İlişkiler hakkında ufak bir soru

Bu bölüm sanırım konu dışı olarak geçiyor. Bu forumu sevmeye başladım. O yüzden sizlere bir soru yöneltmek istiyorum. Sizi seven ama sizin sevmediğiniz biri ile bir ilişkiniz var ve artık buna son vermek istiyorsunuz. Karşı tarafı sevmiyorsunuz ama yıkıcı olmadan da ona bunu söylemek istiyorsunuz. Nasıl yapardınız?

3 Beğeni

Bence bu çok zor bir durum. Fakat erdemli davranıp dürüst olmak gerek. O kişiyi karşınıza alarak size neden daha fazla iyi gelmediğini nedenleriyle açıklayarak onun kafasındaki soru işaretlerini yok etmeniz en bilinçli davranış olacaktır bence. Bu sayede karşıdaki insan iyileşme sürecine daha erken girecektir çünkü kaybedilenin gidişinden itibaren ona beslediği sevgi zamanla kendi içine doğru tekrar akmaya devam edecektir. Dürüst olmak en önemlisi.

2 Beğeni

Sen benden daha iyilerine layıksın de

2 Beğeni
2 Beğeni

Her insanın az da olsa bencil olması gerektiğine inanırım. Sevmediğimiz birisi bizi seviyor diye kendimizden ödün verip yıpratmamalıyız. Bu durumu birkaç yıl önce yaşamıştım. Biraz aptal bir ergen olduğumdan, biraz da bu bencilliğe inandığım olmamam gerektiği kadar kırıcı olmuştum. Yaşadığım kötü şeylerin önemli bir kısmının bu kırıcılığımın karması olduğuna inanacak kadar hem de.

Yani dürüst olun ama benim kadar kırıcı olmayın :confused: sonradan bunun verdiği vicdan azabı da kolay olmuyor çünkü.

1 Beğeni

Eğer birini sevmiyorsanız sizin sevmediğiniz davranışlarda bulunması gerekiyor. Ama sevip sevmeme meselesi ‘Aşk’ çerçevesinde değerlendirdiğimiz zaman benim tavsiyem kırıcı olmadan ona kendisinden hoşlanmadığını söylemeniz gerektiğidir. Peki durum ilk söylediğim gibiyse ne mi yapılmalı? Kardeşim kusura bakma ama senden gıcık alıyorum. Şu şu şu tavırların şu şu şu konuşmaların şu şu şu düşüncelerin beni sinirlendiriyor diyebilirsin.

Ne kadar yumuşatmaya çalışsak da, empati yaptığımda, yukarıdaki tüm mesajlar kalbimi kırıyor.

1 Beğeni

Aslında eskiden sevdiğim ama sonra soğuduğum biri kendisi. Sevmediğim davranışları da var. Buraya yazmadığım çok şey var ama kırılmayı hak eden biri aslında. Yine de bunu ona yapmak istemiyorum.

Keşke herkes empati yapabilse. Bahsettiğim şahısta zamanında yapmalıydı. İnsanlar yaptıkları şeylerin bedelini ödemeli bence.

1 Beğeni

Bahane uydur görüşme, bir zaman sonra seni aramamaya başlar.

Yüzyüze görüşemiyoruz zaten. Kendisi biraz takıntılı biri yani bana ulaşmak için her yolu dener. Pek hoş bir yol değil maalesef :confused:

1 Beğeni

İlişki meselelerinde en itici şey bu anlamsız bağımlılık, yavaş yavaş insanı yiyip bitiriyor. Hem anlaşamıyorsun hem kopamıyorsun, Allah kimseyi bu duruma sokmasın. Aranızdaki sorun ne birbirinize ne yaptınız bilemiyorum fakat her şey yolunda olsa bile karşı tarafın sana bunu söyletebilmesi zaten ilişkinin kötü gitmesi için yeterli bi sebep, o yüzden hocam karşı tarafı kırmamak gibi bir seçenek yok kendini de onu da bu durumdan kurtarmak için dürüst olup cesaret göstereceksin. Kanaatimce her türlü yöntemin böyle acı olduğu bi durumda, açıkça duygularını söylemen en acısızı olacaktır.

2 Beğeni

Aslında her şeyi benim kadar düşünmeyen birine bu kadar düşünceli yaklaşmakta ne kadar doğru bilemiyorum. Muhtemelen ben de aklıma gelen her şeyi yazacağım zamanı gelince. Bu kadar çok dert etmemem gerekiyor.

Yıllar önce ilişkide terkedilen taraftım ama neden terkedildiğimi bilmiyorum. Bir veda mesajı bile yazmadan hayatımdan çıkıp gitti. Neden diye kendimi çok hırpaladım ne yapmış olabilirim diye kendimi çok sorguladım ona içimden çok kızdım ama sonuç olarak yıllardır sebebini bilmiyorum .Önceleri çok düşünürken artık ara ara aklıma geliyor ama her defasında kanatıyor. Lafın kısası sebebi neyse ayrılık düşüncenin acıtıcı olsada söyle çünkü belirsizlik insanın canını daha da çok acıtıyor. Belki başta çok üzülür ama zamanla düzelir. Belirsizlik zamanla düzelmiyor…

2 Beğeni

Ben karşımdakini sevmiyorsam ona karşı istemeden de olsa aqresiv oluyorum. Heralde kendisi de bunu görüp benden soyur :grin:

2 Beğeni

Öyle birisiyle ilişkim olmazdı. En başından sorun çözülmüş olurdu. Ancak senin durumunda olsaydım, direkt söylerdim. Dürüst olmak her zaman iyidir. Yalan söyleyerek, durumları daha kötü yaparsınız. Eninde sonunda bir yerde açık verirsiniz. Çok daha kötü durumlara düşersiniz. Bu yüzden kibar bir dille, gerçekleri söylemek bence en doğru olanı.

Kısacası uzatmadan direkt gerçekleri söyleyin.

2 Beğeni

İlişkide yalan olmamalı.Eğer ilişkide bir yalan varsa, o ilişki kopar.Bence bu hayatta bir kızı babası ve erkek kardeşinden daha fazla sevecek kimse yok ve asla olmayacak. :wink:

Biri sizi seviyorsa onu yıkmadan ayrılamazsınız.

3 Beğeni

Oldu bittiyse bilemem ama kesinlikle yüzüne gidip seninle artık eskisi gibi değiliz falan da değil direkt artık bitsin arkadaş da kalmayalım istersen suçla beni umrumda değil sıkıldım dersin o da ne yapıyorsa yapar bu acımasızlık değil doğru olandır erdemli bir şekilde veya alttan alta söylemeye çalışırsan karşıdaki insan bu beni üzmek istemiyor hissine kapılır daha kötü olur ayrıca ezik durumuna düşersin kısaca git yüzüne bitti de.

1 Beğeni

Çocuk yoksa boşanmalı, çocuk varsa da boşanmalı. Sıkıntılı ve sevgisiz geçen zorlama bir evlilikten doğan ve büyüyen bir çocuk yerine ikisine de ayrı ayrı değer veren fakat maalesef ikisini aynı anda kesinlikle göremeyecek bir çocuk yetiştirmek ileride daha güçlü ve en azından olgun insan olacak demektir, travmasodır şusudur busudur diyecek olabilirsiniz inanın böylesi daha kötü(tecrübeyle sabittir ayrıca en büyük derdin onun olmadığını da kavradığı zaman daha iyi olur.)

2 Beğeni