Kana Sevda

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Kana Sevda – Aylık Öykü Seçkisi

image

Deniz kokusu… Yeni doğan güneşin ışıltısı… Sabah serinliği… Pervin, ne kadar güzel bir sabaha uyandığını buruk bir gülümseme ile keşfetti. Tatlı deniz melteminin karşısında, saygıyla sabahlığının önünü kapattı. Yalının denize nazır verandasında, tertemiz sabah havasını ciğerlerine çekti. “Bu sabah, güzel bir güne uyandığım son sabah olabilir,” diye düşündü kederle. Her güzel şeyin bir sonu vardı… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Hikayenizi çok beğendim. Gerçekten yaşadığımız ülkede böyle bir durumla karşı karşıya kalınılsa herhalde bunlar olurdu dedim. Ayrıca Pervin karakterinin içinde bulunduğu durumu ve hissiyatı karşı tarafa iyi geçirdiğinizi düşünüyorum. Yine Pervin karakterine hizmet yapan ablanın diyaloglarının gerçekçiliğine bayıldım ve okurken çok keyif aldım. Yalnız eleştiri olarak mı algılarsınız bilmiyorum ama nacizane fikrim sonunun daha farklı bir şekilde bitmesi yönden olurdu. Biraz sona geldik hemen nasıl bağlarım gibi olmuş. Onun dışında okurken çok keyif aldım ve bir solukta akıp gitti. Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Kibar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. :slightly_smiling_face:

Bu konudaki eleştirinizde haklısınız. Sona bağlamak konusunda biraz aceleci davranmış olabilirim. :roll_eyes:

Ana karakterin iç dünyası gayet güzel yansıtılmış. Fakat naçizane olarak; ana karakter Pervin değil Zeliha olsaydı yeni dünyada vampirlerin kurduğu düzenden daha çok haberdar olabilirdik. Bu şekilde benim açımdan senaryonun ilgi çekici kısmı biraz daha detaylı aktarılmış olurdu fakat bu sefer de Pervin’in duygu durum betimlemelerinden mahrum kalırdık. Sonuç olarak güzel bir konu ve işleyiş olmuş, kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, okurken iyi vakit geçirdiyseniz ne mutlu bana. :slightly_smiling_face:

Bu konuda da maalesef kelime sınırına takıldım. 5000 kelime sınırı olduğu için tek bir tarafa odaklanmak daha mantıklı geldi. Ha tabii daha kısa yazıp ikisinden de rahat rahat bahsedebilmeyi çok isterdim ama onu da ben yapamadım. :grin:

Karakterin hayata bakışı ve içinde kaldığı çaresizlik ne yazık ki aşına olduğumuz bir durum haline geldi. Bize bizi böyle farklı bir dille anlattığın için çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık.

1 Beğeni

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Empati kurulabilecek bir hikaye yazdıysam ne mutlu bana. :blush:

Hikayenizi keyifle okudum. Yalnızca Bağımsız Dişliler ve Zeliha’nın Pervin yakalandıktan sonra neler yaptıklarını da duymayı isterdim. Hikayenin anlatımında size ait bir anlatım yakalamanız da çok hoştu. Kaleminize sağlık

1 Beğeni

Çok teşekkürler. :blush:

Valla haklısınız, ben de keşke diğer kısımlardan biraz daha kısıp o kısımlara değinebilseydim diyorum. :sweat_smile: Kelime sınırı sebebiyle sadece belli kısımlara odaklanabildim.

Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. :blush:

Öykünüz harika!

Hayal gücünüz ne kadar güçlü!

İyi bir öyküden beklediğim şey insanlığa dair aklı selim laflar etmesi ve eğlendirmesidir. Siz ikisini de çok iyi yapmışsınız. Çok eğlendim.

Elinize sağlık. Yazmayı sakın bırakmayın.

Öykü kitabınız çıkarsa haber edin, mutlaka alırım. : )

Sevgiler,

1 Beğeni

Bu güzel yorumlarınızla beni gerçekten çok mutlu ettiniz :blush:. Beğendiğiniz için çok sevindim.

Umarım hiçbirimiz yazmayı bırakmayız, seçkide kesişip dururuz. :grinning:

Tekrardan nazik yorumlarınız için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Yine vakit ayırdığıma pişman etmediğiniz bir hikâye okudum sizden. Kurgunuz, diliniz, üslubunuz hikâyeyi ve okuyanı bütünüyle alıp sonuna kadar rahatça taşıyor. Fantastik kurgunuza rağmen insan doğasını gerçekçi bir şekilde yansıtmayı başaran bir öykü olmuş. Kaleminize sağlık, gelecek öykülerde görüşmek üzere :slight_smile:

1 Beğeni

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim. :slightly_smiling_face:

Birkaç aydır sizi de seçkide göremiyoruz, umarım bir sonraki seçkide sizin yeni öykülerinize de kavuşuruz. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Merhaba,

Özenilmiş bir düzen yaratmışsınız. Pervin’in çilesine son verme şekli de etkileyiciydi. Ayrıca başlığı da dikkatimi çekti ve o yüzden okudum.

Kaleminize sağlık,

Sena

1 Beğeni

Merhaba,

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim, öyküyü beğenmenize çok mutlu oldum. :blush:

Aslında bakarsanız, içinde bulunduğumuz düzende birkaç şeyi değiştirdim sadece. Gerisi kendiliğinden geldi.

Okuduğunuz için tekrardan teşekkür ederim, gelecek seçkilerde görüşmek üzere. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Merhaba,

Alegorik öykünüz, alt metni ve, yarı mizahi, yarı dehşetengiz temsili ile etkiliydi. Yapmak istediğiniz şeyi, kan emmek metaforu etrafında başarıyla yapmışsınız.

Üç senelik bir bitkisel hayatvari hapsin hissettirebilecekleri ve etkilerini de son derece başarıyla aktarmışsınız. Finali de yine metnin tasarımına uygun bir climaxle oldu.

Bununla birlikte, ben öykünün mesaj vermediği ve o gün bir şeyler olacağını anladığımız, çevresel ve hareket tasvirleriyle dolu şafak vakti kısmını geri kalanından çok çok daha iyi buldum. Çok yumuşak, pastel bir sekanstı. Ne zaman ki, anlatılmak istenen konu girdi. Orada hikayenin yönü değişti.

Sizin açınızdan başarılı bir anlatım olmakla birlikte, beğendiğim kısmın bir rüya, sonrasının günün ilerleyen saatlerinde olayın hatırlandığı ancak hissin yavaş yavaş kaybolduğu bir rüya anlatımını andırdığını söyleyebilirim kendi adıma.

Bu arada bu öykü, hapishane temasına da çok iyi gidebilirmiş. Belki de adminler öykünüzdeki yalnız hapislikten etkilenip bu temayı seçmiş olabilirler.

Elinize sağlık.

1 Beğeni

Merhaba,

Güzel ve yapıcı yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Öyküyü okuyup beğenmenize gerçekten çok sevindim.

Bu kısım zayıf mı kaldı acaba diye düşünüp durmuştum. Vampir temasının hakim olduğu bir öyküde bu kadar huzurlu ve sakin bir giriş acaba fazla mı olur demiştim. Öyle olmamasına çok sevindim. :blush:

Doğru söylüyorsunuz vallahi, hatta öykü “hapishane” temasına daha uygun bile olabilir. :grinning: İki ay üst üste insanların içini karartmamak için hapishane temasında kafa kafaya zıttını, oldukça neşeli bir öykü yazmaya çalıştım. Yayınlanırsa, gelecek seçkide değerli yorum ve eleştirilerinizi beklerim. :slightly_smiling_face:

Tekrardan kibar yorumlarınız için teşekkür ederim. Gelecek seçkilerde görüşmek üzere.

1 Beğeni