İnternetten Kitap Alırken En Çok Hangi Siteleri Kullanıyorsunuz?

Forumda daha önce böyle bir anket vardı ama üzerinden uzun zaman geçtiği için güncel bir anket de olsun istedim.

  • Amazon
  • Kitapyurdu
  • BKM
  • Kitapsepeti
  • D&R
  • İdefix
  • Hepsiburada
  • Babil
  • Eganba
  • Kidega
  • Kitapseç
  • Ucuzkitapal

0 oylayan

4 Beğeni

Çok yüksek oy alacağını sanmıyorum ama İlknokta da seçeneklere eklenebilir.

2 Beğeni

Biraz daha yayınevi sitesi gibi olduğu için eklemek istemedim.

Önceleri Kitapyurdu ve D&R favorimdi. Artık pek tercih etmiyorum alışverişlerimde.
Son zamanlarda ise Amazon favori sitem. Ama son aylarda fiyat ve kampanya olarak eskiyi aratmaya başladılar.
Hepsiburada’da bazen güzel kampanyalar olabiliyor, oradan da alışveriş yapıyorum arada sırada.

2 Beğeni

Artık kitap almıyorum, daha doğrusu her hoşuma gideni almıyorum. Evde okunmayı bekleyenler raflara sığmıyor ve fiyatlar okuma hobisi için fazla yükseliyorken bir süre böyle karar verdim. Önümüzü görelim bakalım, o ara evde birikmişleri okuruz :smiley: . O arada devam ettiğim serilere kitap geldikçe alırım diye düşünüyorum sadece.

Artık alım sayım çok azaldığı için şöyle son 5-6 aya bir göz gezdirdim geriye dönük. Tercihlerim şu şekil olmuş;

1 ) Amazon; çünkü prime kargo bedava + stoklarında bekleyen kitaplar bir süre sonra piyasadaki en ucuz kitap fiyatından satılıyor.

2 ) Kitapyurdu; aslında pek sevmem ama yakınımda teslimat noktası olduğu için bazen 1-2 kitap almaca ve kargo bedava gelmece durumu tercih sebebim olmuş.

3 ) Hepsiburada; ara sıra kitaplarda uygun fiyat + indirim çeki ( tıkla kazan falan ) + kargo bedava falan denk gelince ( telefona bildirimle haberim olunca ) 2-3 kitap almak için tercih etmişim.

4 ) İlknokta; ön sipariş malazanlar çıktığında tercih etmişim.

Yani artık bir alışverişte 5-10-15 kitap almayan, 1-2 kitap alan biri olarak ana odak noktam kargo bedava alışveriş olmuş :smile:

1-2 sene öncesine kadar indirim+kod+cashback lerle kombolamalar yaptığımız D&R-BKM-İdefix-Kidega vs kapısından geçmemişim :joy: .

5 Beğeni

BKM sitesini kullanmayı tercih eden arkadaşlar alacakları kitapları Kitapsepeti’ne de bakıp öyle almayı deneyebilirler çünkü aynı kitabı Kitapsepeti’nde daha ucuza satabiliyorlar çok denk geldim.

1 Beğeni

Amazonu yazmaya gerek yok ama kitapyurdu sitesinin tasarımını çok seviyorum. Ayrıca aradığım bütün kitaplar sitede olduğundan alışveriş yapmasam bile liste oluşturmamda yardımcı oluyor. Tek kötü yanı indirimlerin çok az olması

Kidega, Bkm, Kitapsepeti ucuz kargodan ve verdikleri kuponlardan dolayı tercih ettiğim sitelerdi. Artık cimrileştiklerinden pek bulaşmıyorum. Üç sitenin tasarımından ve mobil uygulamasından da nefret ediyorum.

Son aldığım kitapların hemen hemen hepsi amazondan. İndirim kodlarıyla beraber diğer sitelete göre uyguna geliyor.

Sene de 2-3 kez olsa da listede olan tüm siteleri kullanıyorum. Muhtemelen yıllık en çok sayıda siparişim kitapyurdu, idefix, amazon 'dan oluyordur.

Bu arada kontrol etmedim ama Eganba da kırmızı kedi dışında olan diğer arasta siteleri gibi kapanacaktı ya da kapanmış olabilir.

Bu forumda çok sevilmiyor genelde ama bkm’den alıyorum galiba. Ama genel olarak önce yayınevinin kendi sitesine bakıyorum. Sonra kitabinabak.com ‘dan fiyat bakıyorum total sepetimin en ucuz olduğu yeri seçiyorum. Genelde aldığım kitaplar arasında bkm oluyor bu da :woman_shrugging:t2:

2 Beğeni