Japonca Öğrenme İsteği

Selam millet.

Japonca öğrenmek istiyorum ve nasıl başlayacağım? Ve nasıl öğreneceğim bilmiyorum?

1 Beğeni

Lingodeer uygulamasını tavsiye ederim, Japonca’yı çok güzel öğretiyor. Anime izliyorsanız zaten bir kulak aşinalığı vardır. Sadece sevdiğiniz için değil, bir şeyler kapmak için dikkatle izleyin/dinleyin. Kanji zor ve henüz ben de başlamış değilim ama Katakana ve Hiragana’yı da Lingodeer’la öğrendim. Okuyarak veya yazarak öğrenmek istiyorsanız Asialogy’nin Japon Alfabesi kitabı işe yarar. Aşağıda bir sayfanın örneğini paylaşıyorum.

Kısacası anime izleyin, Lingodeer’a bakın ve her gün bir şeyler öğrenmeye çalışın derim.

4 Beğeni

Asialogy’nin hem 4 kitabı (gramer, alfabe, kelime ve alıştırma) hem de videoları var. Online kurs aldığım Edusama firması da n5 için 4 tane kitap çıkardı (gramer, kelime, kanji, alfabe) Bunlara bakabilirsin.

@pcd hocam, öneriler güzel ve elimde Asialogy olmadan önceki adı olan Japonca öğreniyorum alfabe kitabı var. Onu kullanarak başlasam çok iyi olacak o kesin. Anime izliyorum, Japonca müzikleri dinliyorum ve kullandığım tarayıcım Japonca olarak ayarladım.

@iruke anlaşılan yolum çok uzun. Bir yerden başlamak lazım. ^^ Başlıyorum ama sürekliliği nasıl sağlayabilirim? Asıl sorunum o.

1 Beğeni

Mantık açısından Türkçeye çok benzer, aynı dil ailesinden gelir çünkü. Mesele ingilizce gibi değildir. İgizcenin cümle dizilişi falan çok farklı. Aksine Japonca Kolay öğrenilir, kanji diye üçüncü bir alfabeleri var, çinceye benzer o zor. Bir dönem üniversitedeyden heves edip iki dönem kendi imkanlarıma çalıştım. Animelerde falan sözcükleri seçer, ufak ufak anlamaya başlamıştım. İleri götürmedim.

NHK (Japonya devlet kanalı, bizdeki TRT gibi), Kolay Japonca adıyla giriş dersleri yayınlıyor. Bana çok yardımcı olmuştu. Gerçi sonradan bırakıp unutmasaydım iyiydi.

3 Beğeni

Bu uygulamaları kesinlikle tavsiye ediyorum. Eskiden ikisini de aynı anda ilerleterek çok büyük bir ilerleme kaydetmiştim. Önce Hiragana’yla başladım. Zaten Hiragana’daki bazı heceler Katakana’dakilere benziyor (⁠◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿⁠)

2 Beğeni