Kaçış Planı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Kaçış Planı – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Neden baba? Anlatsana, neden susuyorsun? Neden sesin eskisi kadar kuvvetli çıkamıyor artık? Belki de zamanında çokça yükselttiğin içindir, ne dersin? Konuşsana baba… Neden böyle boş boş bakıyorsun suratıma? Hadi üflesene mumları, dilesene dileklerini. Bir kere de olsa benim için bir şey dilesene baba. Mutlu olmamı mesela…” Gözyaşları içinde terk etmiştim odayı. Konuştuğum 67. yaşına basan… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Bir solukta okudum. Gerçekçi, duygu yüklü ve oldukça düşündürücü bir öykü! Aklına, yüreğine, eline sağlık! Yeni öykülerini bekliyorum!

1 Beğeni

Çok çok teşekkür ediyorum. Kelimelerim bir sonraki hikaye için şimdiden sabırsızlar, yazmaya devam edeceğiz bu motivasyonla :slight_smile:

Merhaba.

Günlük bir dil ve akıcı kullanım…
Bağlaç kullanımlarınızda “ama” ile başlayan cümleler gördüm.

Öykünüzün bir yerinde " Onun cenazesinde, tabutunun üzerine toprak dökerken," diye bir bölüm var. Cenazeler tabuttan çıkarıldıktan sonra kefenli haliyle gömülürler bazı istisnalar dışında. Bu konuyu araştırdım ve istisnaların toprağın yapısı ile ilgili olduğunu öğrendim. Bazı ülkelerde de tabut ile gömülmesi kuralmış. Bilginize.

Onun haricinde, Galata’dan hayallerin uçurulması güzel bir anlatım olmuş. Yüzük - x-ray cihazı bölümü hoş fakat yüzükler x-ray cihazına yakalanıyor mu bundan emin değilim :slight_smile: Burada bir mecaz da yapmış olabilirsiniz tabi.

Öykünün ana karakterinin durumu üzücü. “İyi yaşa” dediği ve karşılık aldığı avm çalışanı ya da müşterisi ile hikayenin sonunda diyaloğa başlamaları bu üzgün havayı ortadan kaldırabilirdi belki. Tabi bu benim iyimserliğimden kaynaklı bir son olurdu. Yazar sizsiniz :slight_smile:

Paylaşımınız için teşekkür ederim. Güzel bir öykü kaleme almışsınız. Özendiğiniz her halinden belli öykünün.

Tekrar görüşmek dileğiye.

Sevgiler…

Çok teşekkür ediyorum. Bir alışveriş merkezinin giriş kuyruğunda beklerken, uzaktan göz göze geldiğimiz bir güvenlik görevlisinin bana emanet ettiği bu hikayeyi beğenmene çok sevindim. Yazarken ben de Ahmet’in hikayesinden çok şey öğrendim. Diğer öykülerde buluşmak dileğiyle…

Sevgiler.

1 Beğeni

Yakın zamanda başka bir Ahmetle tanışacaksınız diyeyim o zaman :slight_smile: Piramitte görüşmek üzere.