Joe Abercrombie Kitapları

Joe%20Abercrombie

Joe Abercrombie, Bilim Kurgu & Fantastik, Edebiyat, Korku-Gerilim kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır.

Yazarımızın Türkçe olarak yayımlanmış 3 eseri bulunmaktaydı. Bu kitaplardan Çolak Kral Pegasus Yayınları tarafından, diğer iki kitap olan Şiddetin Tohumu ve Astıktan Sonra kitapları ise Artemis Yayınevi tarafından yayımlanmıştı. Yazarımız First Law World, The First Law, Shattered Sea, The Age of Madness ve The First Law Comics serileri ile tanınmaktadır.

İthaki Yayınları Artemis Yayınları tarafından yayımlanan ve piyasada bulmanın neredeyse imkansız olduğu seri olan The First Law yani Kadim Kanunlar Serisine tekrar basarak seriye tekrar can verdi.

Bu konu altında İthaki Yayınlarının bastığı kitaplara yer vereceğim. Tabi ki Pegasus tarafından yayımlanan Shattered Sea serisinin 1. kitabı olan Çolak Kral da olacak. Devamı gelir mi şuan için bilmiyorum.

ÇIKAN KİTAPLARI

  1. Çolak Kral (Parçalanmış Deniz Serisi 1. Kitap)
  2. Bıçağın Kendisi (Kadim Kanunlar 1. Kitap)
  3. Astıktan Sonra (Kadim Kanunlar 2. Kitap)
  4. Dünyanın Öteki Ucu (Parçalanmış Deniz Serisi 2. Kitap)
  5. Kralların Son Çaresi (Kadim Kanunlar 3. Kitap)

1 1 2 4 5

19 Beğeni

Bıçağın Kendisi de ön siparişe açılmış görünüyor babil.com’da.

“The First Law Series” ile “First Law World Series” serilerinin ilk 3 kitabı aynı isimle yayınlanmış. Biri üçleme diğerinde ise 2021’de 10. kitap yayınlanacak. 4. kitap ve sonrası aynı evrende geçen farklı kitaplar mı? Detaylı bilgi sahibi birisi açıklayabilir mi?

Ayrıca @irbis Emre Bey, üçleme ilgi görürse 10 kitaplık seri tamamlanır mı?

Üçleme olan ilk üç kitap. Sonraki üçü standalone. İkinci üçleme de bu sene sonbaharda çıkacak.

2 Beğeni

Sonbahara kadar ilk üçleme basılacak mı?

Harap Deniz Üçlemesi’nin ikinci kitabının yıl içinde geleceğini biliyoruz. Umarım Kadim Kanunlar Üçlemesi için de çok beklemeyiz.

1 Beğeni

Arkadaşlar o zaman seri hakkında geniş bir bilgilendirme yapayım.

Şu an basacağımız üçleme olan Kadim Kanunlar üçlemesi Joe Abercrombie’nin çıkış yaptığı kitaplar.

Bu kitaplar şöyle: 1. kitap bu hafta tanıtımını gönderdiğimiz Bıçağın Kendisi (The Blade Itself, 2006). 2. kitap Astıktan Sonra (Before They Are Hanged, 2007). 3. kitap Kralların Son Argümanı (The Last Argument of Kings, 2008).

Bununla beraber üçleme tamamlanmış oluyor. Ancak Abercrombie yarattığı dünya anlatmaya başladığı hikâyeyi burada sonlandırmıyor. Her ne kadar ilk kitapta başlayan çatışma üçüncü kitapta muazzam bir finale erse de Joe Abercrombie’nin dünyası bunlarla sınırlı değil ve karakterlerin hikâyeleri bu üçlemeyle sınırlı değil. Bu arada hikâyenin geçtiği dünyanın ismi de Dünyanın Çemberi (The Circle of the World).

Üçlemenin ardından üç adet tekil yani stand alone kitap yayımlıyor. Bu kitaplarda daha önceden hikâyelerini takip etmediğimiz ama başka karakterlerin gözünden görmüş olduğumuz bazı karakterler başrole geçiyor. Bu üç kitap da orijinal üçlemenin ardından yaşananları anlatıyor ama asıl görevleri bu dünyadaki farklı coğrafyalarda neler döndüğünü, orada neler yaşandığını bize göstermek.

Tekil kitaplar sırayla şöyle: Best Served Cold (2009), Heroes (2011), Red Country (2012).

Şu an Joe Abercrombie aynı dünyada geçen ve tekil kitapların yirmi yıl sonrasını anlatacağı yeni bir üçleme yazdı. Tüm üçlemeyi bitirdi, şu an ilk kitabın yayımlanması için gün sayılıyor. Serinin ismi The Age of Madness.

Serinin çıkacak kitapları ve çıkış tarihleri şöyle: 1. kitap A Little Hatred (Eylül 2019). 2. kitap The Trouble with Peace (Sonbahar 2020). 3. kitap The Beautiful Machine (Sonbahar 2021).

Tarihlerden görebileceğiniz üzere 2012’den beri ilk kez bir Kadim Kanunlar kitabı yayımlanacak dünyada ve yurtdışı okurları bu konuda çok heyecanlı. Bir tek 2016 yılında bu dünyada geçen öykülerin toplandığı bir derleme yayımlandı Sharp Ends isimli.

Şimdi İthaki’nin Joe Abercrombie konusundaki planlarına gelirsek. Bu seri daha öncesinde bir yayınevi tarafından yayımlanmaya başlamıştı ama seri üçüncü kitabını görmedi. Haliyle şu an serinin en mühim kitabını okumamış bir kitle var Türkiye’de. Bunu göz önüne alarak üçlemeyi bu yıl içerisinde tamamlayacağız biz de. Bir aksilik çıkmazsa Kasım fuarında üç kitap da mevcut olacak. Nasıl bir aksilik çıkabilir? Kapakları Türk bir çizer olan Eren Arık’a çizdiriyoruz ve kapaklar zamanında hazır olmayabilir ama kendisi şu an ikinci kitabın kapağı üzerinde çalışıyor. Şimdilik planımızda bir aksama olmadı.

Peki serinin devamı konusunda ne olacak? Bu seriye devam edeceğiz gibi görünüyor ama kesin karar üçleme yayımlandıktan sonra verilecek.

48 Beğeni
4 Beğeni

Bu açıklamalardan sonra “bu kitap benim olmalı” dedim.
Yanlışım varsa düzeltin kasım ayına kadar 5 ay var .bu 5 ay içinde üçlemenin 3 kitabı da çıkmış olacak ( aksilik olmaz ise)

Açıklama için çok teşekkür ederim. Böyle açıklamalar kitabı almam da daha etkili oluyor :slight_smile:

1 Beğeni

Yanlışınız yok, şu an haziran ayında olduğumuz bilgisinin farkındalığıyla yazdım bunu. :slight_smile:

7 Beğeni

Muazzam bir haber bu. Darısı stand alone ve gelecek üçlemeye diyeyim.
(kapak ve illüstrasyonu çok beğendim yalnız yazı fontundan pek emin değilim :blush:)

4 Beğeni

Karanlık Kitaplık’tan çıkmış sandım ben de. Benzemiş biraz.

2 Beğeni

Gerçekten çok bilgilendirici bir açıklama oldu. Zaten başlayacaktım seriye şimdi daha da heyecanlandım. Serinin (bir aksilik yaşanmaz ise) bu kadar kısa sürede tamamlanacak olması ayrı bir mutluluk verdi.

Teşekkürler @irbis

1 Beğeni

Müthiş haberler bunlar. Çok teşekkür ediyorum kendi adıma. Çok bekledim bu seriyi. Umarım çok okunur ve devamı da gelir. Hele serinin bu sene tamamlanacak olması en iyi haber. Bir aksilik olmazsa ilk alışverişimde alacağım kitabı. İyi çalışmalar diliyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Umarım Joe yaratığı dünyayı sakız gibi uzatmaz. Fantastik serileri fazla uzatmak iyi gelmiyor. Her seyi tadında bırakmak lazım.

Paranın kölesi olmaman dilegiyle sevgili Joe…

Bu arada su gurkish olayindan haberdar olan var mi. Eksi olunca insan Troll olmasından korkuyor.

4 Beğeni

Orjinal kapakları tercih ederdim ben şahsen, resimsiz sade halde.

4 Beğeni

Bence ithakinin kapağı daha hoş.

9 Beğeni

Orijinal kapaklı hallerinden ben de çok hoşlanıyorum. Hatta elimde üçü de var. Tematik olarak da güzel tasarlanmış kapaklar.

Fakat artık fantastik edebiyatta sunuş deri değiştirdi. Bu tarz dokusal kapaklar ya da sade kapaklar dönemi geçti . Genel okur bu tarz kapaklara artık burun büküyor. Haliyle bu tarz üretilen kapakların sayısı çok azaldı. Biz de buna göre hareket ettik.

10 Beğeni

Bende İthaki Yayınlarının kapağını beğendim. Zaten son dönemde İthaki kapak konusunda muazzam işler yapmakta. Şu dönemde kapaktan çok basılmayan kitapların yada eksik kalmış kitapların dilimize kazandırılmasına bakıyorum.

4 Beğeni