Kaptan Aki: Yeni Yılın Günü

Tokyo Rose FC oyuncuları Yılbaşı gününde hepsi kendi evlerinde zaman geçirmek istiyorlar. Fakat, koç bu oyuncuların gelişmesini istediği için, hepsini Rose Stadium’da bekliyor. Tüm oyuncular kendi evlerinden hazırlanıp, srtadyuma gelmeleri ise yaklaşık olarak 30 dk. sürüyor. Kimisi erken gelmeyi severken, kimisiyse tam zamanında orada olmayı. Maçın tam başlayacağı saatse, 22:00. Gece maçlarını seven büyük bir kitle olduğu göz önüne alındığında, bu maç gecenin en çok izlenecek olan bir programdır.

Bu maçın rakibi Yılbaşı etkinliği için oluşturulan Winter Akuma FC’dir. Rakip takım hakkında kısa bir bahsedecek olursam, kendileri kış ve şeker temalı bir formalarına sahip. Kalecisiyse şeker renkleriyle beraber, biraz daha bej rengine kayan bir giysiler giyiyor. Rakip takımın oyuncuları sahaya girer. Ev sahibi takımda rakibini çok bekletmeden onlar da sahaya girer. Her iki takım birbirlerini selamlamak için eğilirler. Zira iki takımda Japon takımıdır.

Sizlere Rose Stadium’dan bahsedeyim. Bu yer Tokyo’nun en işlek olmayan ama yine de ünlü olmaya başlayan bir bölgesinde. Ayrıca bu stadyumun içi ve dış cephelerinde ise, kırmızı güller sarıyor. Bu gülleri koklayan herkes bir süreliğine büyüleniyor ve insana gülü koparma isteği uyandırıyor. Yine de bu güllere elinizi sürmek yasaktır. Kış olduğu için güller solgun ve havanın -20°C olduğunu da bahsetmiyorum bile.

Ev sahibi ve rakip takımlar sahanın tam orta noktasında karşı karşıya gelirler. Tüm oyuncular birbirini görürler ve hakem tam ortadadır. Onlara bu maçın kurallarından ve genel amacından bahsetmeye başlar.

Hakem heyecanlı bir ses tonuyla;

Bugünün maçı tamamen eğlence ve dostluk üzerine kuruludur. Rakibiniz buraya misafir olarak geldi. Rakibinize iyi davranmanızı istiyorum. Buna ek olarak, rakibiniz sizler için hediye getirdi. Ev sahibiyse bu etkinlikten haberdar olmamasına rağmen, koçları onlar adına hediye aldı ve ev sahipleri de hediyelerini rakibe verecekler.

Bunu yapar her iki takımda. Hakem, iki takımın koçlarını ve çalıştırıcılarını sahaya çağırma işareti yapar. Hakemin istediği dört kişi oraya gelir. Onlara bir kağıt verir. Bu kağıtta oyunun kuralları yazıyor. Kağıttaki kuralları her iki takım koçu okuyor. Ben sizlere bu kuralları Tokyo Rose FC takımın koçu üzerinden aktarmaya çalışacağım. Koçlara ve çalıştırıcılara şimdilik isim vermeyeceğim, sizler bir isim verebilirsiniz.

Tokyo Rose FC Koçu heyecanlı bir ses tonuyla;

Kurallar

  • Tüm oyuncular, rakip oyunculara sert bir kayma veya savunma hareketi yapamazlar. Bugün bir sakatlık istenmiyor.
  • Bu bir dostluk maçı olduğu için bir maç boyunca her takım maksimum 3 kişi özel yetenek kullanabilir. Ancak, yeteneğinizi biraz güçlendirmekte sorun olmayacaktır.
  • Maç sırasında veya aralarında oyun planı yapmak yasak. Ancak, maçtan önce oyun planı yapabilirsiniz.
  • Ateş ve karanlık temalı veya elementli yetenekleri kullanmak yasak. Sebebi, bugün özel bir gün olmasıdır.
  • Koçlar ve çalıştırıcılar bugün direktif veremez. Bugün herkes kendi yöntemiyle maç yapacaklar. Kaptanlar sadece maç başında sadece özel yeteneği kullanacak oyuncuyu seçebilirler. Onun dışında onlara da yasak.
  • Sponsorlar bu maç için herhangi bir kazanç sağlayamazlar.

Kuralları anladıysanız, kağıdı yırtıp bana verin.

Koçlar bu kağıdı yırtarlar ve hakeme verirler.

Hakem maçı başlatmadan önce beklerken, bende sizlere iki takımın kadrosundan bahsedeceğim. Önce Tokyo Rose FC takımıyla başlayacağım.

Tokyo Rose FC takımın kaptanı olan Shuu Matsukaze :male_sign:’dir. Mevkisi Forvet. Takımın kalecisi Kenji Masamune :male_sign:’dir. Defans’larda Aoki Satoshi :female_sign:, Wakabayashi Endou :male_sign:, Ryuu Subaki :male_sign: ve Benjiro Hana :male_sign: var. Takımın orta sahasındaki oyuncular, Bellydandy Kiseki :female_sign:, Ousaka Ichigo :male_sign: ve Mizu Kobayashi :male_sign: yer alıyor. Takımın diğer iki forvet oyuncularıysa Aki Ichigo :male_sign: ve Misugi Hayabusa :female_sign: yer alıyor. Ek bir bilgi olarak, Aki :male_sign: ve Ousaka Ichigo :male_sign: kuzendir.

Winter Akuma FC takımın kaptanı olan Mustafa Kurt ve mevkisi ise, Defans’tır. Ek olarak kendisi serinin yazarıyla aynı ırkı paylaşıyor. Takımın kalecisi Kessei Uma :male_sign:’dır. Takımın diğer 3 defans oyuncuları, Roudousha Ushi :female_sign:, Akiyama Neko :male_sign: ve Jinsei Inu :male_sign: yer alıyor. Orta sahada, Hana Saru :female_sign:, Ichigo Hachi :male_sign:, Chikara Tori :male_sign: ve Taiyou Ryuu :male_sign: yer almakta. Son olarak forvetlere bakacak olursam, Hoshi Zou :female_sign: ve Matsukaze Kuma :male_sign: yer alıyor.

Cinsiyet İşaretleri;

  • :male_sign:: Erkek, :female_sign:: Kız

Maç içinde genellikle oyunculara soy isimleriyle hitap edeceğim. Ichigo’lardan bahsederken ise, adlarıyla bahsetmek en iyi önerilen çözüm olacaktır diyebilirim. Hakem artık seromiyi başlatır. Oyuncular planlarını çoktan hazırladılar. Planları sizde sırasıyla göreceksiniz. Hakem, yanına iki takımın kaptanlarını çağırır. Shuu’ya bakarak;

Yazı mı, tura mı?

Derken Shuu hiç beklemeden;

Yazı.

Der.

Hakem cebindeki parayı çıkartır ve havaya atar. Yere indiğinde yazı gelir. Ev sahibi ve rakip takım kendi dizilişlerini ve yerlerini alırlar. Hakem saatini son kez kontrol eder, maça başlama zamanı geldiğini görür. Hakem maçı başlatır. Maç anlatımı sırasında Tokyo Rose FC takımına TRF olarak bahsederken, Winter Akuma FC takımına, WNA olarak bahsedeceğim. TRF takımı oyuncuları aralarında paslaşıyor. Bunu gören, Saru kayarak topu Ousaka’dan almaya çalışır. Ousaka arkasından gelen bayanı görür görmez, yalandan sağa doğru çekilerek Hana’yı atlatır.

Ousaka gülerek;

O kadar kolay değil bayan.

Hana sinirlenerek;

Neden?

Ousaka topu hiç bekletmeden Aki’ye atar. Aki’nin önünde iki oyuncu var. Tori ve Zou denk gelir. Aki topu geriye doğru atarken, arkasında olan Hachi’yi göremez. Hachi topu alınca;

Senin geri pas atacağını biliyor idim. Bu yüzden geriye çekildim.

Aki sakince;

Tamam.

Hachi orta sahaya yaklaşır yaklaşmaz Ousaka kayarak Hachi’den topu almaya çalışıyor. Fakat Hachi zıplayarak onu atlatırken, Hayabusa onun önüne zıplayarak engel oluşturur ve arkasından sağ ayağıyla topu yere sektirir. Ousaka ve Hachi şaşırarak;

Bunu nasıl yapabiliyorsun?

Hachi yere hızlıca iner ve o sırada Hayabusa’da. İkisi aynı anda topa vurur. Top ivme alarak havaya çıkarken, Hana oraya varır ve topu kafasıyla sola doğru çevirerek dışarı atar. Kurt bunları görünce;

Bu elemanların futbolu şanstan ibaret olduğunu düşünüyorum.

Kuma buna gülerek;

Bence şans değil. Sadece hareketlerini dizginliyorlar. 90 dk. oynayacaklar, işleri çok zor.

Kuma bu konuda haklı olduğunu düşünmüyor, Kurt. Yine de rakibini merakla izlemeye devam ediyor. Kurt orta saha tarafında olduğu için Neko topu hiç bekletmeden ona atarak;

Bu maç alalım.

Kurt topu alır. Hiç beklemeden rakip defansına yaklaşarak;

Beni durduracak kişi kim?

WNA oyuncuları içinden;

Bu salak, ne yapıyor?

TRF oyuncuları gülerek karşılık verir. Yine de Endou kayarak karşılık verir. Kurt zıplayarak atlatır atlatmaz. Hedefini kaleciye ayarlayarak, şut çekiyor gibi yapar. Arkasından gelen, Kuma’ya pas atar ve buna sinirlenen Endou;

Artık Senkuuma’yı kullanma zamanı geldi.

Endou artık zıplar ve sağ ayağını yanlamasına geri yaparak rüzgar çıkartır. Top o rüzgara değerken, Kuma düşer. Kuma bu yetenek karşısında deliye dönerken, Endou bakıp bakıp iç geçirerek topu aşırtarak Ousaka’ya doğru atar. Ousaka ile rakip kale arasında 20 m. var ya da yok. Artık maçta süre 21. dk. oldu. Ousaka topu alır. Hiç bekletmeden klasik bir şut çeker ama oldukça güçlüdür. Uma bakar ve yine bakar. Sword Katana yeteneğini kullanmak için hazırlanıyor. Uma yere eğiliyor gibi yapar. Sol elini olduğu yerin rızasına getirir. Sonra elini kılıç tutar gibi yapar. Ortaya kılıç çıkar. Topun kaleye geldiğini görünce, sağa doğru gelen topa kılıçla keser.

Umi topu uzaklaştırınca, hemen Inu topu alır. Hemen topu rakip sahada bulunan Kurt’a doğru atar ama top ortaya sahaya gelince Hana topu almak için zıplar ve kaparak bu sefer topu Aki’ye atar. Aki topu almak üzereyken, Ryuu önünde durur. Aki onun sağından geçecekken, Ryuu çok riskli olmasına rağmen, sağ ayağıyla Aki’nin top olduğu ayağının tam önüne hedefleyerek topu çalar. Aki düşmesine rağmen, bir yara almıyor. Ryuu topu paslaştırarak TRF kalesine getirir ama Ousaka ve Aki aynı anda arkalarından koşarken, Kurt defans noktasının biraz ilerisine gider. TRF defansı çok dağılmadığı için Kurt’un işi çok zor ama yine de bir plan yapıyor kendince. Top en sonunda iyi bir paslaşma sistemi ile Kurt’a kadar gelir. Endou bu sefer onun önündedir. Kurt topu, Endou’ya atar. Bunu gören herkes şaşırırken, Kurt kendinden emin bir şekilde güler. Üstüne ek olarak, Candy Kick tekniğini kullanmaya başlamak üzereyken Satoshi onun önünde durarak topu saklama çabasına girer. O sırada, Endou topu hemen Masamune’ye atar. Böylelikle ilk yarı sona erer.

Hakem, Aki’nin yanına varır ve ona bakarak;

Sana bir şey oldu mu?

Aki sakince;

Sorun yok. Bundan daha kötülerini de yaşattılar bana.

Hakem sakince;

Tamam.

Daha sonra Hakem bu hareketi yapan Ryuu’nun yanına vararak;

Yaptığın hareket çok tehlikeliydi bayım. Normal zamanda olsaydım, sana sarı kart verecektim ama olmuyor işte.

Hakem maçın ikinci yarısına başlatmak için oyuncular yerlerini değiştirmelerini bekler. Herkes doğru konumda olduğunda emin olunca, maçı başlatır. Kurt hiç bekletmeden pasını takım arkadaşlarından birisine atar. Bu arkadaşlar birbiriyle paslaşmaya devam ederken, Hana ve Hayabusa hiç beklemeden kendi kalenin yakınlarına gelirler. İkili Kurt’un ve Kuma’nın önünü keserler. Rakip oyunculardan birisi olan Neko bu hareketi görür. Geri pas atmaya kalkışsa arkasında Ousaka, Ushi ve Aki var. Neko bu üç grubu dağıtması için bir şeyler yapması gerekiyor. Sürekli bir oraya, bir buraya koşarken, Aki dayanamayarak topu almak için kayıyor gibi yapar. Neko korkarak pası ileriye atar ama Hana topu alır. Bu sırada hâlâ maç beraber ilerliyor. Hana topu koruyarak , bu sırada orta saha oyuncuları WNA’nın kalesine kadar yaklaşır. Arkasına döner ve pas atacak birisini görür. Topu Aki’ye atacakken, Inu onun olduğu yere kayarak gelir. Onu görür ve Aki’ye bağırarak;

Kaç.

Aki hemen kaçar kaçmaz, Hana topu atarak.

Hiç bekletmeden şu lanet olası yeteneğini kullan.

Aki içine sinmemesine rağmen, bu komutu uygulamaya koyularak;

Ye bunu Sakuracchi.

Aki topla birlikte hızlıca koşar ve koşmanın etkisiyle Sakura’lar sahaya çıkar. Arkasından Sakura’lar topla birleşir. Bu sırada, Saru kayarak topu çalmaya çalışsa bile. Saru’yu uçurmaya yetecek kadar güçlüdür. Aki topa sağ ayağıyla vurur. Top hızla rakip kalesine varır. Rakip kalecisi olan Uma yere eğiliyor gibi yapar. Sol elini olduğu yerin rızasına getirir. Sonra elini kılıç tutar gibi yapar. Ortaya kılıç çıkar. Topun kaleye geldiğini görünce, sağa doğru gelen topa kılıçla kesemez. Top hızlanır ve Uma’nın sol omzuna çarparak oyuncuyu yan yatırıp, topu kaleye sokar. Uma sinirlenerek;

Nasıl olur? Seni yenmenin bir yolunu bulacağım.

Çok geçmeden maç yeniden başlar. Maçta durum şöyle. TRF 1 - 0 WNA. Aki Ichigo tarafından maçın 65. dk.'sında bir gol atarak öne geçer. Bu saatlerden sonra, her iki iyi bir savunma ve saldırma yapacaklar. Maç Inu topu Neko’ya atar. Neko topu koruyarak rakip defansına kadar yaklaşır. WNA’lı oyuncuları da kezâ öyle. Neko pasını geri Kurt’a atar. Endou onun önünde durur. Kurt artık alev almak üzere. Bir şeyler yapmak zorunda. Bu yüzden topu Endou’ya atarak;

Gel bakalım.

Endou gelmek yerine kaçmaya başlar. Kurt’ta onun peşinde koşarken;

Bu kedi-fare oyununa kimse karışmasın.

Kimseden çıt çıkmaz. Çok geçmeden Kurt sakinleşerek;

Candy Kick. Yiyorsa bundan kurtul, seni korkak.

Kurt kayma pozisyonuna geçer geçmez yerden buzlar çıkar. Sonra kullanacak ayağıyla kaymaya başlar ve Endou’nun ayağından topu alır. O esnada şekerler etrafını kaplar. Animasyon biter.

Kurt alaylı bir ifade ile;

Endou arkadan geldiğini göremediği için doğru zamanda müdahale edemedi zavallı.

Endou yere devrilmesine rağmen canı çok yanmadı. Kurt topu geri kazandığı için mutlu mutlu rakibin kalesine kadar yararak girer. Aki dışındaki tüm oyuncular şaşırırken, Aki gülerek karşılık verir. Aki kayarak gelir ama Kurt onu da geçer. Kuma’yı görür görmez, hemen pas atarak;

En iyi yaptığını yap.

Kuma sakinleşerek;

Candy Sword

Kuma sağ ayağıyla yere vurur. Yerden şekerler ve kar çıkar. Kuma 2 saniye bekler. Arkasından kendi ekseni tarafında döne döne çıktıkça o kar ve buzlar topa toplanır. Son olarak Kuma sol ayağıyla topa düzlemesine vurur. Topun çevresi şekerdir. Top kılıç gibi hızlı gider.

Endou topu kesmek için Senpuujin tekniğini kullanmak için topun önüne atlar ama onu dondurarak geçer. Subaki topun önüne kayarak engellemeye çalışsa bile onu da dondurarak saf dışı bırakır. Bu arada maçta artık 90. dakika.

Masamune sakince;

Bunu tutmam lazım. Bu yüzden Bee Hexagon tekniği kullanacağım.

Masamune iki elini açıp, kalp rızasına getirir. Daha sonra iki eli kendi alanlarına ileriye doğru gider. O alanlar da bal altıgenleri oluşur. Top o ballara çarparak uzaklaşamaz. Top o ballara kırarak, Masamune’yi geçerek top içeri girer.

Tüm herkes şaşkındır. Maç 1-1 biter. Kağıt üzerinde WNA alıyordu, 3 - 0. Fakat TRF takımı gerçekten sürprizlerle dolu bir takım. Aki ve arkadaşları maçın yorgunluğunu atlatamadan, herkes bir ağızdan geri saymaya başlarlar.

Herkes

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0. Yeni yıla hoş geldiniz. Merhaba yeni yıl.

Bölüm sona erer.