Kadim kanunlar harika bir 3leme. Tadı damağında kalıyor insanın. Keşke aynı evrendeki devam kitaplarınıda bassa ithakı. Bir ara basacağından bahsetmişti ama o ara çok uzadı.
Yazarı ilk kez duyuyorum, şu aralar Malazan gidiyorum Epik Fantezi türünde, BS etkinliklerinden ve okumakta olduğum birtakım farklı kitapları da elersek, elbet bir gün şans tanımak isterim yazara, şu an için ilk okuyacağım Grimdark türü fantastik kitap olacak. Yazarı not ettim, eğer bu türe ısınırsam yazarın kitaplarına bir göz atmak isterim, tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Bu forumu yeni gördüm, önceki mesajları okuyordum az önce, 2019-2020 lerden beri devamı için bekleyen insanları gördüm, ithaki sanırım yapacağını söyleyip erteleye erteleye durmuş devam serilerini, gerçekten çok üzücü😔
Malazan Grimdark değil. Ama bu başka bir başlığın konusu.
Malazan’da dostluk, kardeşlik, üstün değerler, iyi insanlar var (tersi de var). Grimdark’ta bunlar bulunmaz; herkes gridir, her an herkes birbirine pislik yapabilir.
Ben, Malazan’ı gerçekliğe yaklaştırılmış Epik Fantezi olarak tanımlıyorum. Çünkü hem büyük amaçlar için yapılan kahramanca serüvenler hem de acımasızca yapılan katliamlar, haksızca verilen kayıplar var.
Açıklama ve bilgilendirme için teşekkürler, yanlışımı düzelttim🙏🏻
kralların son çaresi’nin yayımlanmasının üzerinden dört sene geçmiş. bu süre zarfında çok rahat bir şekilde diğer kitaplar da çevrilebilirdi. ithaki niye böyle bir şey yaptı merak ediyorum. geri kalan kitapların en kısa sürede çevrilmesini dört gözle bekliyorum. özellikle age of madness üçlemesi… ana üçlemeden daha iyi olduğu söyleniyor.
Kadim Kanunlar ikinci üçleme için o dönem İthaki GYY olan Alican Saygılı “yakın gelecekte değil ama gelecekte olabilir” demişti. O dediğinin üzerinden Alican Saygılı İthaki’den koptu, Kadim Kanunlar 6 yıl da sadece 2 baskı yaptı, ekonomik kriz 5-6 senedir her sene bir önceki seneyi aratır oldu vs.
Bence “o gelecek” daha da uzaklaşmıştır gibi.
ithaki tam bir Türk yayın evi, her şeye hızlıca dalıp hiç bir şeyi planlı bir şekilde tamamlayamayan bir yayınevi.
Yeni kitapları bekleyen ve ingilizcesi iyi olan arkadaşlara yakın zamanda farkettiğim bilgiyi paylaşayım
Bütün seri storytel de Steven Pacey seslendirmesi ile bulunuyor. Bir çok yabancı arkadaş kitabı okumaktansa bu abimizden dinlemeyi tercih ediyor adam yaşayarak anlatıyormuş bende henüz okumadıklarımı dinleyeceğim
Bu yıl The Strength of The Few la birlikte en merakla beklediğim eser.
Bu çizimler hangi yayınevi basımında vardı?
Sınırlı sayıda “Lit Escalates” sitesinde satışta olan ve Tor Books yayınevinin hardcover baskısının yanında verilen sanatsal posterler bunlar. İlginizi ve dikkatinizi çektiyse bir göz atabilirsiniz, ön sipariş için de kısa bir zamanı kaldı sanırsam.
Çok güzel duruyorlar ama çoktan başka basımını almış bulundum o da baya hoş yazarı bu çizimleri paylaşırken görmüştüm fakat kitapla beraber olacağını bilmiyordum gerçekten çok iyiler
Bugün the devils çıktı ama ithakiden vs hala ses yok çevriliyor mu noluyor
Benim bildiğim kadarıyla İthaki kapak tasarımında Amerikan yayınevi olan Tor Books unkini tercih edecek. The Devıls UK de bugün gelmiş oldu, 13 Mayıs da US de çıkacak. Ümidim belki o bakımdan aynı anda çıkarabilirler; lakin henüz ne bir haber, ne de bir duyum var.
Abooo bu çok iyi haber. Bu arada bu kitap tekil bir kitap mı yoksa kadim kanunlar evreninde bir kitap mı?