İş Hayatı ve Değişim Sorusu

Merhaba. Bir motorsiklet şirketinde ekipman satış danışmanlığı yapıyorum (3 ay oldu). İş yeri evime 5 dakika da mesafe de ve herhangi bir zorluğu yok gayet rahat bir iş. Maaş olarak da asgari ücretin biraz daha üstü ama primlerle vs tatmin edici bir hal alıyor. Şimdi benim bağlı olduğum şube maalesef kapanıyor, beni de direkt çıkarmak istemediler. Bu sebeple şöyle bir teklif yaptılar; kadıköy şubesine çekmek istediler. Benin olduğum yerden kadıköy metrobüs ile takribi 40 ila 50 dakika sürüyor. Ya bu teklifi kabul edeceğim ya da otomatik olarak işsiz kalacağım. Sizce ne yapsam sadece tavsiyeleri merak ediyorum

1 Beğeni

İşi az da olsa severek yapıyorsanız bırakmayın bence. En azından öbür şubeyi deneyin baktınız olmuyor o zaman bırakırsınız. İşsizlik oranları gerçekten çok yüksek. İşinizde mutsuz değilseniz devam etmenizi, iş bırakmayı düşünüyorsanız da yeni iş bulup öyle bırakmanızı öneririm.

4 Beğeni

Böyle bir sorunun secenegi bile tek bence.

1. İstanbul şartlarında 40 dakika birşey değil. Ben 5 km yolu 1 saat de servis ile alıyorum bazen 55 dakika sürüyor yürüyerek diye yürüyorum.

1. Kadıköy …
  2. Zaten belliki beğenilen elemansin adam su ekonomide gel demiş işsiz mi kalsam diyorsun
2 Beğeni

@eso söylediğini yapmak en doğru kural. Ortada rahatsız edici bir durum yoksa.

Burada çalışanların göz ardı ettiği. İşvereninde hiç umursamadığı durum ise yol mevzusu. Yolu insanlar ve firmalar işten saymıyorlar. Ama aslında sayılması gerekiyor. Mesela sen bir yerde 8 saat çalışıyor. Gidip gelmeye 2 saat de vakit harcıyorsan senin günlük iş için harcadığın zaman 10 saat oluyor. Birde buna evde hazırlanma sürecini sen kendin eklemen lazım.

Ben birkaç yıldır bu şekilde bakıyorum. Buna göre MC karşılaştırması dediğim bir şey yapıyorum. Aldığım maaşın ve iş için harcadığım zamana göre saatlik ücretini hesaplayıp, dolara çeviriyorum. Buna göre ABD de MC’da çalışan bir kişinin saatlik ücreti ile ne kadar yakınım.

2 Beğeni

Küçük bir şehirde yaşıyorum. 17:05’de evde olunca bugün geç kaldım diyorum.

Gençliğimde yıllarca İstanbul’da yaşamış biri olarak maalesef bu duruma üzülüyorum. Vakit yolda ziyan oluyor. Ancak 50 dk İstanbul için bence de uzun bir süre değil. Devam etmeni tavsiye ederim.

2 Beğeni

İş çıkışı metrobüse binmek bazen korkunç olabiliyor. O yorgunluğun üzerine bir de insan kalabalığı çekiyorsun. Ama işinin rahat olduğunu söylediğin için -daha önce otobüs + metrobüsle işe gitmiş biri olarak- tek aktarmaysa dene derim. Baktın zor oluyor işteyken başka iş bakarsın. İşten ayrılıp iş aramak riskli olabiliyor.

2 Beğeni

Büyük şehirde çalışmanın, eğer çok büyük bir getirisi yoksa, kesinlikle anlamsız. Bende yıl başında Ankara’da bir firmaya gittim. Yol git-gel 3 saat sürüyordu. Ondan önceki iş yerimde araba vermelerine rağmen git gel 2 saat sürüyordu. Bu zamanlar üzerine çalışma saati eklenince çok büyük kayıp.

Biz ne yazık ki şunun farkında değiliz genel olarak. İnsan hayatında zaman dünyada karşılığı olmayan çok değerli bir şey. Sana dünyaları verseler hayatından 1sn geri alamazsın. Ama insanoğlu para kazanmak için günde saatlerini heba ediyor.

Ezcümle eğer sizi büyük şehirlerde tutan bir şey yoksa daha küçük şehirlerde iş bularak yaşam maliyetinizi düşürebilir ve daha az yolda zaman harcayabilirsiniz.

Bunun birde yurt dışı ayağı var. Oda ayrı konu.

3 Beğeni

Ben olsam en azından başka iş bulana kadar devam ederdim. Üniversite dönemlerinde her gün daha zor yolculuk yaptığım için yol korkutucu gelmedi.

1 Beğeni

@ESO @erce @Epichan @galeme @Aviendha @Lalo

Cevaplarınız için tek tek teşekkür ederim. Kadıköy şubesine gitmeye karar verdim. Şuan bulunduğum şube evime 5 dakika mesafedeydi 9 50’de evden çıksam yaylana yaylana 10’da işteydim. Belki bu rahatlığın ardından bu sistem biraz gözümde büyümüştür…

@erce Hocam hatırlarsan geçen günler de '“Kadıköy’ü Sevememek” isimli bir konu açmıştım. Sanırım hayatın ilginç bir espri anlayışı var :joy:

5 Beğeni

Büyük konuşmamak lazım. Her zaman başına geliyor :slight_smile: Hayırlısı olsun en azında insanların genel olarak işe gittiği zamana denk gelemeyecek gibi gözüküyorsunuz.

2 Beğeni

Bunun espirisi filan yok. İstenmeyen ot gelir burnuna… Veya Murphy kanunu…

Ama senin zaten seçeneğin yok. İş bulmadan işsiz kalmak çok über adam işi. O über adamdan kastım da burada yok. Babadan iyi bir servet olacak.

2 Beğeni

Madem motosiklet firmasındasın bir tane motosiklet iste onunla git gel :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 Beğeni

Keşke hayat o kadar toz pembe olsaydı :joy:

1 Beğeni