İthaki Yayınları Soru Hattı

Güzel seridir, az buçuk hayranıyım. :slight_smile:

Özelden iletebilirsiniz. Gelen öneri ve hataları dikkate alıyoruz.

Biz de ekip olarak harf hatalarını daha rahat yakalamak adına yeni bir sisteme geçiyoruz bu ay. Önümüzdeki aylarda nasıl bir sonuç alacağımızı göreceğiz bakalım.

Kapak bayram öncesi çizildi. Son dokunuşları kaldı.

Bilimkurgu Klasikleri ne zaman sona erecek? Aylardır yakalamaya çalışıyoruz ama yetişemiyoruz. Bir de Dune gibi başka bir seriyi lütfen bilimkurgu klasiklerine eklemeyiniz, seriyi sevmediğimiz zaman bilimkurgu klasikleri serimiz eksik kalmış oluyor. Vakıf serisi gibi ayrı çıkmaları bizim için her zaman daha iyi olur.

Bir de 39. kitap belli mi acaba? :smiley: Stanislaw Lem ve Silverberg görmek istiyor bu gözler :smiley:

1 Beğeni

Niye İthaki’nin verdiği numaralara takılıyorsunuz ki, sonuçta birbiri ile hikaye anlamında ilgisi olmayan kitaplar. Sevmediklerinizi almayınca aradaki rakam atlamasına takılmamak lazım.

4 Beğeni

Hakikaten ya… Zaten Ayrıntı’daki gibi seri numarası da yazmıyorlar kitabın sırtına.

1 Beğeni

Yakalamak zorunda değilsiniz ki? Yani ne zaman sona erecek derken sanki sona ersin dermiş gibi geldi bana. Devam etsin, edebildiği, gidebildiği yere kadar. Yeni yazarlar, yeni eserler görelim. Ki serinin bütün kitaplarını almak zorunda da değilsiniz.

9 Beğeni

Yok, yanlış anladınız bitsin gibi bir şey demiyorum. Sadece nereye kadar gidecek merak ettim, belirli bir hedefleri var mı yoksa gittiği yere kadar mı götürecekler?

Hee öyleyse pardon. Cidden yanlış anlamışım :blush::wink:

Bir insan severek takip ettiği serinin neden bitmesini istesin ki :smiley: Bu seri sayesinde daha önce bilmediğim yazarları öğreniyorum ya da daha önce kötü çevrilen, özensiz hazırlanmış eserlerin yenilenmiş versiyonlarını elde etme fırsatı buluyorum.

Ne zaman sona ereceğini biliyoruz. Ama söylemeyiz. Aklımızda bir rakam var. Son kitap da kesin olmasa da aklımızda. Dune gibi serileri neden eklemeyelim ki? Beğenmezseniz, almak zorunda değilsiniz gerçekten. Dune orada olmayı hak ediyor. Bunu düşünerek sırta rakam koymadık zaten.

Ayrı çıkan Vakıf serisi değil, doğrudan Asimov kitaplığı.

39 belli. Haftaya falan hazırlanmaya başlayacak.

7 Beğeni

İthaki ne demek.Biraz baktım şöyle bilgi var.
Ya da yayınevi başka bir şekilde mi düşünüp koydu ismini ?

“Mitolojide Odysseus’un evi ve kralı olduğu olduğu ulke”

1 Beğeni

İthaki yayınevi olarak nasıl büyüdü bu kadar? Kapak tasarımları bunda etkili olabilir mi?
Türkiye’nin bilimkurgu ve fantastik underrated
ihtiyaçlarını karşıladığı için mi?

1 Beğeni

Daha önce okuduğum bir röportaja göre İthaki’nin sahibi olan kişi önceden Kadıköy’de kitapçı işletiyor, Penguen Kitabevi. Eski yıllarda öğrenciler sürekli gelip gidip fantastik, bilimkurgu kitaplarını soruyorlarmış. Böylelikle bu yayın çizgisine başlayıp bugüne kadar sürdürüyor. Rakibin 6.45, Laika, Arkabahçe olduğu sürece sırtın yere gelmiyor rahat büyüyorsun. Bilimkurgu ve fantastik eserleri yayınlayan çok yayınevi yok, olanlar da kaliteli değil böylelikle İthaki aradan sıyrılıyor. Her ne olursa olsun her zaman destekliyorum, sayelerinde sevdiğimiz şeyleri okuyabiliyoruz.

9 Beğeni

Neal Stephenson - Anathem kitabıyla ilgili bir planınız var mı?

Dediğiniz gibi. Odysseus’un ülkesi. İthaki’nin çok uzun zamandır sloganı da Başka Dünyaların Şarkıları’ydı mesela. Genel olarak bastığımı kitaplarla tematik bir uyumu var.

Sırf iyi kapak yaparak büyünür mü?

İthaki çok uzun zamandır niş bir pazara göre yayıncılık yapıyor. İthaki’nin bastığı ilk kitap 2001’dir mesela. 20 sene sonra hâlâ İthaki basıyor. İthaki’nin ilk yüz kitabı içinde çizgi roman da vardır, fantastik de bilimkurgu da. Dönem dönem çeşitli türlerde üretim durmuş ya da azalmış olsa da sürekli yoluna devam etmiş.

12 Beğeni

Amerikan Tanrıları’nı bitirdim. Çok beğendim. Bizlere ulaştırdığınız için teşekkürler. Dün Youtube’da bu kitapla ilgili ithaki editörlerinin sohbetini izledim ve keyifliydi izlemesi. Keşke daha çok bu şekilde videolar olsaydı ama zamanınız olmuyordur tahmin edebiliyorum.

6 Beğeni

Onları devam etiremedik ya. Çok istedik ama olmadı. Yoksa devamını düşünüyorduk. Şimdilik düşünmüyoruz tekrar etmeyi ama ileride neden olmasın.

11 Beğeni

Süprizler geliyor. :clap:t6::clap:t6::clap:t6:

11 Beğeni

Bunu paylaşmak için gelmiştim. O kadar mutluyum ki :heart_eyes: Tidbeck’i tekrar okumak için çok bekledim. Sonunda kavuşuyoruz.

5 Beğeni

Hızlı olan kazansın :+1:t6::+1:t6::grin::grin::grin:

3 Beğeni

Süper bir haber! Zeplin’i okuduğumdan beri bu kadından yeni bir şeyler okumak için can atıyordum. Bu kitabı da merakla bekliyordum. İthaki’den çıkacağı aklıma gelmemişti doğrusu. Katmerli sürpriz oldu :slight_smile:

7 Beğeni