İpek Yolu'nun Altın Anahtarı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: İpek Yolu’nun Altın Anahtarı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Çin’in Chang’an kentinden başlayarak Avrupa’ya kadar uzanan İpek Yolu; muhtelif güzergâhlar, fırsatlar ve tehlikeler barındırıyordu. Yollar kötü durumdaydı. Soyguncular yaygındı. Tüccarlar kendilerini ve mallarını korumak için develer veya diğer yük hayvanları ile kervanlarda bir araya gelirlerdi. Zorlu yolculuklarda tüccarların güvenli limanı olan kervansaraylar; yüz yıllar boyunca farklı kültürlere, dillere, dinlere ve hikâyelere ev sahipliği yapmıştı.… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Temel masal ögelerinin yer aldığı sürükleyici bir öykü, emeğine sağlık. Seçilen mekanı ve kahramanları özellikle beğendim: Lolan Güzeli’nin kahramanlarından biri olduğu bir öykü okumak güzel. :slightly_smiling_face:

Aşkar iyi akıl etti aynaya baktırmayı, yoksa bizim Aşkar’ı toz duman ederlerdi bu mumya hanımlar.

2 Beğeni

Aşkar bozuk saat gibi ara sıra doğruyu gösteriyor işte. :slight_smile: Güzel yorumunuz için teşekkürler.

2 Beğeni

Sıkmadan, içine alan, keyifli bir yazı. Metaforlar ve tarihsel göndermeler hoş. Betimlemeler, diyaloglar ve aksiyon ögeleri daha da detaylandırılabilir. Teşekkürler hayalgücünüze :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Yerinde bir tespit; kelime sınırını düşünürken bazı detayları kurban etmiş olabilirim. Kısmet bundan sonrakilere :grinning: Yorumunuz için çok teşekkürler.

1 Beğeni

Demek istediğinizi anladım. O tedirginliğe kapılır insan, gerçi 5 bin kelime kotası da kolay dolmuyormuş. Bu sefer de “ay çok uzun olmuş” derler kaygısı… :sweat_smile:Rica ederim, devamı bekleriz :blush:

2 Beğeni

Sürükleyici ve keyifli bir öykü olmuş. Okurken merak uyandırıyor. Özelikle Lolan güzeli ve yardımcısının lanete nasıl dahil olduğunu ayrı merak ettim ancak malum kelime sınırı. Aşkar’ın da laneti getiren adam olarak başlayan öyküsünün, bir laneti kırmasıyla son bulması aklıma şansının aslında senin olumsuz gördüğün yerde olduğu öğretisini hatırlattı. Elinize sağlık

2 Beğeni

Öncelikle güzel bir öykü olduğunu söylemeliyim. Sonuna kadar sıkılmadan okudum ve keyif aldım. Masal havası verilmiş olması da bir naiflik katmış öykünüze. Bir de bize Eski Yurdu anımsatan Hotan, Kaşgar gibi yerler olması daha çok hoşuma gitmesini sağladı. Elinize sağlık…

2 Beğeni

Kalemimi daha iyi hale getirmek için çaba gösteriyorum. Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler :grinning:

Yorumlarınız için çok teşekkürler. :grinning: