İthaki Yayınları Soru Hattı

Sanırım işler istedikleri veya planladıkları gibi gitmedi. Yeni serilere ben de herkes gibi heyecanlanıyorum haklı olarak ama kitaplığımda fazlaca henüz tamamlanmamış seri var :confused: Yeni serilere başlamadan en azından Kadim Kanunlar tamamlanır ve Destanlar Çağı’nın 2. kitabı çıkarsa çok sevineceğim.

6 Beğeni

Enginliği sorar mısın. Beklediğimizi bilsinler. Yada telif düştü mü onu bilelim. Kara prizmayı, Asimovu, Gaiman’ı, (yıldız tozu kıyamet gösterisi falan, ara dünyanın 2 yeni kitabı var onlar olacak mı vs) sorar mısın? Seriler hakkında son durumları bir başlık altında toplama niyetim vardı belki yapabiliriz.

4 Beğeni

Aslı Hanıma yapılan şey çok çirkin olmuş seviyesiz bir iş.Lakin Erdal Beye şu konuda katılıyorum cidden fazla sert olabiliyor İthaki bazen,ayrıca baskısı yapılmadığı için karaborsaya düşen kitaplar,baskı kaliteleri vb birçok sorunu bahane etmek yerine çekip gitmeyi tercih etmişler…Keşke herkes Pegasus Yayınlarındaki Kemal Bey bakabilse foruma :upside_down_face:

Hata yeri gelmişken şunu söyleyeyim instagramdan kendilerine ait kitabımı attım baskı hatası vardı son sayfalardan 10-15 sayfa eksikti videosuyla beraber attım birşey yapabilir misiniz dedim görüldü yapıp bırakmışlar :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Hayırlı olsun

7 Beğeni

Enginlik, Gaimanlar ve Üç Cisim Problemi’nin 3. kitabı için hazırlıkları varmış ama 2020’ye kalır dediler. @alper

Kara Prizma’nın çevirmeni değişti, Asimovlar için de hukuki süreç var malum. Yakın gelecekte pek bir şey yok.

6 Beğeni

Kadim Kanunlar 2. kitabın kapak görselini paylaşsalar da bari biraz havaya girsek :slight_smile: Diğer yayınevinin eski kapakları baya kötüydü İthaki’ninkileri merak ediyorum.

1 Beğeni

IMG_20191022_190901
(Sevdim ben bu fotoyu :smiley: )

26 Beğeni

Mesajı sevmedim ama görseli sevdiğim için beğendim :slight_smile:

2 Beğeni

Frank Herbert Dune Sapkınları’nı Dune Tanrı İmparator kitabından 3 yıl sonra yayınlamış. İthaki ise üç yıldır çeviriyor. Çevirmende Kabalcı baskısındaki seriyi çeviren Dost Körpe. Ne yapıyorlar bu kitapla bu kadar anlamadım. 50. kitap olarak Dune Sapkınları’nı çıkarsalardı daha çok sevinir, heyecanlanırdım. :triumph:

Ekleme: Dune ile başlayan seriyi yoksa Dune ile mi bitirmeyi amaçlıyorlar yoksa :scream::scream:

7 Beğeni

Merak edenler için :relaxed:

3 Beğeni

Hahah olabilir ithaki bu ve yanlış hatırlamıyorsam Kabalcı yayınlarında da çevirmen Dost Körpe hazır metin de bulunuyor ama…

@JrThoth her şeye basılacak diyorlar.Örn elric 1.kitap bu yıl basılacaktı güya

1 Beğeni

@abkaen Elbet basılacaktır ya benim acelem yok basmadan para kazanamayacaklar sonuçta :smiley: Bu hobbit basımı biraz özel basım niteliğinde olduğu için merak edip sordum ben

1 Beğeni

Dileğim odur ki başka birine çeviri yaptırıyor olsunlar. Beklerim ben dune için acelem yok. :sweat_smile:

1 Beğeni

Doğru hatırlıyorsunuz. Dost Körpe Kabalcı baskısınıda çevirdi. Neden bu kadar uzun sürdü çeviri anlamadım. Frank Herbert’in yazdıklarını beğenmedilerde yeniden en baştan yazıyorlar herhalde. :joy:

1 Beğeni

Adam kendini geliştirdiğini hissetmiş ve hatalarına denk gelmiş ki çevirilerinin çoğunu redakte etmeye çabalıyor. Dost Körpe çok güzel insandır. Sabır.

8 Beğeni

Hocam çevirmene bir sözüm yok. İthaki’ye sitemim. Bir kitabı üç senede çıkaramadılar. Üstelik çevirmeni de öncesinden yine bu seriyi çevirmiş biri. Elinde Dune konusunda tecrübeli biri varken kitabı çıkaramamasını anlamıyorum. Önce yaz ya da yaz sonu basılır dediler. Sonra yıl sonuna kadar oldu. Şimdide seneye kaldı. :roll_eyes:

2 Beğeni

İthakinin yaptığı çok net tembellik ben yan serileri de çevirirler toplu alıp okurum diyordum adamlar daha 6 tane olan ana kitapları bitiremediler 3 yilda bir de çevirmen daha önce de çevirmiş yani sıfırdan başlamış da degil

Dune serisinin 5. kitabını Mayıs - Haziran 2020 gibi, 6. kitabını ise Kasım 2020 gibi yayınlarlar diye düşünüyorum. Tam filmin vizyona gireceği dönemde seriyi tamamlamak ithaki’nin imza hareketlerinden biri.

4 Beğeni
         **Son Dakika**

Okuyucularına gıcık olan ve içindeki habis ruh uyanan İthaki Yayınları Dune serisinin 5. kitabı olan Dune Sapkınları’nı iki kısım halinde 3 ay arayla basacaklarını duyurdu. Gelen tepkiler üzerine geri adım atan yayınevi sayfaların boyutunu küçültüp, tutkal kullanılmayan kapak arasında okuyucuya cuzi bir rakamla sunacağını duyurdu. Gazetecilerin kapakla ilgili sorusu ise “biz Akılçelen bir kardeşimizin 37 yıllık birikimini örnek aldık” diye cevaplandı.
…Bla bla bla
Sıradaki Haber…

14 Beğeni

Bunun için Eğlence Kulesi’nde ayrı bir başlık açsan zaman zaman üyeler de katılabilirdi. Bir düşün istersen. :slight_smile: Rıhtım Haber gibi bir şey olabilir. Belki üstümüzdeki gerginliği alırdı. Eğer almazsa kurşun döktürürüz.

4 Beğeni