Size kalbin anahtarı olduğunu söylesem bunu kurgu sanacağınızdan eminim. Bu yüzden öncelikle kalbin bir anahtarı olduğu gerçeğini sizlere iletmek istiyorum.
Kalp, aslında insanların ruhuna açılan bir kapıdır. Gözlerimiz ise bir penceredir. Bizlerde bu pencereden güvenli evimizde dünyayı izleriz. Bu söylediklerimi garip bulduğunuzdan eminim. Bu yüzden sadede gelelim. Kalp anahtarı ile bir çok şey yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı dizginleyebilirsiniz. Korkularınızı bir komedi dizisine çevirebilir, her türlü duygusal problemi çözebilirsiniz. İradenizi mutlak güç olarak kullanabileceğinizi size anlatırsam zaten kurgu yazdığıma inanacaksınız. İradenizi kontrol altında tuttuğunuzu farz edin. Tereddütsüz cesaret, en kötü hayatı bile endişesiz geçirebileceğiniz günler yaşayabilirsiniz. Bunları bir yerden mi uyduruyorum? Belki de öyledir. Size kanıtlamam mümkün değil. Çünkü bende de kalp anahtarı yok. Çünkü onu hak etmek kolay değildir. Yine de bir seçeneğiniz olsaydı kalp anahtarınızı nasıl kullanırdınız?
2 Beğeni
Kalp mi? Ruh mu? Kalp bildiğim kadarıyla organlara kan pompalar.
1 Beğeni
Anne karnında ilk çalışmaya başlayan organ kalptir. Oluşan kalp atmaya başladığı anda ruh oluşmaya başlar. Bu durumda ruh kalpten var olur. Ama kalp bizim varlığımızın temeli değildir. Sadece faniliğimizin temelidir. Ruh ise fani kalbimizde var olur. Sonra sonsuz temel varlığımız olur. Kalp aslında sadece bir et parçasıdır.
1 Beğeni
Cidden öyle bir şey olduğunu varsayarsak bile şu anda vereceğimiz cevap ile o “anahtar” elimize geçince vereceğimiz cevap farklı olur. Buna etki eden muhtemelen onlarca etmen var. En basiti ruh hali. Ha yine de bir cevap üzerine zorlar isen büyük ihtimal “kırarım” derdim.
2 Beğeni