Düzgün bir Tolkien seti görmemize son 23 yıl.
Dedikleriniz belki Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit için geçerli olabilir ama Tolkien Vakfı eş yazar olarak Christopher Tolkien’i eklediyse daha yeni vefat ettiği için diğer kitaplar için daha bir 70 yıl olabilir.
Üstteki arkadaş yazmış. Kendim bakmadım telif süresine.
Doğruysa, telif haklarının el değiştirmesini beklemek zorundayız.
Bir gün aksatarak da olsa Gondor-Arnor Birleşik Krallığı’nın ilk hükümdarı olan Kral Elessar’ın taç giyişinin yıldönümünü kutlamayı elzem gördüm, Kral Elessar III. Çağ’ın 3019 (Shire takvimiyle 1419) yılının 1 Mayıs’ında taç kuşandı
et earello endorenna utúlien…
Orta Dünya - Legendarium Türkiye kanalında Çiğdem Erkal röportajı var. Saat 21.30’da
Bu arada aşırı şahane bir kanal, diğer videoları da tavsiye ederim. Zafer Abi sadece Tolkien evreni değil felsefe ve kültür açısından da son derece bilgili ve cana yakın bir insan. Dune videoları da enfes.
Haber verdiğiniz için teşekkürler. Çok sevindim, kesinlikle izleyeceğim.
Tek cilt içinde ki harita da bu mu? Birde bu katlama noktalarını kaybetmenin yolu var mıdır?
@Artorias Şimdilik halının altına koydum. Yarın ütü işini deneyeyim çok mantılı geldi. Böyle pratik şeyler hiç aklıma gelemiyor nedense.
Evet içinden çıkan bu.
Katlama noktalarını yok etmek için ütü masasına yerleştir üstüne bir t-shirt koy ve ütüle. Çizgi yine ufakta olsa maalesef kalacaktır… Daha sonra bunu tarattırıp tekrar çıktısını alabilirsin.
Ya da belki daha iyi bir çözüm bilen vardır, bekleyip görelim.
https://www.nadirkitap.com/kitapara_sonuc.php?kelime=Kay�p+�yk�ler+Kitab�+2
Kayıp Öyküler kitabı 300 Liraya satılıyor, almak isteyenler varsa bence asla almayın, para kazandırmayın.
Kitapların PDF’i mevcut bildiğim kadarıyla, kitabı beyaz kağıda bastırırsınız, kapakta yaparsınız ve tutkal ile ciltlersiniz. Maksimum 50 tl tutar sanırım.
Yeni baskısı olmayacak mı
Muhtemelen olmayacak çünkü bu kitaplar 12 Ciltlik The History of Middle-earth serisinin ilk 2 kitabı ve Tolkien Vakfı bu kitapların telifini tek tek değil toplu şekilde satmak istiyormuş onun için de basılması zor. Murat Sönmez anlatmıştı bunu bir videosunda.
Christopher Tolkien vefat ettikten sonra vakıfın yönetimi Tolkien’in torunlarına geçmiş ve onlar daha ticari bakıyorlarmış olaya. Eğer kitapların telifini tek tek vermeye karar verirlerse basılır muhtemelen. Yüzüklerin Efendisi dizisi çıksın biraz gündem olsun tekrardan ondan sonra belli olur muhtemelen.
Bence stok hatası olmuş olabilir, sipariş edince iptal edilir diye tahmin ediyorum. Site hakkında hiç fikrim yok bu arada.
Şikayetvar’dan site hakkında şikayetleri okuyabilirsiniz. Kitaplar %99.9 gelmez bence. İade için bile muhatap bulamıyormuş insanlar. Gelmezlerse uğraşırım parayı en kötü bankaya ulaşıp chargeback ile geri alırım diyorsanız alınır ama. Çok pahalı da değiller hem denenebilir
Belki de bütün klasiklere yapılan Tolkien’e de yapılmış çocuklar için özet baskı hazırlanmıştır.
Arkadaşlar hobbit çizgi romanı için ithaki ye e-posta atmayı yoğunlaştırsak belki sonuç alırız
Arkadaşlar İthakinin bastığı Tolkien kitapları normal fiyatlarda olsa da Metis’in bastığı ana üçleme bence çok pahalı ? Neden böyle orjinal 3 kitabı ucuza alabileceğimiz bir site var mı?
Yayın hakkını ellerinde tuttukları için istedikleri gibi öttürüyorlar düdüğü diyelim. Genelde Amazon’da iyi indirim aldığı oluyor. Forumda bulunan Kitap Kampanya/ İndirim Konusu’nu takip ederseniz yakalama şansınız yüksek.
Amazon’dan takip ederek büyük ihtimalle en uygun 96₺ getirirsiniz 3 kitabı. (%50 indirim ile) Ayrıca Metis’in genel fiyat politikası bu şekilde Tolkien’e özel bir durum değil.