İkinci Şans

Öykü Seçkisi'nde okumak için: İkinci Şans – Aylık Öykü Seçkisi

image

Otele ulaştığında gün henüz yeni ağarıyordu. Mete resepsiyondaki evrak işlerini bitirip odasına çıktı. Klasik otel odası soğukluğunda döşenmiş, tek kişilik bir yatak ihtiva eden dört duvardan mütevellit bir odaydı burası. “Tek kişilik yatak ha?” dedi kendi kendine, yüzü asıldı. Dünkü hali geldi gözlerinin önüne. Daha dün sabah uyanır uyanmaz karşısındaydı. Evet, son dört yıldır olduğu… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Seçkide yer alan ilk öyküm, ne kadar mutlu oldum anlatamam :slight_smile:

Merhaba. Seçkiye hoşgeldiniz. :slight_smile: Öykünüzü beğendim. Gerçekliğin ve fantastiğin birbirine karıştığı hoş bir öykü olmuş. Lakin bu öykü konusu itibariyle sanki daha uzun olabilirdi. Mete’nin iç hesaplaşmalarını, neden evlilikten korktuğunu, bu korkunun altındaki sebebi, Neşe’nin karakterini vs bilsek sanki biz okurlar için daha aydınlatıcı mı olurdu? Çünkü konu bu ayrıntıları vermeye gerçekten müsait. Bir de her şey çok hızlı oldu gibi geldi bana okurken. Sanki acilen sona yetişmemiz gerekiyormuş gibi. Tüm bunların dışında cümle kuruşunuzu çok sevdim. Farklı kelimeler görmek hoşuma gidiyor her zaman. Kaleminiz daim olsun. Seçkinin ileri sayılarında da görüşmek üzere. Not: Peri bacalarının zaman yolculuğu için kullanılması kısmını ayrıca sevdim. :star_struck:. Sevgiler. Merve Aydın.

1 Beğeni

Nazik yorumlarınız için çok teşekkür ederim ve evet, hoşbulduk :slight_smile:
Eleştirilerinizde haklısınız. Öykü uzatılabilir, derinlik katılabilirdi. Bu yönünü düşüneceğim.
Sanırım şimdi benim de o kapıcıyı bularak ikinci bir şans elde etmem gerekiyor, öyle değil mi?

1 Beğeni

Selam, seçkiye hoşgeldin Yasin.
Sevimli, keyifli bir öyküydü. Zevkle okudum. Yazdıkça geliştirilecek yerler olacaktır tabi, zaten hepimiz birnevi yaza yaza gelişmeye çalışıyoruz.

Yalnız bir noktaya takıldım. Kızlar adlı adınca söyleyerek “Benimle evlenmezsen seninle ayrılalım” demezler pek. Evet bu sebeple ilişkiyi bitirebilirler ama bunu söylerler mi? Doğrusu emin değilim. Mete de sağlam dursun biraz, ilişkisini düzeltmek için illa da zaman yolculuğuna gerek yok :slight_smile:

Eline sağlık

1 Beğeni

Hoşbulduk, yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Mete’nin evlilik konusundaki çekinceleri ne kadar karmaşık ve çok yönlü ise, Neşe’nin izahati de bir kadar basit ve sade olmuş evet, hakkısınız. Belki de Neşe’nin bu sade haliydi Mete’yi kararından ve saplantılarından döndüren, sadelik çoğu halde daha çekicidir.
Yazdıkça gelişmek, yorumlarınızla güçlenmek isterim. Sağolun, varolun :slight_smile:

Merhaba,
Oyku icin ellerinize saglik. Diger arkadaslarin tekrari gibi olacak ama NIcin bir cicek yuzuk alip kiz arkadasinin yanina gitmiyor sorusunun cevabi yok. Hani Mete yillarca pisman olsa, Nese baska biriyle evlense veya olse tamam ama dun edilen kavga icin zamanda geri gitme konusu bana biraz abarti gibi geldi. Ote yandan hikayeniz gayet rahat okunuyor.
Elinize saglik,

Murat

Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet haklısınız, zaman yolculuğu yapmak için dar bir aralık seçmiş Mete. Belki de böylesi daha kolayına gelmiştir :slight_smile:
Kimilerimiz için kimi hatasından geri dönebilmenin yolu ancak ve ancak mucizelere kalır. Egosu bir çiçek alıp özür dilemesine engel olmuş ama gönlünün derinliklerinde yatan hakikat ona başka kapılar açmış. Ne mucize ama :slight_smile: