İzlemeye Doyamadığımız Tiyatro ve Müzikaller

Merhaba. Bu başlık altında birbirimize haftasonu izlenebilecek harika tiyatro ve müzikal kayıtları önerebileceğimizi düşünüyorum. Bir adet en sevdiklerimden buraya bırakıyorum:
Operadaki Hayalet

1 Beğeni

2014 yılı Londra, Her Majesty’s Theatre…
O yıllarda maddi sebeplerle ( ki şimdikinden kat kat daha iyimiş durumlar :D) üç oyun arasından birini seçerek gitmek zorunda kalmıştım. War Horse, Wicked ve Phantom vardı.
Hatta en tepeden izlemiştim. Millelt hep uyarıyordu adam paso havada geziyor boynunuz ağrıyacak diye. Bilet nasıl ucuz aldıysam, adam havada gezerken bile ben aşağıya bakıyordum :slight_smile:
Asla unutmam o son sahneyi; hayalet koltukta otururken bitiyor oyun. Tam o koltuğa oturunca polisler geliyor saklandığı yere, yakaladık seni diyerek bir çekiyorlar kıyafetinden, koltuk boş! Ne günlerdi ya…


1 Beğeni

Bu ve benzeri başlıklarda içeriklere legal yollar vasıtasıyla ulaşabileceğimiz linkler paylaşmaya özen gösterelim arkadaşlar.

1 Beğeni

Ben bunu bilmiyordum kusura bakmayın. Başka bir yerde olmadığı için bu linki bırakmıştım o zaman isteyen olursa internetten bulabilir :slight_smile:

1 Beğeni
2 Beğeni

Devekuşu Kabare’nin “Aşk Olsun” adlı oyunundan bir bölüm: “Kız İsteme”

Metin Akpınar’ın resmen tiyatro oyunculuğu dersi verdiği bir bölüm…

Bu “Aşk Olsun” oyununun yazar kadrosu şöyleymiş: Haldun Taner, Kandemir Konduk, Zeki Alasya, Nezih Tuncay, Zeynep Tablacı, Ahmet Önel

(Şu dipnotu düşeyim: “Sanyo”, 80’lerde popüler bir video cihazı markasıydı)

Youtube’a 2 parça halinde yüklemişler “Kız İsteme” bölümünü:

1.Parça

2.Parça

1 Beğeni

Demet Akbağ ve Altan Erkekli’nin oynadığı 7 dakikalık bir skeç…

Yanlış bilmiyorsam, 2003’te sahnelenen “Bana Bir Şeyhler Oluyor” isimli oyundan bir bölüm bu. Senaristi de Yılmaz Erdoğan diye biliyorum.

Youtube’dan bu oyunu tamamen kaldırmışlar. Sadece aşağıdaki adreste bulabildim bu skeci. Başka bir yerde yok. Ve videoyu forumda oynatmadığı için, düz link şeklinde veriyorum.

“Oturmaz mısınız?”, “Nerede oturuyorsunuz?” muhabbeti harika… Baştan sona, Yılmaz Erdoğan’ın, kendine özgü mizah anlayışını tam olarak yansıttığı bir skeç bu.

https://www.facebook.com/Tiyatro.severler/videos/10150195417274514/

1 Beğeni

Çalışırken arkada çalsın diye açıyorum, işi bırakıp MJ abimizi izliyorum sonra ://

2 Beğeni

Çok Güzel Hareketler Bunlar programında, arada bir güzel skeçler yayınlanıyordu. Bence en iyisi, “Mezhebi Genişler” adlı bu skeçti… Geleneksel aile - modern aile çatışması esprili bir şekilde ele alınmıştı:

1 Beğeni

Türk mizahının usta ismi Levent Kırca’yı yad etmiş olalım. Güldürürken düşündürebilen, iyi taşlama yapabilen sanatçılarımızdan biriydi:

1 Beğeni

Mimik ustası Mr. Bean’den 3 skeç…

Özellikle birinci skeç, benim favorim… Dersine çalışmayan Mr. Bean, matematik sınavına girerse ne olur?

1 Beğeni