İblis ve Meleğin İddiası

Öykü Seçkisi'nde okumak için: İblis ve Meleğin İddiası – Aylık Öykü Seçkisi

“Korkudan titreyen bacaklar ve şaşkın bakışlar,” dedi İblis sinsice sırıtarak. “Eşit sevap ve günaha sahip olduğu için Araf’ta kalmış ve kendisine seçim hakkı verilmiş sıradan bir insan. Tıpkı diğerleri gibi.” İblis, zar zor ayakta durmayı başaran insanı küçümseyen gözlerle süzmeyi bıraktı ve yanında duran Meleğe dönerek ‘Yeni bir insan, yeni bir iddia daha,” dedi bıkmış…

1 Beğeni

Öykü seçkisindeki ilk öyküm :blush:
Her gün uyanır uyanmaz ‘‘yayınlandı mı acaba?’’ diye büyük bir heyecanla seçkiyi kontrol etme rutinim bugün itibari ile son buldu. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Yapılacak olan yorum ve tavsiyeleri merakla bekliyorum. Herkese iyi okumalar diliyorum.

Okurken olağanüstü eğlendim. Gerçektende öykü yazmayı fazla ciddiye almadan eğlenerek ve insanları da eğlendirerek bir şeyler yapılabiliyormuş. Biliyor musun edebiyat o yönden çok abartılıyor. Ne kadar bir sanat olsa da asıl amaç insanın duygularına dokunması değil mi? Ve eğlence bana göre en kutsal duygu. Ha bu arada çoğu kez ele alınan iblis-melek temasını sıradışı bir şekilde ele alman bende hayranlık uyandırdı. Başka öykülerde karşılaşmak dileğiyle kardeşim…:slight_smile:

1 Beğeni

Ölüm sebebini anlayamadım. İntihar mı etmiş?

Ölüm sebebini gizli tuttum. Öykünün yazmış olduğum ilk versiyonunda nedenini açıklıyordum, üstünden tekrar geçtiğim ve seçkide yayınlanan ikinci versiyonda ise o kısmı çıkartarak ölüm sebebini okuyucunun hayal gücüne bırakmayı tercih ettim. Yorumunuz için teşekkür ederim :slight_smile:

Merhaba,

Eğlenceli bir öyküydü. Ben de Martin’in kitapları bitiremeyeceğini düşünüyorum. Dili de güzel kullanmışsınız. Elinize sağlık.

1 Beğeni