Issız Bir Adaya Düşseniz Yanınıza Alacağınız 3 Şey (Anket)

Merhaba arkadaşlar. Canım sıkılıyordu böyle bir konu açayım dedim. Konuya uygun bir hikaye ile başlamak istiyorum:

Yaşar gözünü açtığında önce bir baş ağrısı hissetti. Elini başına götürmeye çalışırken elinin bağlı olduğunu anladı. Derken ağzının ve ayağının da. Sırt bölgesindeki baskıdan sırtında bir çanta olduğunu hissetti. Etrafına baktı. Etrafta Yaşar gibi yataklarda bağlı şekilde insanlar vardı! Derken biri geldi. Elinde silah var.
-Uyanmış bunlar. Ben gideyim patrona haber vereyim.
Patron geldi. Herkesin görebileceği bir yere geçti.
-Ülkeniz sizi suçlu buldu. Burada farklı ülkelerden 20 kişisiniz. Suçlu programı için özel bir deneye tabi tutuldunuz. Şu anda bir uçaktasınız ve hepiniz farklı ıssız adalara bırakılacaksınız. Kusura bakmayın bizim görevimiz bu. Herkesin sırtında bir paraşüt var. Merak etmeyin, otomatik olarak açılıyor. Ayrıca size 3 şey daha vereceğiz. İçerdeki malzeme odasından seçeceksiniz. Şimdi sizi yarım saat yalnız bırakacağım. İyice düşünün.

Daha sonra patron aynı şeyi farklı dillerde söylemeye başladı. Neler oluyordu? Yaşar suçlu değildi ki! Şaka olmasın bu. Böyle şaka mı olur?! Bir yanlışlık olmalı mutlaka. Yaşar düşüncelere dalmışken yarım saat çoktan geçmişti. Elinde silah olan adam tekrar gelmişti. Aralarından birini aldı.
-5 dakikan var. Odadan 3 şey seç ve aşağı atla.

5 dakika sonra adam isyan etmiş ve hiçbir şey alamadan aşağı atılmıştı. Şaka değildi. Gerçekti bu…

Evet arkadaşlar Yaşar’a yardım edelim. :joy: O değil de roman mı yazsaydım ne :joy:
Normalde konuyu ıssız bir adaya düşerseniz yanınıza alacağınız üç şey yapacaktım ama sanki böyle daha eğlenceli. Çoklu seçenek açık yaptım ama en fazla 3 seçenek. Böylece en çok oy olan 3 seçeneği de görmüş olacağız. Elektrik de yok, bunu unutmayalım. :joy:

Bu arada kitap seçeneği koydum ama Issız Bir Adaya Düşseniz Yanınıza Alacağınız 5 Kitap? konusu zaten var. Bu nedenle mutlaka 1 kitap almam gerekiyor derseniz, konu ile ilgili kitap ismi yazmak isteyen yazabilir.

  • Büyüteç
  • Çakmak taşı
  • Olta takımı
  • Güneş enerjili kol saati
  • 3 boyutlu yazıcı
  • Laptop
  • Telefon
  • Bıçak
  • Balta
  • Tüfek
  • Uyku tulumu
  • Hareket şarjlı el feneri
  • İşaret Fişeği
  • İlk yardım çantası
  • Deniz suyunu tatlı suya çeviren alet
  • Günlük ve kalem(hadi bu ikisini tek seçenek saydım)
  • Mutlaka bir kitap(Yorumlarda belirtiniz)
  • Diğer(Yorumlarda belirtiniz)

0 oylayan

Son olarak buraya kendi seçimlerimi de yazmak istiyorum.
Büyüteç: ateş yakmak için kullanacağım :joy:
Bıçak: her türlü işe yarar
İşaret Fişeği: Olur da gemi geçer belki. Ama geçmezse 1 seçenek boşa gitti demektir. :grin:

Not: Diğer seçeneğini düşünen arkadaşlar, adadan kaçmaya yönelik gemi, sandal vb. seçenekler yasak. :joy:

7 Beğeni

Çakmaktaşı ateş yakmak için, deniz suyunu tatlı suya çeviren alet sıvı ihtiyacı için ve balta da hem bıçak niyetine kullanılabilir hem de ağaçları ve dalları kırarak barınak vb şeyler yapmasına olanak sağlar. Eğer 4. Bir seçenek olsaydı tüfek derdim. Adadaki yabani hayvanları avlar gül gibi geçinip giderdi.

3 Beğeni

Öncelikle amacım Yaşar’a yardım etmek değil. Adada Yaşarın yerine yaşamak. Tüm resmi işleri hallettim ve değişimimiz tamamlandı tüm suçu üstlendim. :smiley:
Kesinlikle suya ihtiyacım olacağı için tatlı suya çeviren alet. Baltayla barınak ve orda yaşayabilmem için araç gereç yaparım. Belki adada vejeteryan olurum hayvan avlayabileceğimi sanmıyorum. Günlük ve kalem için teşekkürler insan adada yalnız başına bile olsa kafaya bir şeyleri takabilir ve bunu yazmak iyi gelir. :smiley: Ayrıca günlüğe sahip olduğum bilgileri yazarak tekrar ederim unutmamak adına.

3 Beğeni

Yahu telefon var, laptop var birde seçeneklere internet koysaydın ya :slightly_frowning_face: Mecbur telefon ile laptopu elemek zorunda kaldım :sweat_smile: Oltaya ihtiyaç duyan bir tek benmiyim? Balık yerdik :joy:

4 Beğeni

Peki ya 3 boyutlu yazıcı? :joy:

4 Beğeni

Balta konusunda herkes hemfikir sanırım :slight_smile: Sonuçta survivor oyınlarında bile ilk baltayla başlıyoruz :slight_smile: Tecrübeliyiz yani.

3 Beğeni

İnternet olsaydı onu seçer adadan direkt kurtuluş :joy: Ama elektrikte yoktu :neutral_face:

4 Beğeni

Tabikide deniz suyunu tatlı suya çeviren alet. Susuz kalamam yani :sweat_smile:
İlk yardım çantası. Issız ada olsa da her an her şey ola bilir.
Ve işaret fişeği. Ben de @Expelliarmus gibi :smile:
Not:keşke sonsuz yemek de olsaydı :sweat_smile:

Eğer öyle olsaydı ıssız adadan kurtulmayı kim ister ki? :joy:
@Rena telefonun şarjı bimeyecek mi? :grin:

5 Beğeni

Mobil data çekme ihtimali varsa ve şarjlıysa bir umut… Ama adadan kurtulmak istemem şahsen.:smiley:

4 Beğeni

Öncelikle yaşamak için su şart. Ikincisi işaret fişeği, yani bu olmadan kendimi adaya sürgüne gönderilmiş gibi hissederim, gerçi bu durum da onun gibi bir şey ama neyse. :grin:
3. telefon. Hani bir şeye ihtiyacım olursa sipariş edebileyim. Nasıl getirirler bu onlara kalmış bir şey, ben siparişimi isterim. :joy:
Eğer kitap seçmiş olsaydım ismini söylemeye gerek yok, siz anladınız zaten :joy:
Oltaya ihtiyacım yok, meyvelerle yetinirim, olmasa bile kendim yakalarım balıkları . :rofl:

Ben limonla şarj ederim :joy:

4 Beğeni

Ada’da kalıp napacaksın ya :smiley: PUBG gibi ortam anladığım kadarıyla :joy:

2 Beğeni

Bir bakmışsın ada Monte cristo adası çıktı… Kaçtığına bin pişman olursun ahahah :smiley: Çıkmasa da kafa dinleriz doğada elenmeyecek kadar becerikliysek yaşarız güzel güzel. :smiley:

@Prencess_36 Haklısın. :smiley: Ama elektrik yok şarj bitebilir. Ki bunlar olmasa da güzel bir yer olacağını düşünüyorum. :joy:

4 Beğeni

Bendeki şans ile zor. O ada çıksa çıksa Lanetli Ada çıkar :joy: Valla olta takımı, çakmak taşı, deniz suyunu içme suyu yapan aleti aldım ben içim rahat :grin:

4 Beğeni

:smiley:
image

3 Beğeni

iyi bir balta, can kurtarma botu, ayrıca birsinin beni kurtarmasına yetecek kadar gıda malzemesi. Olta filan böyle şeylere gerek yok, bir hafta sonra hindistan cevizi ile konuşmaya başlarız. Wilssooon diye. :joy:

2 Beğeni

Bu çıkabilir, Ejderha çıkabilir, hayalet çıkabilir, uzaylı çıkabilir. Fantastik, gizemli olaylara da kendimi hazırladım :joy: Tüfek, balta falan alamadım. Kendi imkanlarımla dallardan falan bir şeyler yapmaya çalışırım :sweat_smile:

3 Beğeni

Deniz suyunu tatlı suya çeviren aletin ilk sırada olması şaşırttı. Gerçekten de kimsenin koskoca adada tatlı su kaynağı bulabileceğine dair umudu yok mu :smiley:

6 Beğeni

Gene şans konusuna geldik :grin: Bendeki şans ile düştüğüm yer ada değil çöl bile olabilir. Değil tatlı su, tuzlu suya bile muhtaç kalabilirim :joy:

3 Beğeni

Deniz suyunu tatlı suya çeviren alet çok önemli. :smile: Sıkılmamayım diye kitap ve günlük. Bilmiyorum hangi kitabı seçmek isterdim? :thinking:

2 Beğeni

Aradığım cevap. Filmlerde hep olur ya ben seçmedim. Ama her ıssız adada olacak diye bir şart da yok. Çakmak taşı ile ateş yakmak zor diye yanıma büyüteç bile aldım. :joy: Suyu halletsek bile yemek büyük sıkıntı. Uyku tulumu almadım, gözüm onda kaldı. Tabi bi de güvenlik önemli.

4 Beğeni