Kan Çiçeği ve Mavi Kelebek

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/kan-cicegi-ve-mavi-kelebek/

image

Küçük bir kız çocuğu. Yalın ayak cehennemin ortasında kendini parçalarcasına ağlıyordu. Minik ayakları kan ve pislikten oluşmuş çamur deryasında nereye gideceğini bilmeden debeleniyordu. Her yanda yükselen alevleri görünce korkusu bir kat daha arttı.Gözyaşlarından önünü göremez olmuştu.Hem çamur yüzünden doğru düzgün yürüyemiyor hem de bir şeylere takılıp tökezliyordu.Onu yere düşüren şeyi göremedi ama biliyordu. Düştüğü yerden… (DEVAMI…)

Merhaba

Elinize sağlık. Zor ve hassa bir konu çevresinde temayı işlemişsiniz. Konu hakkında bilginiz olduğunu da düşünüyorum. Metinde rastladığım bazı eksiklere rağmen, öykünüzü ilgiyle biraz da tedirginlikle okudum. Çoğu kişi için halen kanayan bir yara olduğu bir gerçek.

En sonda “Ponera’nın erkek abisi” demişsiniz ama gözünüzden kaçmıştır diye düşünüyorum.

Küçük bir öneri olarak, öykünün sonunu tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Çünkü, bana göre, metnin hak ettiği vuruculuğu gerektiği kadar yansıtmamış. “İki kız birbiriyle bakıştı” ile başlayıp sona kadar olan bölümde bir kopukluk var.

Kaleminize sağlık, teşekkürler.

selm;
öyküye ilk başlarken bir anne olarak küçük kızı kucaklama isteğiyle içim kavruldu sonunda bir insan olarak yaşananlara tekrar lanet okudum çok etkileyici bir öyküydü
“Biz burada, toprağın altındayız. Oysa sizin sevdiğiniz kadar seviyorduk yaşamı!”
sevgiler

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Öyküyü yazmayı son günlere sıkıştırmam ve aceleye gelmesi , öykü kahramanının abisinin erkek olmasını üstüne basa basa belirtmeme yol açan saçmalıklara sebebiyet verdi. :slight_smile: Kopukluklar konusunda da aynı bahanenin arkasına saklanmak zorundayım maalesef. İlk öykü ve acemilik diyelim.
Değerli yorumunuz için tekrar teşekkürler.

1 Beğeni

Vakit ayırıp okuduğunuz ve yorumladığınız için çok teşekkür ederim.