Kara Cuma Tecrübem + Kitap İndirimleri

image ara Cumayı tam olarak bu ayın başlarında tecrübe etme fırsatına eriştim…

Bu ayın başlarında Cocombia marka outdoor ayakkabının sağ tarafından pırtlaması ile bu güzide ayakkabım için yeni arayışlarım başladı. Gezmiş olduğum AVM lerde fiyat yüksek gelmiş olacak ki, bir anda aklıma hemen her gün ayakkabı siparişi veren arkadaşlarım geldi…Bu arkadaşlarımın çok ucuz çok uygun diyerek koli koli sipariş verdikleri sitenin başına oturdum.

“Ooo sende mi başladın” nidaları eşliğinde sayfalarda gezerken ve kendi kendime yav buradan alınır mı soruları sorarken gene bu dış seslerden biri, “Ooo deli misin Kara Cuma var ay sonunda fiyatlar yarı yarıya düşecek” diyerek bir uyarı sinyali çakmıştır.

Yıllarca ekonomi okumanın yanında, bankacı çocuğu olma özelliği taşıyan işletim sistemim derhal uyarıyı değerlendirmiş, ancak titiz huyum ve başak burcunun verdiği etkiyle süreci adım adım takibe almış bulunmaktaydım. Bu gün itibariyle geldiğim nokta şudur:

Başlangıçta; Tren Bol, Gaptı Gaçıyor, Tepsi Orada ve Mor Fil O gibi siteler üzerinden yaptığım araştırmada bizim Cocombia 499 TL gibi güzide bir fiyata sahip olmuştur. Bu güzide rakam günler geçtikçe 560, 690,725 gibi fiyata ulaşarak nihayetinde bugün itibariyle 990 TL yi görmüştür. Bu arada ürünün almış olduğu indirimde %20, 25, 35 şeklinde artarak %50 ye ulaşmıştır. Aynı süreçte dolarda da bir düşüş yaşandığı düşünülürse ürünlerde en ufak bir değişiklik olmadığı tarafımca saptanmıştır.

Velhasıl kelam, içime atmaktansa paylaşmak istedim.
Tabi bu arada “yaklaşık 18. yy sonlarında” diye başlayan ve o günü bugüne bağlayacağımız bir Kara Cuma öyküsü bekleyen arkadaşlardan da özür dileyelim. İnternette şükran gününü takip eden ilk Cuma olduğu için gibi söylentiler olsa da şükran gününü takip eden ilk Cuma’nın Plymouth Kolonisi Pilgirimleri için bir şey ifade ettiğini sanmıyorum…

7 Beğeni

Bunun böyle olduğundan şüpheleniyordum ama ürün takip etmediğimden kesinleştiremiyordum. Paylaştığın için teşekkürler.

1 Beğeni

Okuduktan sonra güzelce bi güldüm. Size değil yıllardır farkında olduğum şeye ve sonra annemlerle verdiğim savaşlara güldüm.

Geçenlerde -geçen dediysem vardır bi 2 ay- büyük bir markete gittik. Birkaç senedir bir mikrodalga alma fikrim var. Eskisi bozulunca eşim dedi ki beğenince söyle alırız. Aradan seneler geçti. Biraz da üşengeç olduğumdan bu mevzu ağzımda dönüp durur. Ben de mikrodalga istiyorum diye. Neyse efenim o gün annemle babam da gelmişti bizimle. Marketin ortasına dağ gibi yığmışlar yüzde 60 indirim pek lüks isim yapmış bir marka. Bu tip ürünleri görünce önce ana fiyatına bakarım. Kaçtan yapılmış bu indirim. Annem tabi bir heyecanlandı. Ay hemen alalım bak yüzde altmış indirim! Babam annemin gazıyla bir tane aradan nasıl alırım derdinde. Eşim diyor sen karar ver. Ben de güldüm önce bi. Dedim bir internete bakayım. İnternet daha ucuz tabi. Taşıma derdi yok. Hammallığı yok. Asıl fiyatı bile daha ucuz indirim yüzde 20 ama daha ucuz fiyat.

Bu önce indirip sonra bindirme işi her platformda var. Sadece göz boyama. Algı yönetimi. Sen ayakkabıya denk gelmişsin. Bugüne dek kitap, tabak, kaşık, fırın, kıyafet, aksesuar, ayakkabı, o, bu, şu aklınıza gelecek her üründe bu oluyor. Ciddi ciddi takip edince işin aslı ortaya çıkıyor.

Kitap alışverişlerinde bile yaptığım listeyi bildiğim tüm sitelerde sepete eklerim. Sonra total fiyata bakarım. Birinde x yayınları yuzde 30 diğerinde y yayınları yüzde 30. Al gülüm ver gülüm. Hiç espirisi yok. 5 lira kâr etmek için 5 saat harcıyor insan. Ufak tefek fiyatlar dışında hiç fark göremedim. Hatta çoğunca kuruş farklara rastladım. Bu belki benim okuduğum kitap profili için böyledir. Bilemiyorum.

Tum bu karışıklık içinde ben de kendime göre bir fiyat profili belirliyorum. Kafama yatarsa alıyorum. Ha bir de eğer taksitle alıyorsanız zaten bütün bunlara hiç gerek yok. Eskiden yine vade farksız olurdu. Son zamanlarda o da kalktı. Her taksitle fark ekleniyor. Kâr zarara dönüşüyor. Biraz fazla kafa yormak lazım.

1 Beğeni

Kitap konusunda katılmıyorum :smiley:
bütçemde ciddi bir harcama kalemi tutan kitaplarda tamamen prof olduğumdan ufak bir tavsiye veriyim,
Cepte Höp ve Höp Para gibi işlem ücreti almayan kitaplara aylık 50 tl alışverişe 25 Tl veren bankaları kullanıyorum. Sonra tek tek kitaplarımı yayın evine göre sıralıyorum. o ay hangi yayın evinde indirim varsa onu + banka kapanyamı kullanıp ciddi anlamda 20-30 TL kar yapabiliyorum. Bu şekilde 3 aylık alışverişlerim var her 3 alışverişe 1 alışveriş bedava gibi bişi oluyor.

1 Beğeni

Eşime telefon almak için bir kaç aydır araştırıyorum siteleri. Az çok her gün fiyatları takip ediyorum. Özellikle dolar artışından sonra fiyatların her saat değiştiğini gördüm. Bugün telefon fiyatına 400 tl kadar zam gelmiş. Muhtemelen gece yarısı indirim oranı yüksek görünsün diye yaptıkları kurnazlık. Alacağınız ürünün fiyatını bir süre gözlemlemezseniz indirimler göz alıcı görünecek. Yaptıkları tek şey normalde 1 ay önce sattıkları fiyata geri çekmek olacaktır.

1 Beğeni

Sizin Höp avantajınız var ama bende yok. Ben klasik olarak ödeme ve alım yapıyorum. Avantajlı olabilir size ama bana değil. Bankalara da bulaşmak istemiyorum. Cok kanlı bir mazimiz var bankalarla. Yok aidat ücreti, yok bilmemne bir sürü şey çıkıyor sonra. Bir keresinde kombi bozuldu sigorta ücreti karşıladı. Hesaba para yatmasıyla bankanın parayı ham yapması bir oldu. Sonra saatler süren sinir harbi… Bir bakıyorsunuz fos kart avantajlı bir bakıyorsunuz mis kart avantajlı. Her bankadan bir kart almak lazım.

Ekleme: Evde bir tane kredi kartı var. Onu da sırf acil durumlar için tutuyoruz. Evde bir şey patlarsa, ameliyat filan çıkarsa diye. Yoksa kullandığımız pek söylenemez. Bir noktadan sonra ucu kaçıyor o işin.

Buda büyük indirimli günde kitap fiyatlarını indiren bir site… Gerçekten saygıyla anmamak içten değil! Fahrenheit 451 i 25 liraya almış olan var mıdır?

O 25 Etiket fiyatı zaten.

O zamaman benimkinin etiketi yanlis basmislar 20 TL yaziyor orjinal kapakta ki ben 11 TL ye almistim sanirsam agustos ayiydi. 5 . Baski

Ben bir ay kadar önce 10 TL ye almıştım kitapyurdundan.

1 Beğeni

Zam geldiği için diğer baskılarda değişmiştir. Etiket fiyatı üzerinden indirim yapıyorlar.

Ben de acayip kararsızım kitap alışverişi yapıp yapmamak konusunda. Hem %50 indirimi kaçırmak istemiyorum hem okumadığım birsürü kitap var hem de hali hazırda kitap taksitlerim var… Bir yanım “bu indirimi kaçırma, kemerleri biraz sıkar öderiz taksitleri ve taksitler bitene kadar kitap almazsın.” diyor diğer tarafımda “devam eden taksitlerini bitirip yeni alışveriş yap, %35 indirimli de alabilirsin.” diyor. İkiye ayrılmak üzereyim!

@Gok_Smr Geçen yıl ekim ayında İthaki kitaplarından almışım. Örneğin Dune’yi 22.75 gibi bir fiyata almışım. Şuan bakıyorum 24 tl bir ücreti var. Bir de 100 tl geçerseniz 10 tllik indirimi ortalama diyelim 5 kitaba bölseniz 2 lira eder. Yani 22 tl ye gelir. Hadi yüzde 50 indirim olmasın da yüzde 35 indirim olsun. Çok fazla bir fark yok gibi geldi bana geçen yılla bu sene arasındaki fiyatlarda.

Geçen yıla göre baya farkı var. Kara cumadan Görünmez Adamı 8 küsüre almıştım Tepsi Orada’dan :smiley: Sadece günümüz etiket fiyatlarına göre %50 ile %35 arasında ahım şahım bi fark olmuyor.

1 Beğeni

Fark uygulamada yok gibi demek istedim. Gecen yıl ile bu sene arasında 2 - 3 tl zam bence çok normal. Ikisi de indirimli fiyat sonuçta. En son ne zaman etiket fiyatından bir şey aldım hatırlamıyorum zaten. :joy:

Aslında geçen yılki Kara Cuma’ya göre bayağı fark var. Geçen sene Zaman Çarkı 1’i 26 TL’ye 2’yi 28 TL’ye almıştım. İkisi de ciltliydi. Keşke alışveriş kotamı doldurmasaydım da o zaman bütün ciltleri alsaydım diyorum. Şu an bu fiyat imkansız gibi.

1 Beğeni

MALUM GÜN GELİYOR!
şurada bir örnek liste hazırladım bakalım ne olacak Cuma günü durum