İzmir Sahaf Tavsiyeleri

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

1 Beğeni

Sahaflardan neredeyse sadece fantastik kurgu ve bilim kurgu aldığım için ( eski serileri toplamaya meraklıyım ) benim verebileceğim tavsiyeler bu minvalde olacak.
Smyrna Sahaf - Fiyatlandırma olarak karşılaştığım en makul sahaf. Oldukça büyük ve her zaman saklı bir kaç cevher bulma şansınız var. Şubesine ise gitmeye değmez.
Serpil Kitabevi - En eski sahaflardan biri. Fiyatlandırma olarak orta şeker diyebilirim. Eskisi gibi pazarlık yaptırmıyorlar ama. çeşitlilik güzel.
Kül Kitabevi - Ağırlıklı olarak yeni kitaplar bulunsa da bir miktar ikinci el kitap mevcut. Fiyatlar yine orta seviyede.
Anka Sahaf - Eski halinden eser yok. Tam bir karmaşa. Nadirkitap.com’a ağırlık verdiklerinden beri pek uğramıyorum. Çeşitlilik az, fiyatlar makul.

Bir kaç da link bırakayım.
İzmir Sahaf Listesi
Google Haritalar Linki

4 Beğeni

Sahaf değil ama NadirKitap.com’u öneririm. Tüm sahaflar neredeyse orada.

Dogan Sahaf var Alsancak’ta. Hic ummadigim kitaplari kolaylikla bulabiliyorum. Lakin koridorlari inanilmaz dar. Ben oradayken baska bir musteri gelirse koprude karsi karsiya gelen iki inatci keci gibi kaliveriyoruz. Dogan Sahaf’in karsisindaki binanin alt katinda yabanci diller bolumu var. Pek cok fantastik ve Ingilizce bilimkurgunun orijinallerini kolaylikla bulabilirsiniz. Orijinal dildeki kitaplar kitabina gore biraz tuzlu olabiliyor. Turkce tarafi ise genellikle Nadir Kitap fiyatlarinda. Lakin uc bes tane alinca muhakkak bir seyler yaparlar.

Not: Nadir Kitap’ta yoklar.

2 Beğeni

Yabancı diller bölümüne bakmak lazım öyleyse. ( Senden bahsediyorum nadirkitap da 125TL’ye satılan İmparatorluğun Kızı! ). Almanya’dan getirtme planlarım var bulabildiğim bir kaç taneyi. Parantez içinde verdiğim örnek mesela 0.99€ + 3€ kargo ( Almanya içi kargo ücreti maalesef ). Teşekkür ederim tavsiye için Aslı Hanım, eşimin benim öldürmeyeceğinden emin olduğum bir zamanda mutlaka uğrayacağım oraya. :sweat_smile:

2 Beğeni

Karataş’tan Asansör’e gelirken hemen cadde üzerinde Cemal Kitabevi var, Nadir’den biliyorum, kitap sayısı 10 binden fazla, ayrıca sahibi Ahmet çok sempatik ve nazik bir insan.

3 Beğeni

Evet Cemal Kitabevi’ni ben de kesinlikle tavsiye ederim. Bunun yanında İzmir öyle sahaf ve eski kitap konusunda İstanbul kadar zengin değil. Ayrıca bizimkilerin çoğu sahaf da değil, direk eski kitapçı. Bu arada hepsinin Nadir Kitap hesabı da olduğu için @ohyespatates 'in dediği gibi sahafa gitmekle Nadir Kitap’a girmek arasında fark yok.

2 Beğeni