Ben de resmi bu twitten aldım zaten.
Yazarından spoiler yemiş İthaki
Bu kitap ne zaman çıkar acaba, bilen var mı? Bu kitabın çıkış zamanına göre sipariş vereceğim, o yüzden soruyorum.
Hiçbir bilgim yok maalesef. Bir tahminde de bulunamıyorum.
Her ay iki tane kapsül çıkarmak istiyoruz falan demişlerdi. Bu ay çıkar herhalde.
İlk iki kitabını okudum da biraz tırt mı sanki seri yoksa bana mı öyle geldi? 3 ve 4’ü de okur ona göre kararımı veririm seriye devam edip etmeme konusunda.
Sizin fikirlerinizi de merak ediyorum.
Kara Tom’un Baladı , Novella dalında Shirley Jackson ödülü almış , Hugo, Bram Stoker ödüllerinde de aday olmuş bir kitap. Eğer korku seviyorsanız, oldukça iddialı bir eser (ben de okumadım, merakla bekliyorum)
Sevenleri için de Stephen Graham Jones’un İçerinin Haritası ilgi çekici bir eser.
Asıl sevindiren türün , yavaş yavaş tuhaf kurguya doğru sapması olur.
Ben de ilk iki kitabı okudum. Kurucular eh işte, diğerini ise hiç sevmedim. Sizin gibi 3 ve 4’e göre kararımı vereceğim. Belki devamında tüm kitapları alıp okumak değil de buradaki yorumlara göre karar veririm.
@Raistlin Zaman Savaşı’nı okudum ve en sevmediğim kitaplar arasına girdi. 2-3 kitap daha okurum seriden, sonra sadece çok ilgimi çekenleri alırım belki.
Bence de biraz, basalım güzel kapağı alalım paraları olmuş sanki.
Seri ve bağımsız kitapları görebileceğiniz şekilde kitapları tablo haline getirdim.
NOT: Yanlışlık gördüğünüzde yazarsanız düzeltebilirim.
NOT: Liste güncellendi. (Korudaki Gümüş)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/13SmFMY1Rz0fofzFWHGPmFixdEupX7Hxiq9K5xPjpQQo/edit?usp=sharing
Emily Tesh Korudaki Gümüş kitabı iki kitaplık bir serinin ilk kitabıymış.
Yeşil kuytu serisinin ilk kitabı Silver in the wood (Korudaki Gümüş) ve Drowned Country.
İthaki arka kapak yazısında ikinci kitabın ismini vermeden Korudaki Gümüş’ün Yeşilkoru serisinin ilk kitabı olduğunu yazmış ama bence kapakta veya (2. kitabı çevireceklerini umuyorum) iç kapakta serinin adı ve ilk kitabı olduğunu yazsalar iyi olurdu.
Korudaki Gümüş’ün hikayesi hakkında iyi ve çok iyi arasında kararsız kaldım. 10 üzerinde 9 mu 8 diye düşündüm. Kitaba 8 puan verdim , umarım devam kitabını da çevirir ithaki.
Neden 9 değil de 8 denilecekse, kitap kısa olduğu için karakterler ile yakınlık kurulamıyor ve bazı şeyleri çok net söylemiyor. Hikaye bir köyün yakınlarında olan sihirli bir yerde geçiyor, periler, dryadlar, kötücül bir ruh vs vs ama sanki okuduktan sonra tüm hikaye akılda bir aşk hikayesiymiş gibi iz bırakıyor.
Ben de çok arada kaldım bu kitapta. Severek okudum tam puan vermedim yinede… Bir de ilk sayfalarda cümleler garip geldi sanki ama sonra alışınca rahat okudum.
Seriyi aldım fakat şimdilik tek kitap okudum. İçerinin Haritası. Beğenmedim, çok oturmamış bir hikayesi vardı. Yorumlara bakınca da kitaplar genel olarak beğenilmemiş. Elden çıkaracağım sanırım.
Serideki en vasat kitabı okumuşsunuz. Seri elinizdeyse Siyah Tom’un Baladı ile bir şans daha verin.
Benim sıralamam
1 - Siyah Tom’un Baladı
2-3 Ve İşte Zaman Savaşını Böyle Kaybedersin / Kurucular
4 - Korudaki Gümüş
5 - İçerinin Haritası
Bende serinin hepsini aldım, Ve İşte Zaman Savaşını Böyle Kaybedersin’i okudum ve beğenmedim maalesef. Kısa roman/Novella işleyiş olarak pek bana da hitap etmiyor zaten ama az olan beklentimi bile karşılayamadı serinin ilk kitabı.
Serinin devamına da elim şimdilik gitmedi açıkçası, yine de biçim ve okuma süresi açısından bir ara illa ki okurum diyorum. Hatta okuma sıramda öne çekeyim aklıma gelmişken .
Liste için teşekkürler.
Ciltli olması çok önemli benim için, ilk üçünü aldım, hepsini toplayacağım inşallah.