşallah.

Kitabın çevirmeni Yaprak Hanım bu şekilde yanıtlamış. Devam kitabı çevriliyor.

Hyperion ikinci cildi için bir gelişme var mı acaba?

İlk cilt, konunun ortasında bitiyor.

1 Beğeni

Şöyle bir kitabın devamını neden çıkarmazlar anlamak güç.

1 Beğeni

Pegasus’tan tek beklediğim Hyperion’un devamı.
Şubatta 2 sene geçmiş olacak ilk kitabın üstünden :frowning:

5 Beğeni

Sanırım çıkmasına heyecanlandığım iki seri vardı bugüne kadar. Hyperion ve Malazan. Şu devam bi’ gelse ya gerçekten artık… Hyperion’u da Malazan’ı da zorla arkadaşlarıma anlatıyorum. Hadi artıkkkk…

1 Beğeni

Satmıyor demek ki seri. Yoksa şimdiye kadar gelirdi diye düşünüyorum. Çok üzücü…

3 Beğeni

Seri kitapları yılda 3 kitap şeklinde planlamazsan satmaz veya tutmaz tabi. En azından 3 kitap okuyucuya sunarsın.

4 Beğeni

Seri kitapları tüm seri yayınlanmadan alınmaması gerektiğine güzel bir örnek.

1 Beğeni

Ben sizin tam tersinizi düşünüyorum. Ülkemizde fantastik kurgu ne basılıyorsa direkt alma taraftarıyım. Sonra ya baskısını bulamıyorsunuz ya da yeterince satmadığı için devamını getirttiremiyorsunuz.

Satın almayıp yeterince talep oluşturmazsanız devamını satın alıp okuyabileceğiniz bir seri bulamayabilirsiniz. Şahsen ben bu kitapları satan yayınevi olsam satılmıyorsa devamını getirmem. Demek ki kitap beklentilerinin altında sattı ki devamını basmıyorlar. Yoksa 2 yıl içinde çok rahat basarlardı.

7 Beğeni

Düzgün yayın planı olmayan, yayınlayacağız dedi kitapları yayınlamayan yayıncılara güvenip de paramı sonlanmayacak serilere bağlamak mantıklı gelmiyor.

Ben bir seriye başladım mı baştan sona durmadan okumayı seven biriyim. Serinin devamı gelmeyen kitaplarını alıyorum.Yılllarca devamının gelmesini bekliyorum. Para kaybı bence.

Unutulmuş diyarlar yarım kaldı
Ejderha mızrağı yarım kaldı
Destanlar çağı devamı yok
Malazan’ı forumda ki arkadaşların gazına gelerek aldım umarım yarım kalmaz.
Daha bir çok seri vardır. Bizim yayın evleri sorumsuz.

2 Beğeni

Paranı kaybetmek istememeni anlıyorum fakat şöyle bir gerçek var ki ülkemizde yüksek enflasyon var. Bugün 100’e alıp kenarda bekletmek varken seri tamamlanınca 10000-20000 TL vermek de bana çok mantıksız geliyor. Rakamları salladım da sanki yakın gelecekte setler bu rakamlara çıkacak gibi duruyor.

Yayınevleri sorumsuzca davranıyor doğru fakat müşteri de satın almadığı zaman kitapların devamı gelmiyor. Para, emek, zaman, enerji harcayıp kitap bastırıyorsunuz karşılığı gelmiyor. Korkunç bir şey.

Çocukken çok sevdiğim bir çikolata vardı. Ülker’in Luna adındaki müthiş çikolatası. Diğer çikolatalardan pahalıydı ve çok lezzetliydi. Bayılıyordum o çikolataya. O zamanlar marketler çok çok azdı şimdiki gibi değildi her yer bakkaldı. Ben de o çikolatayı bulana kadar dolanıyordum. Buldukça alıyordum. Sonra birden ortadan kayboldu… Fabrikasında bile yoktu. Yeterli talebi görmeyince kaldırmışlar güzelim çikolatayı. Keşke yeterince talep görseydi de şu an kutu kutu alabilseydim.

Demem o ki beğeniyorsam bir şeyi desteklemek ve devamının gelmesi için ben satın alıyorum. Paraya da acımıyorum hele ki böyle enflasyonda verdiğim para 1 ay sonra hiçbir şey oluyor.

4 Beğeni

Hyperion’un ikinci cildinin çıkmayacağı artık kesinlikle belli oldu herhalde. Bir de “Alın, bir kenara atın.” diye ahkam kesilmiş yukarıda. Keşke seriyi bağlamasaydınız da istikrarlı bir yayınevi bassaydı hepsini. Birsürü önemli eser; serinin eksik kitaplarına, kötü çevirilere mahkum oluyor bazı yayınevleri onları elinde tutuyor diye. Yazık.

1 Beğeni

Pegasus genelde toplu basmaya eğilimli bir yayınevi. Bir heyecan ilk kitap basılsa bile sonrasının çevirisini bekliyordur. Ayn Rand için de bu olmuştu, Naomi Novik için de. Ben seriye devam edeceklerini ama tüm serinin çevrilmesini beklediklerini düşünen taraftayım çünkü ilk kitabın çevirmeni Yaprak hanım sanırım seriyi bıraktı ve arada bir kopukluk oluşunca Pegasus bir daha yaşanmaması adına bu şekilde karar almıştır.

6 Beğeni

Yaprak hanım 2.yi çeviriyordu 1-1.5 sene önce acaba onu bitirip mi bıraktı?

Tam hatırlamıyorum.

1 Beğeni

:sweat_smile:

Olumlu düşünerek umarım öyledir diyorum. Yoksa yazık olacak bu seriye.

1 Beğeni

Yaprak Hanım, kişisel sebeplerle ikinci kitabı bitirmeden bıraktı. Bir müddet sonra ben de ayrıldığım için serinin akıbeti konusunda şu anda bir bilgim yok.

7 Beğeni