Selamlar. Her ne kadar sade giyinen bir herif olsam da aynı zaman da elleri kolları dövmeli, küpeli bir tipim. Yani insanların genelde '“Kadıköy de takılıyorsun hep” sözlerini duyarım ama ayda yılda bir ortak buluşma noktası olmasa gitmem. Evet çok güzel mekanlar var, evet diğer semtlere göre çok daha rahat bir ortamı var eyvallah… Ama bana hep özgürlük adı altında tek tip olmuşlar gibi geliyor oradaki insanlar. Mesela yolda birine denk geliyorum ardından ona benzer neredeyse onlarca insan görüyorum. Gençler de genelde aynı saç tıraşı, aynı aksesuarlar, aynı hareketler varken aynısı daha orta yaşlı insanlarda da var. Sanki '“Biz özgürüz” diyebilmek adına koca semt tekelleşmiş gibi. Bu arada kim nasıl takılmak isterse öyle takılsın derdim o değil yanlış anlaşılmasın. Merak ettiğim şey şu; sizde de Kadıköy’e gittiğiniz de garip bir yapay hissiyat veya çiğlik hissi oluşuyor mu?
Kadıköy, İstanbul’da “farklı” insanlar, alt kültürden insanlar için biraz kurtarılmış bir bölge. Başka semtlerden o yüzden akın edilip Kadıköy’de toplanılıyor, vakit geçiriliyor, mekanlara gidiliyor. Maalesef insanların kendi kimliklerini özgürce yaşayabileceği pek fazla nokta yok. Keşke böyle olmasa, insanlar rahatça eğlenebilmek için kendi yaşadıkları mahallelerden çıkmak zorunda olmasa, keşke kentin tamamı Kadıköy gibi olsa ama böyle bir gettolaşma -kültürel yoğunlaşma var. Suçlusu Kadıköylüler veya Kadıköy’e gitmek zorunda olanlar değil. Zaten bu çok sınırlı olan alanı da hükümet değiştirip dönüştürmek istiyor. Terminal Kadıköy gibi projelerle soylulaştırma (gentrification), talep olmamasına rağmen cami yapımı, içkili mekanların çeşitli sebeplerle kapatılması gibi.