Kaç Anime, Manga, Webtoon ve Light Novel İzlediniz/Okudunuz

186 anime izlemişim, 8 tane güncel takip ettiğim anime bulunuyor; 16 okumuşum ve şu an okumaya devam ettiğim birer manga ve webtoon var.

2 Beğeni

519 tane anime izlemişim. Geri kalan seçeneklerden hiçbirine bulaşmadım ama yaz tatilinde honzuki ve re.zeronun novelini okuyacağım. Yakın zamanda da slam dunk mangasında başlayacağım. Uchi no ko animesinin novelinde ise psikoloji bozan bir şey oluyormuş ama okumadan yargılamak istemediğim için okumayı düşünüyorum. Okuduktan sonra da sinirimin geçeceğini düşünmüyorum ama. ^^ Manga işine bulaşınca akatsuki no yona, bleach ve khr basta olmak üzere diğerlerine de başlamayı düşünüyorum bakalım.

1 Beğeni

khr izlersen görüşlerini almak isterim. büyüklerin arasında underrated kaldığı için doğru düzgün önerenine denk gelmiyorum.

1 Beğeni

Khr ben 3 kere izledim zaten. İzlemeyi düşünüyorsan ilk 20 bölümü atlattıktan sonra su gibi akıyor. Hem karakterlerin ilerleyişleri hem de hikayesi muazzam benim gözümde.

2 Beğeni

Toplam 46 manga okumuşum ve okunmayı bekleyen 6 mangam var, bu da bir buçuk sene içindedir muhtemelen. Genellikle 100 chapter’a kadar olan işleri okumak hoşuma gidiyor, arada da bulabildiğim 10-30 chapter’lık kısa mangaları okuyorum. Öykü tadında oluyorlar.

İzlediğim anime sayısını tam olarak bilmiyorum ama tahmin etmem gerekirse 10-20 arasıdır (o sayı da 5 ve fazlası gibi bir zaman dilimi için). Mangalarla ilgilenmeye başlayınca pek fazla anime izleyememeye başladım (gerçi şu bir iki seneye kadar ne mangalarla ne de animelerle ilgiliydim). Popülerleşen bir animeden haberdar olursam ilk önce mangasının bitip bitmediğine bakıyorum, bittiyse ona başlıyorum. Popüler bir mangaysa da bitip bitmediğini kontrol ederim, orası ayrı. Devam eden işleri okumayı sevmiyorum.

Webtoon’a hiç girmedim. Bir ara (bir ara dediğim birkaç sene önce) Tower of God’a bakayım dedim, sonra öyle kaldı işte. Bir iki yerde okuduğuma göre dilinizi geliştirmek için birebirler, İngilizce’nin yanına koyacağım bir dil konusunda seçim yapmaya çalışıyorum. Dili öğrenmeye başlayınca muhtemelen okumaya da başlarım.

Light Novel türünü hiç düşünmedim. Belki de mangadan bile iyidir. Bakmak lazım.

1 Beğeni