İnternet Üzerinden Kitap Alırken En Çok Hangi Siteyi Kullanıyorsunuz?

İnternet üzerinden kitap alırken en çok hangi siteyi kullanıyorsunuz? Neden?

  • D&R
  • Idefix
  • BKM Kitap
  • İlkNokta
  • Kitap Yurdu
  • Babil
  • Kitap Seç
  • Pandora
  • Kidega
  • OkuOku
  • Diğer (Belirtiniz)

0 oylayanlar

Idefix bir ara ucuzdu, birkaç kere de başka yerde bulamadığım kitapları bulmuştum. Daha sonra da neresi ucuz diye hiç bakmadım, buradan almaya devam ettim.

Kitapseç hariç hepsini kullanıyorum. Bir de Eganba ile Amazon var. Hangisi bütçeme hitap ediyorsa genellikle onu kullanıyorum fakat çoğunluk olarak Kidega tercih ediyorum. Gayet memnunum.

Hangisinde kampanya varsa onu, diyebilir miyiz? :joy:

8 Beğeni

Bu anketi açmamın temel sebebi aslında hangi site kitapları daha iyi teslim ediyor? En son Hepsiburada üzerinden almıştım. Çok kötü bir kargolama hizmeti vardı.

Şu sıralar Zaman Çarkı sağ olsun İlkNokta’yı kullanıyorum.

Kargolamada hep sorunlar olabiliyor. Ben daha çok Satış Sonrası Destek olarak hangisi daha iyiyse onu tercih ediyorum. Binlerce ürun hazırlanıyor aksilikler olabilir. Önemli olan çözüm odaklı olmaları benim için ve zorlayıcı olmamaları. Bu sebeple Kidega diyorum. :blush: Eganba da hızlı kargosuyla şaşırtıyor. Dün aldım ve dün kargolanmış.

4 Beğeni

Pandora, Babil ve Kitapseç dışında hepsinden alışveriş yaptım, bana en hasarsız kitapları Idefix, Kidega ve Okuoku gönderdi. BKM de iyidir. Kitapyurdu’ndan memnun değilim, ciltli kitaplarımın şömizleri hasarlı gelmişti, bir daha da alışveriş yapmadım. İlknokta ve Amazon’da hasarlı gelmişti. Ama tabi ki indirimleri takip ediyorum hangisi daha cazip geliyorsa ondan alışveriş yapıyorum.

2 Beğeni
  • Kitapyurdu
  • Kidega
  • Kitapambarı
  • Ötüken Neşriyat

İdefix, D&R sitelerine artık bakmıyorum bile. Özel indirim kampanyalarının tuzak olduğunun, bu kampanyanlarda İdefix, D&R gibi sitelerin hep hasarlı kitap gönderdiklerinin farkına vardım.

Yukarıdaki dört sitenin benim için önemi hem çok özenli paketleme yapmaları, hem hasarsız kitap göndermeleri, hem bir sorun olduğunda anında değişim yapmaları, hem de fiyatlarının düşüklüğüdür. Örnek olarak Kitapyurdu’na dört kitap geri göndermiş, ücret iadesi istemiştim. Kitaplar hasarlı değildi ama tanıtımındaki özelliklere uymuyordu; Türk tarihi ile ilgili bir roman alacağımı sanmış ama ayet ve hadislerle dolu bir din kitabıyla karşılaşmıştım. Sorgu sualsiz bir biçimde paramı geri ödediler. Dolayısıyla bu dört satış sitesinden çok memnunum…

3 Beğeni

İdefix, DR ve Kitapyurdu’ndan alışveriş yapıyorum. Fiyatlar uygun oluyor çoğu zaman. Üçü de sorgusuz sualsiz değişim ve iade yapıyor. İdefix ve DR’de çok hasarlı gelmiyor. Geldiğinde de değişime gönderiyorum, çok temiz kitap gönderiyorlar. Ama Kitapyurdu’ndan son iki alışverişimde, gelen değişim kitaplar bile hasarlı oldu. Tekrar değişime gönderdim. Bu, eksi puan tabi.

3 Beğeni

Özel bi kampanya yoksa genellikle kitapyurdu daha ucuz oluyor ve stabil bi şekilde yıllardır çalışıyor. Gayet memnunum. Onun haricinde ilk nokta paketleme ve fiyat performansı da tatmin edici ama Aras Kargoyla çalıştıkları için tercih etmiyorum. Bulunduğum bölgede Aras Kargo berbat durumda.

2 Beğeni

Hemen hemen her siteden alışveriş yaptım, denk geldikçe yapmaya devam ediyorum. Kampanyaları takip ediyorum. Şimdiye kadar sadece bir kez kitap değişimi yaptım. Çok sıkıntılı kitap neredeyse hiç gelmedi. Sitelerin en sevdiği müşteri tipi olabilirim :grin:

En yoğun siparişlerim tabiki Kitapyurdu.
Her ay Enpara indirimi için Kidega kullanıyorum.
En sevdiğim defterleri ve hızlı kargoları nedeniyle Babil ve Alfa.
Kampanyaları en çok işime yarayanlar D&R ve İdefix
İthaki için genelde İlknokta kullanıyorum.
Odakitap ve Eganbanın genel olarak hızını ve temiz kargolarını beğeniyorum.
Amazon ve Hepsiburada ara ara güzel fırsatlar sunuyor.
BKM en az tercih ettiğim ama çok güzel indirimler ve bazende başka yerde bulunamayan kitaplar nedeniyle tercih ediyorum.
Zebramo ve Nadirkitap son dönemde kullandığım yerler.

Yanisi arada şikayetlerim olsa bile hepside iyi kötü seviliyor.

2 Beğeni

Kitapçıda çalıştığımdan anlaşmamızın olduğu dağıtımcılarla çalışıyoruz. Oralarda hesaplıysa öncelikle oralardan getirtiyorum kendi istediğim kitapları da. Onun dışında en çok Kitapyurdu’nu kullanıyorum.

Son zamanlarda hep Kidega’yı tercih ettim. Hiç üzmediler. Güzel bir paketleme, sunumla ve hızlıca yolluyorlar. Gayet güvenilir bir site.

1 Beğeni

Kitapyurdu
İlknokta
Alfakitap

Bu üçünden şaşmam. Eğer ki bulamadığım bir kitap olursa bunların dışında Babil’e bakarım.

1 Beğeni

“En çok hangi siteden aldınız?” deseydiniz açık ara idefix derdim. El değiştirmeler ve buna bağlı site değişimleri sonrası ise alımlarım çok azaldı. Şu anda alım listemi odakitap üzerinde tutuyorum. Diğer sitelere göre daha hızlı güncelleniyor gibi. Ayrıntı Yayınevi gibi bazı yayınevlerinin bu sitedeki indirimleri de hep daha yüksek gibi görünüyor. “Kitap solcudan alınır” mottosu gereği bir durumları var sanırım. Güncel alımlarımda ise sanki kitapyurdu biraz daha önde gibi. Geçenlerde İş kültür kitaplarında %42 indirimleri gördüm bu sitede. Gerçi artık takip ettiğim yayınların dışına pek çıkmıyorum. Ekonomi malum. Hatta takip ettiklerim bile listeden kitaplığa geçemiyor pek. :slight_smile:

Tabi bir de 80 kuşağı olmanın gerekliliği, eski yayın merakı var. Burada nadirkitap alternatifsiz hala. Hadi kolaysa bulun örneğin Baskan Yayınları’nın kitaplarını ana akım sitelerde…

1 Beğeni

Diğer şıkkının cevabı; Odakitap… İllaki derecesinde değil amam genellikle odakitaptan alıyorum. Önceleri İlknoktaydı favorim ama basit bir nedenden dolayı beni yani okuyucuyu üzdüklerini düşündüğümden dolayı artık Odakitap’tan alıyorum.

1 Beğeni

Ilk önce dr’den alıyordum raf fiyatından çok daha ucuz diye, bu 5 sene önce idi tabii. Sonra kitapyurdunu keşfettim orda da bi 3 sene geçirdim fiyatları daha uygun gelmişti bana bi kaç kere. Ama iki senedir kidega kullanıyorum hem fiyat hem kutu hem ayraç hediyeleri beni benden aldı. Özellikle kutuları öğrenci hayati yaşayan bana iki sene boyunca sığınak oldu tek çizik olmadan eskişehir kayseri arası çok kitap getirip götürdüm. Ve onca ayraç içinde -buna kendimin görüp aldığı dizi film ayraçlar dahil- bu güne kadar ki sahip olduğum en güzel ayraç onlardan geldi. Onunla da ayrı bi fetih ettiler beni tabii. Son olarak da fantastik çoğunluklu okuduğum için diger sitelerden daha fazla ozel indirim oluyor diye düşünüyorum.

7 Beğeni

Benim de favori ayracım oldu :slight_smile:

1 Beğeni

Hakikaten çok iyi iş uzay temalı olan, kim tasarladıysa eline sağlık. Ben bir tane de fantastik temalı bekliyorum valla. İyice şımartıldım kidega tarafından. Her farklı tür kitabıma ayrı ayraç bekliyorum. :smile:

5 Beğeni

Son ayraç benim de çok hoşuma gitti. Kitabı bırakıp ayraca sevinirken annemin yüzü görülesiydi. :smiley:

2 Beğeni