İlginç Hipotezler Dükkanı

İlginç bir hipoteziniz mi var? O zaman bu konu sizin o ilginç hipotezlerinizin vücut bulabileceği tek yer. Ne kadar komik, ne kadar saçma olursa olsun, hipotezinizi duymak birçok kullanıcı için farklı bir deneyim olacaktır.

İlk olarak ben kendi hipotezimi yazıyorum.

Bana göre rüyalar bir kişinin geleceğini önemli derecede etkileyen bir şeydir. Çünkü rüyalarımız bize bazen geleceği göstermektedir. Ama rüyalarımızın tamamı değil tabi ki. Peki geleceği gösterdiğini neden mi düşünüyorum? Bu noktada gerçek hayatımızdaki dejavu olgusu devreye giriyor. Dejavu yaşadığımız an daha önce rüyada gördüğümüz bir andır. Bu nedenle beynimiz rüyada gördüğümüz o anı biz gerçek hayatta yaşadığımızda bunu daha önce görmüşüz, duymuşuz ya da düşünmüşüz hissi verir. Ala! Tüm bunlar daha önce de belirtilmiş olabilir. Benim teorimin en can alıcı kısmı ise şöyle; Eğer bir kişi dejavu olayını çok mu çok uzun bir süre yaşamadıysa ölümü yakın demektir. Dejavu aralığı ne kadar uzarsa kişinin hayatı da o derece kısalıyor demektir.

Kimine saçma, kimine ise çok komik gelebilir. Hiç sorun değil. Sonuçta bir beyin fırtınası yapmış oldum. Sizler de bu fırtınaya neden katılmayasınız diye açtım bu konuyu. Umarım seviyeli ve ilginç bir sohbete sebep olur. :slight_smile:

8 Beğeni

Saçma değil ama bana olamaz gibi geliyor. Bunun rüyalardan ötürü olduğu kesin bir şey mi? Rüyamda iken rüya gördüğünün bilincine olan biriyim ama farkında olmayıp uyanır uyanmaz unuttuğumuz çok fazla rüya gördüğümüzü okumuştum bir yerde. Onun harici Dejavu ustası gibi bir şey sayılırım üstelik. Liseye kadar günde 2-3 kere yaşadığım bile oluyordu. 2-3 senedir resmen hiç yoktu ama bu sene tekrar başladı. Yani rüya olayı kesin ise bile 2-3 sene uzun bir aralık gibi geliyor bana.

2 Beğeni

Rüyada gördüğümüz her şeyi hatırlayamıyoruz tabiki. Bu dejavu anları da rüyada gördüğümüz ama tamamen zihnimiz tarafından bilincimizin en kuytu köşelerine atılmış anlardır. Ben öyle çok sık dejavu olayına denk gelen biri değilim ama geçen günlerde aklıma takıldı. İki dejavu arasındaki geçen süreye de bakacağım. Sonuç olarak öyle ônemli bir şey olacağından değil de merakımdan yapıyorum bunu da. :slight_smile:

1 Beğeni

Benim teorim; Dünya’nın fazla bir vaktinin kalmadığı. Bu uzaylılar tarafından gerçekleştirilmeyecek elbette. Bunu insanlar olarak biz yapacağız. 3. Dünya Savaşına az kaldığını düşünüyorum ve 3. Dünya Savaşından sonra dedikleri gibi taş devrine dönme değil dünya için yok oluşun başlangıcı olacak diye düşünmekteyim.

3 Beğeni

Bu konudaki en gerçekçi teorilerden biri olabilir bu. Zaten tüm ülkelerin tutumu ve insanların bitmek bilmeyen açgözlülüğü olabilecekleri gözler önüne seriyor.

4 Beğeni

İnsanlar milyonlarca yıl önce dünyayı terk edip gök adanın dışındaki gezegenlere yerleştiler ve bizi burada bıraktılar. Biz burada bırakılan androidlerin torunlarıyız. O androidler zamanla kendilerini geliştirdiler. İnsan gibi olma programları sayesinde zamanla mekanik parçalarını organik olanlarla değiştirdiler ve biz insanlara dönüştük. :slight_smile:

7 Beğeni

Stargate spoiler… :sweat_smile: Hatta bi diziye daha bağlarım da o dizi en sevdiğim bilim kurgu dizisi kimsenin tadını kaçırmak istemem.

1 Beğeni

Aslında, gerçek yaşam (canlı) formu bizler değiliz. Gerçek yaşam formu bazı işlerini görebilmek için çok ilkel türlerimizi yapay zekaya sahip bir makina olarak tasarlayıp yaptılar sonra da bir sebeple yok oldular ya da gittiler. Biz de evrile evrile bu hale geldik, kendimizi gerçek canlı sayıp, yapay zekaya sahip başka robotlar yapıyoruz.

4 Beğeni

Ben bu konuyu sevdim. Benim de rüyalarla alakalı bir teorim var. Umarım izah edebilirim. :smiley:

Bence bilincimiz aynı anda birden çok evrende yaşıyor ve rüyalar evreni dediğimiz yer bilincin savunmasız olduğu bir yer. Bu yüzden rüyada öbür evrenlerdeki hayatlarımızdan kesitler görüyoruz. Bu paralel evrenlerin şu an içinde yaşadığımız bedenin olduğu dünya gibi olduğunu düşünmüyorum. Bazılarının mistik, fantastik vs. olduğunu da düşünüyorum. Hatta Lovecraft gibi yazarların eserleri oluşturan bu hiç görülmemiş yaratıkların da rüyalarımda gördüğümüz ve bilincimizin başka evrenlerde yaşadığı hayatlardan olduğunu düşünüyorum. Rüya aleminin bilinç alemi olduğunu bu yüzden uyuduğumuzda bilincimizin bu alemdeki diğerleriyle bağ kurduğunu düşünüyorum. Bu bedenimize ait olan akıl bunu rüyadaki bedenin tepkilerinin ve hareketlerinin bilince aktarılmasından dolayı anlıyor. Burasını tam izah edemedim ama şöyle açayım: mesela şu anki bedeninizin uyuyunca rüya olduğunuzu anladığını düşünelim ve rüya başladığı anda kendinizi başka bir evrende başka bir şey yaparken buluyorsunuz. Bunun bir rüya olduğunu söylüyor size şimdiki aklınız fakat rüyada bambaşka bir dil konuşuyor ve bambaşka çevre kurallarına tabisiniz. Bu bir rüya demesine rağmen rüyadaki kendinizi kontrol ederken bu yabancı dil ve ortamı kavrayabilmeniz, bilincinizin ortak olduğunu gösterebilir. Teorim bu en azından. Bazen rüyada öldüğünüzü görürsünüz. Hatta öldüğünüz anda o anlık acıyı yaşarsınız ama asıl bedeniniz dediğiniz şey uyanmadığında ve rüyaya devam ettiğinde ölenin yalnızca paralel dünyadaki bedeniniz olduğunu görürsünüz. Böylece ikinci bir olasılığa çıkıyorum. Tüm bu paralel evrenlerde öldüğünüzde gerçekten öleceksiniz. Kaç tane olduğunu kim bilir? Ayrıca şu anki gerçeklik dediğiniz dünyadaki yaşamınızın başka bir gerçeklikteki sizinle aynı bilinci paylaşan kişinin rüyaları olmadığını nereden bilebiliriz? Ya bizim onları gördüğümüz gibi onlar da bizim şu anki hayatımızı rüya olarak deneyimliyorsa.

Burada ben rüyalarımda bilinçli olduğum ve kontrol sağlayabildiğim için teoriyi de ona göre açıkladım. Yine de kontrol etmeye alışmak belli bir savaş gerektiriyor ilk başlarda. Sanki rüyadaki benlik şimdiki benliğim tarafımdan ele geçirilmek istemezmiş gibi benimle savaşıyormuş gibi hissediyorum. Rüyadaki kendime kızıyorum genelde ve amacımın ona faydalı olacağını bilincimde oturtunca rüyalarıdaki kendimi de kontrol etmek kolaylaşıyor. :smiley:

Umarım anlatabildim. İyice çorba olmuş gibi hissettim ama hayırlısı. :smiley:

11 Beğeni

Ben aslında üniversite sınavına çalışırken masada uyuyakaldım dolayısıyla sizler şu anda benim rüyamdasınız. Okulda arkadaşlara rüyamı özellikle teknolojik şeyleri anlatacağım ve kimsecikler inanmayacak. Eğer unutmazsam. :slight_smile:

3 Beğeni

Rüyaların gizemi çözülmeyecek gibi. Hepimiz yakında PKD gibi gerçekliği sorgulamaya başlarsak halimiz nice olur bilinmez. :smiley:

2 Beğeni

Hiçbir şey sürekli değildir. Bilinç de dahil. Eğer bilincimiz kesikliyse aradaki bilinçsizlik anları bir çeşit ölüm sayılabilir. O zaman şu an olduğunuz gibi klonlanıp daha sonra öldürülmenizin normal yaşantıdan pek bir farkı yoktur. Ve de öldükten sonra tüm olasılıklar bizim atomlarımızı tepeden tırnağa tekrar bir araya getirdiğinde de sadece daha uzun bir bilinçsizlik halini geride bırakacağız.

6 Beğeni

Ben bazı nedenlerden dolayı bazen kendimi zaman döngüsüne girmiş gibi hissediyorum. Çok garip bir hiss. :sweat_smile:

2 Beğeni

Uzayda ne kadar uzağa bakarsak o kadar geçmişi görüyorsak, o hâlde ne kadar yakına bakarsak o derece geleceği görürüz. Kendi içimizde bir evren var ve bu bizim geleceğimizden başkası değil. Evrenin geleceği biziz. (Meteor yedi.)

6 Beğeni

Daha önce dediğim gibi bir rüyam çıkmıştı. Her ayrıntısı bire bir tersi yaşandı. Rüyamı anlatmak içimden gelmiyor, kişisel değil neden bilmiyorum, örnek vereyim ama. Şu rüyam olsun; Gece ıssız bir yolda yürüyorum, ilerde ikiye ayrılan yol var sağdaki yolu seçiyorum. Bir ağaca sincabın tırmandığı görüyorum. Bu ise yaşadığım; Gündüz vakti kalabalık bir yolda yürüyorum. İlerde ikiye ayrılan yoldan soldakini seçiyorum. Bir ağactan aşağı sincabın indiğini görüyorum. Rüyam buna benziyor. Bir daha işaret rüyaları vs hariç hatırlamıyorum böyle çıkan bir rüya. Peki bu neydi? 1) Gelecek potansiyeli idi. Olasılıklardan biriydi ve o oldu. 2) Kaderdi ve direkt olacakları gördüm. Toplumun ilgi gösterdiği bir olay ile ilgiliydi. Bu olaydan sonra bir kişi yaptıklarından dolayı takdir edildi. Olay da toplum tarafından uzun süre konuşuldu. (Fakat olay Siyaset değil) Bunun üzerine de konuşabiliriz. Ben o zamanlar ufaktım ilkokul falandı. Fakat öyle şaşkınlık geçirdiğimi hatırlıyorum ki olay ve rüyam aklımda kalmış. Ben şahsen şöyle düşünüyorum, bu takdir edilen kişi bence toplumsal bir olay olduğundan dolayı bir şekilde olması veya olma olasılığı yüksekti. Yani kişinin kaderinde önem arz eden bişey. Belki o olay olmasa başka benzer bir olay olacaktı. Rüya yarı sembolikti bunu da belirteyim. Simülasyon gibiydi. Ama kişiler ve yerler, olaylar belirtilmişti. PC oyunu gibi düşünün.

3 Beğeni

Dünya düzdür…

4 Beğeni

Dünya hakkında bende ilginç bir düşünce duydum. Göreceli bir düşünce tarzı vardı o kişinin, ruhsal konularla ilgilenen birisiydi sanırım. “Biz Dünya’yı yuvarlak görmek istediğimiz için öyle” gibi bir laf söylemişti. Tam olarak ne kastettiğini bilmiyorum, yoruma açık. :smirk: (Ben üçgen hissediyorum hocam) Not: aklıma ilginç fikirler gelmeye başladı, yeni bir şeyler yazmak lazım)

1 Beğeni

Siz bir de düzdünya okuyun. :sweat_smile: @Ufuk

2 Beğeni

İlk teorim, aslında hedef benim. İzleniyorum, dinleniyorum, benle uğraşan gizemli güçler var. Buna yıllar boyu inandım, evet.

İkinci teorim ise ekşi sözlük ve türevlerinin bilinçli olarak böyle saçma, ipsiz sapsız bir ortam kurdukları. Tek amaçları insanları tilt etmek, itliğine yapıyorlar direk.

Üçüncü teorim ise. Dimeo ailesinin güncel patronu; AJ Soprano.

2 Beğeni

Hatırlatmasaydın iyiydi :joy:

2 Beğeni