Sizce alınmalı mı? Onaylanma ya da yönlendirilme günlerimden birine rast gelmiş gibiyim. Altı Kırk Beş yayınları çevirisi, sayfa kalitesi, editörlüğü hakkında olumsuz çokça yorum gördüm. Ayrıca pdf hali de var. Ne yapmalıyım?
Bu tür durumlarda Pdf’yi 10-15 sayfa okuyup kendinizin karar vermesini öneriyorum.
Çok fazla Tolkien avukatlığı yapıyorum ama forum beni zaman zaman buna itebiliyor.
Öncelikle şunu belirtmek isterim, Peri Masalları Üzerine bir roman değildir. Daha çok Tolkien’in “peri-canavar-kahraman vs” masalları üzerine denemesini ve bir tarz eleştiriyi içerir. Notlar, argumanlarla desteklenen örnekler mevcuttur. Bu yüzden bir çok kişi yanlış beklentiyle alıp okur sonrada hayal kırıklığına uğrar.
Şimdi senin için tavsiyem; Ben tolkien koleksiyonu yapıyorum diyorsan zaten el mahkum alacaksın. Akademik olarak bir ilgin varsa, edebiyat filan okuyorsan o zaman yine al derim. Belki ilerde kaynak olarak kullanırsın.
Ben Yüzükler, Hobbit, Roverandom gibi bir hikaye arıyorum eleştiri yazısına gelemem diyorsan hiç alma pdf den oku. Zaten kısa.
6.45 e gelince bildiğin 6.45
İlk paragrafı yazmanıza iten şey nedir? Benim sorumda buna dair bir arayış yok çünkü
Sonrasında, Tolkien koleksiyonu yapıyorum ama kaliteli halleri olan kitaplarını topluyorum. 6.45 çevirisi ve uzun bir süre önce basılmış olduğu için kalitesinden şüphe ediyorum. Bundan dolayı tereddütteyim…
Ilk paragraf genel yazmistim . Bu ara habire tolkien icin yaziyorum.
Koleksiyon yapiyorsan mecbur alacaksin gibi. Bildigim kadariyla piyasada baska baski yok. Ama kesin emin degilim. Cok pahali degilse al gitsin. Sonucta cok uzun bir eser degil. 6.45 in batirdigi noktalari yakalarsin. Sonrasi rafta gorsellik
Hayır hayır, parasından değil. Pahalı da değil zaten. 25-30₺’lere bulunabiliyor ama almak için almak istemiyorum. Sorunum burada hani ileride İthaki telifi alıp da basar mı acaba diye düşünüyorum
Bilmem ama bana pek olasi gelmiyor. Sahsi gorusum tabi. Onca eser arasinda bu elestiri olarak golgede kaliyor.