İngilizce konuşmayı geliştirmek için tavsiyeler

Selam Kayıprıhtım ahalisi , başlıktan da anlaşılacağı üzere ingilizcemi konuşma açısından geliştirmek istiyorum. Okuduğunu anlama konusunda çok bir sıkıntım yok. Çok karmaşık olmadığı sürece altyazılı dizi-film vs izleyip anlıyorum. Ama konuşma açısından yardım gerekiyor. Campy demeyin ücreti yüksek onun. Şu an çalışmıyorum ve ona para veremem.

İşin tuhafı şimdiye kadar girdiğim işlerde de hep ingilizce yeterliliği sorgulandı ama bir kere kullanmam gereken yer olmadı. Türkiye işte. Konuya dönelim. Verecebileceğiniz tavsiye varsa ya da yardımcı olmak isteyen şimdiden teşekkür ederim.

Admine Not: Farklı bir başlıkta benzer konu bulamadım. Varsa birleştirin lütfen.

                                                                   ***********

Birkaç günlük ingilizce maceramı paylaşayım arkadaşlar. :rofl: HelloTalkı indirdim. Tandem çalışmadı bende. Redditte arada bir takılıyorum. Her neyse, profil falan oluşturdum hemen bir sürü selam geldi. Neredeyse hepsi Pakistanlı ya da onun gibi doğu ülkelerinden. Türkiye’de yaşıyorlar ve tabii ki dertleri dil öğrenmek değil.

Fakat ben bunlara pabuç bırakır mıyım? Onlar çakalsa ben kurdum. Üstüne bir de sarkastik yönüm depreşti, tabii garipler bilmiyor nasıl birine çarptığını? Bunların sonu yok mesaj üstüne mesaj atıyorlar hepsi de erkek. Bende oldukça etkileyici bir profil mesajı yazıp konuşacağım kişilerle önce o yazıyı okuttum, sadece erkeklere. :rofl: :rofl:

Arkadaşlar gerçekten trajik, vahim, ağlanacak durum. Bu adamların ne işi var ülkemizde. Burada siyaset yapmayacağım ama bu eğitim seviyesinde bu zihniyette insanların burada olması çok yanlış. Lütfen gelecek seçimde oyunuzu ona göre verin. Bu tür insanlar bu ülkenin vatandaşı olmamalı. Ki anladığım vatandaşlık almış bir kısmı. Oy da kullanır artık.

Neyse neticede profil yazımdan sonra %98 tekrar mesaj atmadı. Muhtemelen neye uğradıklarını şaşırdılar. Ben de hanım hanım kızlarla ve yalnızca dil öğrenmek isteyenlerle sohbetimi sürdürdüm.

6 Beğeni

HelloTalk uygulamasının premium versiyonunu kullanabilirsiniz. Cambly’e göre daha ucuz. Discord üzerinden bazı yabancı kanallara katılabilirsiniz. Ben kullanmadım ama bazı arkadaşlarım verim aldıklarını söylediler. Telegram da kullanabilirsiniz. İngilizce konuşma pratiği için kurulan kanallar var.

Teşekkürler @Charybdis

Tandem uygulamasını kullanabilirsin. Ücretsiz bir şekilde insanlarla mesajlaşıp sesli de konuşabilirsin. Ayrıca toplu konuşma etkinlikleri de vardı.
Speaking Club isimli bir site var burasıda ücretsiz. Ben hiç kullanmadım ama arkadaşım önermişti.

Teşekkür ederim değerli bir öneri.

1 Beğeni

Sırf konuşma için olan ücretsiz platformlarda ortam kötü oluyor diye duymuştum ama denemedim.

İlginizi çeken herhangi bir konuyla ilgili reddit sayfasına girip oradakilere özel mesaj atabilirsiniz.

Fazla uğraştırmayan bir online oyuna başlayıp oradakilerle konuşabilirsiniz.
Ayrıca hiç denemedim ama küçük çaplı oyun yayıncıları izleyenleri birlikte oynamaya çağrıyormuş bazen.

Öneriniz için teşekkürler, Tandem iyi araştırdığım kadarıyla.

1 Beğeni

Benim de böyle bir tavsiyeye ihtiyacım vardı. Okuma, yazma, dinleme için gerekli her şeye ücretsiz ya da ucuza erişmek mümkün ama konuşma konusunda çevrenizde iyi İngilizce konuşan kimse yoksa pek mümkün olmuyor. Cambly’yi çok övüyorlar ama çok da pahalı.

Tandem, Speaky, Livemocha gibi şeylere baktım ama. Orada dünyanın farklı yerlerinden insanlarla sohbet ediliyor ama şöyle bir sorun var: Pek çok insan bu uygulamaları amacı dışında kullandığından işe yaramıyor. Hatta bazı uygulamalarda pek çok insan, sisteme Türkiye’den girenleri engelleyecek bir filtre bile uyguluyor. Nedenini tahmin edersiniz.

3 Beğeni

Speaking becerimi çok konuşarak değil çok dinleyerek geliştirdiğimi düşünüyorum. Listening ve Reading becerisi gelişince otomatik olarak Speaking de gelişiyor hem de hızlıca. Beyne ne kadar çok veri giriyorsa o kadar çok çıkıyor. Sözün özü, yaygın klişenin aksine listening ve reading çalışmalarını daha çok yapmalısınız…

3 Beğeni