İngilizce Öğretmenliği vs Yapay Zeka Geliştirmek

Hadi bakalım tercihleri yaptım da. Aklımda bir soru var: Google artık 50+ dili anında çevirebilen kulaklıklar geliştiriyorken İngilizce Öğretmenliği okuyarak bu hayata nasıl bir katma değer katabilirim? Tamam öğretmenlik kutsal bir meslek ama bir yandan da programlama öğrenip Yapay Zeka teknolojilerinde ilerlemek bütün insanlara hizmet etmek var. Bilmiyorum yine kafamı tilkiler bastı.

Hadi ben mezun olsam 4 sene sonra (şartlar elverirse) bu teknoloji çoktan nihai versiyonuna ulaşmış bile olabilir.

2 Beğeni

Seçim edebilmiyorum. Çünki her ikisi de farklı. Yapay Zeka Geliştirmek daha güzel. Çünki dilleri öğrenmek gerek olmayacak. Ama İngilizce Öğretmenliği de bir meslektir. Ama yine de seçim edebilmiyorum. :roll_eyes:

Hiçbir fikrim yok. Ancak bu durumda İngilizge Öğretmenliğin değeri yok.
Yeni şeyler ortaya çıktıkça, bazı meslekler artık mevcut olmuyor ve yeni meslekler ortaya çıkıyor. Muhtemelen İngilizce Öğretmenliği de mevcut olmayacak.

3 Beğeni

Yapay zeka geliştirmekte 5-10 sene sonra ele ayağa düşecek herkes geliştirebilecek. Yani baktığında her trendin bir süresi var. İngilizce öğretmenliğini tercih ederdim ben, memur ol kafan rahat olsun.(hobi olarak yine geliştirirsin, kolunda altın bilezik olsun) 3 ay da tatilin var. Temiz !

4 Beğeni

Yapay zeka daha çok ilgimi çekse de, ingilizce öğretmenliği diyorum. Çok kafa yormaya gerek yok, sizden yeni bir proje bekleyen bir grup yok, tasarladığınız yapay zeka’ da sorun olması gibi bir durum ve sorunun ne olduğunu çözmeyince depresyona girmek yok, varsa - varsa inatçı öğrencilere söz dinlemek ve hiçbir şeyi kolay - kolay anlayamayan öğrencilerle biraz daha uğraşmak, ve @Mazotci evet, 3 ay tatil var.

5 Beğeni

Ben de bu duruma yol açacağından bahsediyorum aslında. Bu durumun yol açacağı sorunlar bazı mesleklerin yok olmasına neden olacak ve bunlardan birisi de öğretmenlik olacak. Pandemi sürecinde de gördük ki öğretmenlik bilgisayar üzerinden video konferans yoluyla da olabiliyor veyahut Udemy gibi platformlar öğretmenlerin yerini doldurabiliyor ki bu platformdaki insanlarda aslında birer öğretmen.

@Mazotci

Ben yazılımcılığın bir trend değil de su içmek gibi bir ihtiyaç olacak ve herkesin bu alanda bir şeyler yapabilmesi yaşayabilmesi için şart olacak. Bugün bir insanın 3-5 dil bilmesinden ziyade 3-5 programlama dili bilmesi daha değerli oluyor.

2 Beğeni

Yapay zeka konusunda büyük bir hype var. Yeni bir şey değil (ben 15 sene önce tezimde kullandım) ama sanki dün bulunmuş ve çığır açmış gibi konuşuluyor. İleride daha da gelişeceği kesin ama şu anda artı ve eksikleriyle kabul etmek lazım.

Bu arada yapay zeka geliştirmeyi öyle herkes yapamaz. Bahsi geçen ayağa düşme olayı geliştiriciler için geçerli değil ama iki tane framework öğrenip de uzmanım diye dolananlar için geçerli olabilir.

6 Beğeni

Bugün Fransızca öğrenmeye başlayarak Yapay Zeka’nın daha doğrusu NeuraLink’in daha mantıklı olduğunu düşünmeye başladım.

Ben sıfırdan bir dili yıllar içerisinde öğrenebilecekken YZ ise en fazla 1 saatte öğrenebilir.

3 Beğeni

Arkadaşlar merhaba. Forumda yeniyim. Konunun üzerinden baya zaman geçmiş ama bir sorum olacak. İngilizce öğretmeni olarak çalışan varsa ingilizce öğretmeni maaşları ne kadar şu an? Teşekkür ederim. :slightly_smiling_face:

Arkadaşlar merhaba. Yanlış başlıksa özür dilerim. İhsan amcamın Adıyaman’daki çiftliğinde büyükbaş hayvan yetiştirmek ve Boston Dynamics’de makine öğrenimi/yapay zekâ tasarımcısı olarak çalışmak arasında kararsız kaldım. Sizce hangisini tercih edersem hem ele ayağa düşmeyecek bir mesleğim olur hem de kafamı dinlemeye bol bol zamanım kalır?

4 Beğeni

İşi gücü mühendisliği falan bırakıp büyükbaş hayvancılığa giren tanıdığım var, pek samimi değiliz kendisiyle ama duyduğum kadarıyla halinden memnunmuş hocam. Ele ayağa düşme konusu tartışmalı tabi, devletten desteği alan girişiyormuş bu işe. :thinking: Bir de yem depocuları dolandırıcıymış hep ondan şikayet ediyormuş. Anladığım kadarıyla fractional reserve sistemine geçmiş sektör, çok değişik.

Yapay zekacılar ise kendileri de dahil herkesi işsiz bırakmak için var güçleriyle çalışıyorlar, kendi mesleklerini ele ayağa düşürmeleri an meselesi. Sonuçta zor karar hocam bence.

4 Beğeni

Estağfurullah hocam görevimiz. Başarılar dilerim.

Yeminizi kendiniz depolayın yalnız, sonra yem run durumları oluyormuş aman diyeyim.

Selamlar, başlığı yeni gördüm. Nereye yerleştiniz merak ettim doğrusu. Konu hakkındaki düşüncem ise ingilizce de öğrenin fakat yazılım daha geleceğe yönelik bir meslek gibi geliyor bana. Bir de şöyle bir durum var ki öğretmenlik tamamen hayatımızdan silinemeyecek bir meslek fakat milyon tane öğretmenlik mezunu varken biraz riskli bir bölüm. Yine de dil öğrenmek her alanda size fayda sağlayacaktır. Aslında yazılım da öğretebilirsiniz, ileride bu alanın öğretmenliği de yaygınlaşır diye düşünüyorum.

Bu tüyo için çok teşekkür ederim, faydasını göreceğime eminim. Yapay zekacı birçok arkadaşım büyükbaş hayvancılığa bodoslama dalıp yem depocularının elinde helak oldu. Öyle makineye nöral ağ öğretmeye benzemiyor işte bu işler.

Büyükbaş hayvancılığa heveslenenlerin önünde iki büyük engel var hocam: Biri yem depocuları ikincisi at hırsızları. Sizin olağanüstü tüyonuz birinci sorunu ortadan kaldırdı. At hırsızlarını n’apacağız?

3 Beğeni

Valla hocam at hırsızlığının bir benzerinden yapay zekacılar da çok çekiyor yapacak bir şey yok. Birinde araba yakılması problemi var diğerinde atın çalınması. Doğal afet gibi bir şey hocam, sigortalanıp birlikte var olmayı öğreniyoruz. :confused:

Tabi atların/arabanın başında av tüfeğiyle nöbet de tutabilirsiniz sanırım :thinking:

2 Beğeni

Aaa siz öyle deyince aklıma geldi. Büyükbaş hayvan çiftliği yönetimi için yapay zeka da yazabilirsiniz. Hatta bizzat kaynım bu işi yapıyor. Gerçekten O da bir yol olabilir, bir düşünün derim. :hugs:

resim

2 Beğeni

Kaynınızın da bu asil zanaatı icra etmesi motivasyonumu fazlasıyla arttırdı. Üniversitede kesinlikle yan dal olarak Büyükbaş Hayvan Çiftliği Yönetiminde Derin Öğrenme’yi seçeceğim. (Puanım yeterse).

2 Beğeni

Yapay zeka geliştirmenin 10 sene sonra ele avuca düşeceğini hiç zannetmiyorum.

Lisede 2 sene dil okuyup dilden sınava giren birisi olarak şunu diyeyim İngilizce her türlü akademik bir yol olarak şuan pek iyi değil.
1-Herkes biliyor İngilizce artık neredeyse ve şirketler artık İngilizce öğretmenliğe veya İngiliz Dili ve edebiyatı vs gibi diplomalı kişiler yerine diplomasız daha doğrusu başka bölümlerden diploması olanları alıyor daha az para ödemek için.
2-Eğer atama istersen düz öğretmen olarak sürünürsün.İngilizce öğretmenliği olmayan üniversite yok neredeyse ve hepsinin geçmesi gereken KPSS falan aynı hep hadi mülakatı da geçtin yine binlerce aday arasında kuraya kaldın…Bakın zorunlu görevi falan saymıyorum bile
Ve eğer dil tercihi yapacaksan da gidip Fransızca hariç bir batı dili ya da Çince,Japonca ve Korece olarak doğu dili yazmanı öneririm.Bu dillerin hem yurtiçi ve yurtdışı alıcısı yüksek hem de bilen az.Mesela ben İtalyan Dili Ve Edebiyatı okuyorum sadece 2 Üniversitede var ya da İspanyolca daha 4 senedir 3 tane üniversitede şuan ondan önce yine 2 idi.

1 Beğeni