Kapsül Dizisi (İthaki Yayınları)

6 Beğeni
8 Beğeni

Bugün itibariyle yedi kitap arasında birinciliği Yakarış Çemberine veriyorum. :slight_smile:

7 Beğeni

NOT: Liste güncellendi. (Yakarış Çemberi)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/13SmFMY1Rz0fofzFWHGPmFixdEupX7Hxiq9K5xPjpQQo/edit?usp=sharing

3 Beğeni

Ben de umutluydum başlarda ama malesef aynı fikirde değilim. Kitap çok karmaşık ve kitaptan çok film havasındaydı benim için, olayların gelişimi ve diyaloglar açısından. Yazar çok fazla şeyi bir araya getirmiş ama ortaya karma karışık bir şey çıkmış, Tarantino’nun Gün Batımından Şafağa filmi gibi :confused:

Ben tüm göndermeleri ve alt metni ile çok beğendim hikayeyi.

Hikayenin tüm siyahi / Zenci (Z büyük harf ile yazdım :slight_smile: ) göndermeleri, genel bir inanış olan beyaz renk iyi siyah renk kötü, tanrının beyazların tanrısı olması vs bir yana bence en çarpıcı kısmı bizim dünyamızda olan bir gerçeklikten başlayıp (“Klu Klux klan” gerçeği, renk ırkçılığı ) bu kadar kötülüğü insan yapamaz deyip olayı fantastik bir boyuta taşımasıydı.

Aslında bu serinin kısa, spekülatif eserler olması dışında bir özelliği daha var gördüğüm kadarıyla. Kitapların hemen hepsinde ötelenmiş, dışlanmış, ayıplanmış ırk, cinsiyet, durum vs yer alıyor.

İlk kitapta iki kadın arasında geçen bir aşk hikayesi var.
Siyah Tom’da zaten siyahilerin ezilmesi ve ötekileştirilmesi yer alıyor.
İçerinin haritasında Amerikan yerlilerinin asimilasyonu vs.
korudaki gümüşte iki erkek arasındaki ilişki
Farklı bir istila hikayesi olan sarmaşıkta baş karakter ve eşi kadın
Yakarış çemberinde yine siyahilerin durumu

Kurucular’da bu tarz bir durum var mıydı hatırlamıyorum.

2 Beğeni

Fareli köyün kavalcısı gibi olan değil miydi kurucular?

O Splinter Usta’nın spinoffu hocam. :smile:

Bu seriye bir heves başladım, 3 kitap dayanabildim. Siz beni bırakın devam edin. Ben onları oyalarım.

1 Beğeni

Çok sevilmeyen hayvanların bir araya getirilme durumu da olabilir.

1 Beğeni

Bana hitap etmedi dizi. Son kitaplar daha iyi diyorsunuz merak da etmiyor değilim ama şimdilik takibi bıraktım kendi adıma.

1 Beğeni

Ben aslında son kitaplar iyi demiyorum. Benim için en iyi kitaplar ilk üç kitap şuana kadar. Yakarış Çemberi’nin dördüncü sıraya koyuyorum. Diğerlerini beğenmedim.
İlk kitaplardan sonra bıraktıysanız bence boşuna devam etmeyin.

1 Beğeni

O zaman kalsın dediğiniz gibiyse.

Güncel ödül verme politikalarının bu konulara karşı pozitif yaklaşımının etkisi olabilir bu. Serideki her kitap ödül veya adaylık almış.

4 Beğeni

Bu seri de pek tutmadı heralde, ayda 1 kitap diyorlardı sanki. 4-5 aydır ses yok.

3 Beğeni

Şu baskıyı BKK’ye yapmadılar.

2 Beğeni

Dur akıllarına getirme, yaparlar maparlar mahvoluruz. :slight_smile:

3 Beğeni

Yapamazlar, 30 . kitap eksik kalır diyecektim ama aklıma geldi İş bankası yaptı, yapacak olduktan sonra eksik meksik demez İthaki de yapar. :slight_smile:

2 Beğeni

O kitap zaten seriden çıkmalı komple. Kaldı ki, sırt numaraları da yok, bu kitap artık seride değildir deseler olur biter. İş Bankası 2 ve bilmem kaçıncı kitabın yerine başka kitap koymak zorunda.

Neyse, umarım ciltli yapmazlar, amin. :pray:

2 Beğeni

Yeri değil ama aklıma geldi Dune ciltlilerin künyelerine neden BKK bilmem kaç yazdılar o da ayrı bir komedi. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben de alakasız olacak ama şu kapak işine kafayı takmış durumdayım. Yani işin içinde değilim diye ahkam kesmek istemiyorum ama kapak düzenini, boyunu ne bileyim tasarımını sabit tutmak çok zor olmasa gerek.

Bir tasarım yapacaksın, sonra onu güncelleyip devam edeceksin, olacak bitecek. Kimi kitabın boyu kısa, kimi uzun, kiminin sırtında sayı var, kiminin yok, kimisi romen rakamı kimisi değil… Yani… Bilemiyorum Altan…

4 Beğeni