Jack London Kitaplığı

Herkese merhaba,
Uzun zamandır yaptığım çalışmaların elimdeki verilerle oluşturulan son halini Jack London severlerle paylaşmak isterim. Bana kalırsa Türkçe’de daha detaylı bir çalışma bulmanız pek mümkün değil (ben bulamadım en azından :slightly_smiling_face: ).

Çalışma iki bölümden oluşmakta. 1. bölüm Jack London’ın aslına uygun tüm bibliyografisinin detaylı listesi ve Türkçe basımlarını içermekte. Romanlar, öyküler ve kurgu dışı kitapları bu listede mevcut. Öyküleri orjinal derleme başlıkları altında içerdiği öykü isimleri ile işlendi. Bu kısımda işlenen Türkçe basımlar sadece orjinal derlemelerin birebir basımı olanlardır. Türkçe yayımcıların kendi öykü derlemelerini ise 2. bölümde topladım.

İkinci bölümde orjinal derlemelere sadık kalmayan Türkçe basım öykü derlemelerini orjinal öykü adı, Türkçe baskıdaki adı ve son sütunda ise 1. bölümde paylaştığım bibliyografide hangi sıraya denk geldiğini işledim. Örneğin öykünün yanındaki 44.1 numarası 44. kitabın 1. öyküsüne tekabül etmekte.

Umarım işinize yarar. Eksikler ve hatalar konusunda geri dönüşlerinizi bekliyorum.

1. JACK LONDON BİBLİYOGRAFİSİ

PDF DOSYASI;

jack london kitapları.pdf - Google Drive

2. JACK LONDON TÜRKÇE KARIŞIK ÖYKÜ DERLEMELERİ

ÖNEMLİ NOT: ASLINA UYGUN ÖYKÜ DERLEMELERİ BU BÖLÜMDE YER ALMAMAKTADIR. 1. BÖLÜMDEKİ PDF DOSYASINDAN BULABİLİRSİNİZ.

PDF DOSYASI;

jack london türkçe öykü derlemeleri.pdf - Google Drive

Dipnot: Bazı öykülerin orjinal adı yerine ? koyulduğunu fark edeceksiniz. Bunlar elimde kitap bulunmamasından dolayı orjinal adını tespit edemediğim öykülerdir. Eğer kitap elinizde mevcutsa bu öykülerden 1-2 sayfa fotoğrafı paylaşarak orjinal adlarını bulmama yardımcı olabilirsiniz.

19 Beğeni