İthaki Yayınları Soru Hattı

Valla altından kalkacak 5 yayın evi var. Tüdem, alfa, pegasus, epsilon ve ithaki. Kalanı basmaya cesaret edemez zaten. Gelirse bayıla bayıla, gerekirse 60 70e kadar yolu var alırım. Hatta çeviri berbat da olsa, diğer herşey çok kötü de olsa yine de alırım seriyi, devam ederek.
Bide eğer Malazanı basacak olsalar mutlaka tüyo verirlerdi bence, yani kesin birşey olsa kesinlikle bir şekilde daha önce duyardık.

1 Beğeni

Ben de başka biliyorum. Fuarca bize komplo mu kurdular acaba? Baya her yayınevi telefonla aranıyordu bir ara siz mi basıyorsunuz diye. Bence herkese başka yayınevi bizde deyip bir karmaşa ortamı yaratılmaya çalışılıyor. :joy:

2 Beğeni

Tudem basmasın ya daha “direkt” yazamıyorlar. :joy:

@Lucifer Bir wattpad kitabı “Malasan” çok yakında. :joy:

4 Beğeni

Ben de duydum bişeyler ama inanmak istemiyorum.

1 Beğeni

Eğer böyle bir şey yapmışlar ayıp ederler. Yazık değil mi bize. Sizler böyle yazınca moralim bozuldu. Umudum çöktü.

Bundan 10 sene sonra kendimi iyice geliştirmiş ve çevirmen seviyesine gelmiş olursam ve hala malazan yoksa, söz ben çeviriceğim ve son okumasını da sana yaptıracağım. Sen kesin bıçaklarsın beni okurken ama :sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

Piyasada son okuyucu kaç para istiyorsa o dönem 42 katını talep ediyorum. Senin çevireceğin şeyi toplayana kadar çağ değişebilir. :joy:

1 Beğeni

İthaki yi çok küçümsüyor, altıkırk*** muamelesi yapıyorsunuz.

İthaki öyle veya böyle TR deki en büyük fantastik yayınevi.

Siz yine de çok küçümsemeyin bence.

14 Beğeni

42 diyince kabul ederim ben kesin. Sonuçta hayat, evren hakkındaki herşeyi cevabı😅
O kadar da kötü olmaz ya sonuçta 10 sene. Ben ikinci dil bile öğrenirim o arada.

1 Beğeni

Siz neler duydunuz? Kanınızın üstüne yemin etmediyseniz tabi :slight_smile:

1 Beğeni

Çalışmalarının “olabileceği” yönünde bişeyler duydum ama çok yuvarlak olduğundan önemsemedim.

1 Beğeni

Ögrenmen sorun değil de edebi kısımda büyük sorunların var bence. :joy: İngilizce öyle anlaşıldığı kadar kolay dilimize çevrilmiyor. Üstelik edebi bir eserde edebi dili tutturamadığın veya bocaladığında google translate çevirisi okuyormuş gibi bir his oluşuyor. Bir çeviri asla çeviri kokmamalı bana göre. İkincisi sende ne imla ne kural var. 42 bile az geldi. 72 de yapabilirim. :joy:

1 Beğeni

İthaki’den bahsediyoruz değil mi?

1 Beğeni

@Agape hangi standın önünde ne kadar duruldu muhabbet nasıl gitti gibi yazdıklarınızı okuyunca hangi yayınevinden olduğu belli oluyor :roll_eyes:

1 Beğeni

Malazan’ı basacak yayınevinin adı neden devlet sırrı gibi gizleniyor onu anlamış değilim :slight_smile:

7 Beğeni

Ortada kesin bir bilgi olsa zaten duyardık. Duyurulmadığına göre, her şey sadece söylenti. Bence resmi bir açıklama gelmedikçe hiç boşuna heveslenmeyelim şimdilik.

2 Beğeni

Tamam… :joy:

@Blackheart Çünkü çok bunaltıcı, heves kırıcı ve baskıcı olabiliyoruz zaman zaman. Yayınevi düşünüyor olabilir, telif almış olabilir, Beyaz Balina gibi vazgeçebilir. Anlaşma sağlanmaya çalışılıyor olabilir veya en azından üç dört kitap bitsin öyle başlayalım denilirken baskılardan erken çıkartılma kararı alınabilir. Ondan sonra ortalık kan gölüne dönüyor. Geldiği zaman gelecek nasıl olsa. Bazı şeyler de sürpriz olarak kalmalıdır.

1 Beğeni

Telif için teklif aşamalarında olabilir o zaman, birkaç yayınevi teklif vermişse hepsi büyük ihtimal bizde diye konuşuyor olabilir. Kimin elinde kalırsa ondan gelecek o zaman.

@Blackheart bence de saçma gizlenmesi de rica edilince bir şey diyemiyor insan, dediğim gibi teklif durumları falan varsa ne kadar duyulursa belki hak sahibi fiyatı yukarı çeker beklenti var zaten satarlar diye. Ya da istemeden sözleşme durumlarına zarar veriyor olabilir. Yayıncılık dünyasında olan birine sormak lazım, nasıl oluyor bu işler.

1 Beğeni

Sürpriz olsun istiyorlar, net :blush:

2 Beğeni

Şakası bir yana heyecanı bile güzel oluyor. En azından ümit var basılması için.

3 Beğeni