İnstagram Sahafları ve "Müşterileri"

Yüzüklerin Efendisi 1-2-3 kitabı 120 TL’ye satıyor sahaflardan birisi, kitapların sıfır olduğunu yazmış ama bilenleriniz vardır bu kitapların sıfırı jelatinli oluyor. Sahaf arkadaşın sattığı kitaplar jelatinsiz.

İşin daha ilginç kısmı ise bu 3 kitap şu an amazonda 103 TL’ye satılıyor. Kitapları satın alan arkadaş 120 TL + 10 TL civarı kargo ücreti ödeyecek. Bu çağda hiç mi fiyat araştırması yapmıyor insanlar bir şey satın almadan önce, çok ilginç geldi paylaşmak istedim.

6 Beğeni

Satmıyorlar ki bu kitapları. Aldım yazan sahafın 2. hesabıdır. Aynı hesaplar üzerinden kendi gönderilerine “Çok iyi fiyat :heart_eyes:, kaçırısam çok üzülücem” falan da yazıyorlar. Malesef buna inanan sürüyle insan var. Her gün Çekilişten iphone kazandınız diye onlarca insanın dolandırıldığı gelişmemiş bir ülkede şaşırtıcı değil böyle şeyler.

11 Beğeni

Bir de ne hikmetse bu sahafların her müşterisi, selamsız sabahsız, soru dahi sormadan “Aldım” yazıyor. :grin: Ben dolaptan iki üç parça fazlalıkları sattım fotoğrafta gördüğü ve ilanda yazan renk bilgisini bile “beyaz mı?” diye ayrıca sordular.

Ben bunun gibi insanlar tarafından manipülasyona uğrayanlara hak etmiş derim ne yazık ki. Neyse iyi tarafından bakalım gerçek zamanlı komedi izlemiş oluyoruz bizlerde. Ayrıca bu başlık altında böyle insanları ihbar edebiliriz. Aynı şey nadir kitap içinde geçerli , ben Jules Verne’nin el yazmasından çıkan kitaba tabi ki ayrı yer tutarım ama en kötü 3-4 yıl içinde başka bir yayın evi tarafından hakları alınıp basılacak kitapları 750-1000 tl’lere satmaya çalışmanın adilikten farkı yok gözümde.

3 Beğeni

Bundan 5-6 ay önce Star Wars Karanlık Mürit kitabına rastlamıştım Instagram sahaflarından birinde. Fiyatını sordum 120 dedi. Tabi almadım kitabı. Pek çok siteye de bakmıştım, stoklarda yoktu. Bir de Amazon’a bakayım dedim ve buldum. Hem de fiyatı 20 TL’ydi :slight_smile: Aldım tabi.

2 Beğeni

Ben kitap listemi Kitapyurdu uygulaması üzerinden yapıyorum, genelde en uygun fiyat orada oluyor. Giriyorum sahafa, veriyorum eline telefonu, bu kitaplardan hangileri var diyorum. Kitapların sıfır fiyatlarını görüyor tabi yarı fiyatına vermezse almıyorum. Topluca aldığım için pazarlık payı da var tabi ve nakit para verince 110 lira tutuyorsa 100 liraya 7 tane kitap alıyorsun.

2 Beğeni

Haklısınız muhtemelen. Dediğiniz gibi Sahaf kendi fake hesabıyla “Aldım” yazıyor olabilir. Genellikle insanların kitap başı 1-2 TL’nin hesabını yapıp daha ucuzunu aradığı dönemde 3 kitap için 30 TL fazla verilmesi çok garip gelmişti.

“Aldım” yazan kişiye Amazon’da fiyatlar daha ucuz ve kargo ücreti yok yazmayı düşündüm DM’den ama sonra vazgeçtim açıkcası.

Böyle denk geldiğim ilginç ilanları paylaşırım tekrardan bu konuda, siz de paylaşabilirsiniz.

@Leingrad @Boneca @Salamander