İngilizce Bilen Arkadaşlardan Tavsiyeler

Arkadaşlar ingilizce dilini öğrenmek için ciddi ciddi vakit ayırmayı ve bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum. Henüz pre-intermediate seviyesindeyim. Bir ingilizce kursuna yazılacağım İstanbul’ da yaşıyorum siz kursa gittiyseniz tecrübelerinizi ve önerilerinizi özelden veyahut buradan yazabilir misiniz? Kurs haricinde bu dili öğrenmek için yapılabilecek önemli dediğiniz kriterlere de değinebilirseniz çok sevinirim. :pray:

2 Beğeni

Şöyle, bana göre İngilizce gramerle öğrenilmemeli. Kendinizi mümkün olduğunca ingilizceye maruz bırakın, bebekken konuşmayı öğrenmek gibi düşünebilirsiniz bunu.
Mesela ben ingiliz dili mezunuyum, bölümdeki derslerimiz ağırlıklı İngilizce olduğundan mezun olduktan sonra günlük konuşmaları rahat rahat anlayabiliyordum. Kelime ezberlemek ve gramer çalışmaktan daha kolay bana göre ki ikisiyle de aram çok iyi olmadı hiçbir zaman.
İngilizcenizi geliştirmek için podcastler dinleyebilirsiniz, BBC’nin var bildiğim kadarıyla. Bunun dışında ilginizi çeken bir konuda İngilizce yazılar okuyup videolar izleyebilirsiniz. Bana bu konuda yardımcı olan şeylerden biri de internetteki interaktif hikaye oyunları olmuştu.
Benim önerilerim şimdilik bunlar, sorularınız olursa seve seve yanıtlarım.

3 Beğeni

Oyunlarla pek aram yok ancak İngilizce podcast dinleme fikri gayet güzelmiş bunu deneyebilirim. Yine de henüz a2 seviyesi için podcast dinleyip anlamak çok zor olmaz mı :sweat_smile:

Gramer konusunda ise size tamamen katılıyorum Türkçe derslerinde bile gramer konusunu hiçbir zaman sevememiştim. Ancak yeni kelimeler öğrenmeyi seviyorum hatta bunun üzerine düşmüştüm bir aralar.

Ne yapılması gerektiğinden ziyade ne yapılmaması gerektiği konusunda bir ufak tavsiye verebilirim. Herhangi bir yabancı dil içeriği tüketirken cümlenin gidişatından veya benzer kelimeler üzerinden anlam çıkarma gibi bir hata kesinlikle yapılmamalı. Bilmediğiniz anlam veremediğiniz her şeye açıp bakıp doğrusunu öğrenmek lazım. Bir şeyi hiç bilmemek yanlış bilmekten bin kat daha iyi. Ben hala “wind” kelimesini “vaynd” diye telaffuz ediyorum. Çünkü bind, find, mind, kind, hepsi -aynd ile telaffuz ediliyor. Wind da öyledir diye öğrendim ama değilmiş, vaynd yapıştı kaldı bana :slight_smile:

3 Beğeni

Well you do “vaynd” a handwind clock. :slight_smile:

1 Beğeni

Başlangıçtan ileri seviyeye götürüyorlar diye biliyorum o tür podcastler. Ama hiç ayrıntılı açıp dinlemediğim için doğru bir yorum yapamayabilirim.

1 Beğeni

Ben de @Leingrad 'ın söylediğinin aksine her şeye fazla takılmamanızı öneririm. Örneğin merak ettiğiniz bir kitap alın ve kendinizi akışa bırakıp okuyun, çok merak etmiyorsanız bir kelimenin ya da kalıbın ne olduğuna bakmayın. Bu bir aşinalık doğuracaktır. Ben Asimov’un Vakıf’ını İngilizce’den böyle okumuştum. Gutenberg Project’in internet sayfasında 50’li yıllarda çeşitli b-k dergilerinde basılmış bilimkurgu öyküleri var. Bunlar, sadelikleriyle, iyi bir başlangıç olabilir.

3 Beğeni