İlyada ve Odysseia Öncesinde, Beraberinde ve Sonrasında Okunacak Kitap Tavsiyeleriniz

Yakın zamanda Homeros’un İlyada ve Odysseia eserlerini okuyacağım. Bu ikisinden önce veya bunlarla beraber ya da sonrasında okumamın iyi olacağı kitap tavsiyelerinizi bekliyorum.

3 Beğeni

Ben de yakın bir zamanda yunan mitolojisini okumayı planladığım için(umarım :slight_smile: ) araştırmıştım şu video hoşuma gitmişti.

Buradaki kitap önerilerine bakabilirsin.Zaten Homeros’un kendi çevirmeni Azra Erhaat’ın mitoloji sözlüğü kitabı da baya yardımcı olaağını düşünüyorum.Ama bu konuda benden daha yetkin kişiler vardır onlar da yardımcı olurlar.

3 Beğeni

Percy Jackson serisine bakabilirsin. Fantastik şekilde seviyorsan. Kirke var aynı şekilde çok iyi değil ama okunur.

İş bankası baskısı olan İlyada’nın önsözünde destanın çevirmeni olan Azra Erhat’ın yazdığı 90 sayfalık bir giriş kısmı var. Kitaplara başlamak için fazladan bir metin almaya gerek yok.

5 Beğeni

Araştırmalarım sonucunda Gılgamış Destanı ve Babil Yaratılış Destanını okuduktan sonra Ilyada ve Odysseia’yı okumaya karar vermiştim. Size de öyle tavsiye edebilirim.

Edit: Bu sırayı biraz da mitolojiye giriş için oluşturmuştum. Olayları sırasıyla okumayı daha çok seviyorum. Amaç sadece Ilyada ve Odysseia’yı okumak ise iyi bir mitoloji sözlüğü fazlasıyla yeterli olacaktır.

Öncesinde bir şey okumanıza gerek yok. Yardımcı olarak mitoloji sözlüğü edinebilirsiniz.

Ben de izledim bu videoyu, Alıntılarla Yaşıyorum güzel bir kanal.

1 Beğeni

Kirke’yi de aldım bu iki kitapla beraber.