Tyler Corey
Amerikalı bilimkurgu yazarı, Portland, Oregon’da yaşıyor.
Şuan Meksikada yaşıyor, George RR Martin’in asistanı olarak çalışıyor ve Daniel Abraham ile Enginlik Serisi’ni yazıyor
Franck ilk başta Enginlik serisini rol yapma oyunu olarak kurgulamıştı, şuan bile serideki büyük hikaye örgülerinin sorumlusu.
.
.
.
Daniel James Abraham
Amerikalı Fantastik ve Bilimkurgu yazarı, Albuquerque, New Mexico’da yaşamakta. Evli ve Scarlet isminde bir kızı var. M.L.N. Hanover takma adıyla da eserler oluşturmaktadır.
Clarion West mezunu ve yine aynı yerde yaşayan George RR Martin ile ortak çalışmalar yapıyor. Bunlardan biri de Vahşi Kartlar
Kısa hikayeleri bir çok antolojide yer almış, “Flat Diane” isimli hikayesiyle “Nebula” Ödülü, “The Cambist and Lord Iron: a Fairytale of Economics” ile ise “Hugo” ödülüne aday olmuştur.
James S. A. Corey takma adıyla oluşturdukları eserler
Hala aynı fikirdeyim, Enginlik serisini İthaki tamamlamayacak gibi geliyor bana. Bu saatten sonra İthakinin telifi bırakması Halka Dünya gibi Diskdünya gibi tamamlama uğraşında olan bir yayınevine geçmesini isterim.
Ben de umudu kestim. En son zaten “Planda yok” demişlerdi. Ben araya Radch İmparatorluğu sıkıştırdım belki çıkar diye ama yok. Artık beklentim yok valla birçok seriden. Alıp almamak problem değil de, bazılarını yarım kaldığı için keşke hiç başlamasaydım diye düşünüyorum.
Bu saatten sonra bu seriyi canlandırmaya çalışmaları süpriz olur sanki. 4. ve 5. kitabın çevirisinin tamamlandığı söylenmişti o da ayrı bir olay…
Telif sözleşmesin süresi vardır muhtemelen, sonsuza kadar İthaki’de kalacak hali yok.
Diğer yayınevleriyle irtibatı olan arkadaşlar seriyi önerirse güzel olur sanki, yavaştan İthaki’den ümidi kesip diğer yayınevlerinden basmalarını beklesek daha gerçekçi olacak gibi Mesela Panama, instagram mesajlarını okuyorlar ve talepleri önemsediklerini söylediler