Karanlık Kitaplık Serisi (İthaki Yayınları)

İthaki yayınları’nın Bilim kurgu ve Karanlık kitaplar dizilerinden okuyup sevdiğiniz (ama gerçekten sevdiğiniz /özel bulduğunuz) kitapları yazmanızı rica ediyorum. Bu iki diziyi takip ediyorum, fakat çıkan her kitabı almıyorum, malum %50 indirimini görünce dizilere ekleme yapmak istedim… Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Benim okuyup gönül rahatlığı ile tavsiye edeceklerim şöyle ;
Arthur Machen - Üç Sahtekar
Arthur Machen - Yüce Tanrı pan
J. Tıptree, JR - Uzaktan kumandalı kız
Clarke–Çocukluğun sonu
Zelazny - Bu ölümsüz
Moorcock - İşte insan
C. Barker - Cehennemlik yürek

Not: Bu dizilere dahil olmasa da yayınevine ait gerçekten çok sevdiğiniz kitaplar varsa, onları da yazarsanız sevinirim. Okumadıklarım varsa değerlendiririm.

H.P. Lovecraft’ ın tüm hikayelerini öneririm karanlık kitaplıktan. Bilimkurgu kitaplığından da Alfred Bester’ den Kaplan, Kaplan ve Yıkıma Giden Adam, A.C. Clarke’ dan Çocukluğun Sonu, Stanislaw Lem’ den Yenilmez, Isaac Asimov’ dan Ben Robot ve yine A.C. Clarke’ dan 2001: Bir Uzay Destanı ilk aklıma gelenler.

1 Beğeni

Lovecraft 'lar elimde var. Kaplan Kaplan ilgimi çeken kitaplar arasındaydı, yazdığınız iyi oldu tamamen unutmuşum :slight_smile: Öneriler için teşekkürler.

Bir uzay destanı’ nın devam kitaplar vardı ve onlar basılması diye hatırlıyorum… Doğru mu hatırlıyorum?

1 Beğeni

İtiraf ediyorum daha karanlık kitaplıktan hiç bir kitap okumadım(Başka yayınevinden çıkan lovecraft kitapları hariç). O Lovecraft kitaplarını ise rahatlıkla tavsiye edebilirim.
Bilimkurgu klasiklerinin ise çoğunu okudum ve önerilerim şunlar:
Çocukluğun Sonu
Ay Zalim Bir Sevgilidir
Yıldızgemisi Askerleri
Yaban Diyarlarda Yabancı
Ben Robot
Pazartesi Cumartesiden Başlar

1 Beğeni

Çocukluğun sonu dışındakileri okumadım, öneriler için teşekkürler değerlendireceğim

Bilimkurgu Klasiklerinden Dune der susarım.

1 Beğeni

Kendi türlerinin -askeri bilimkurgu- en iyisi Bitmeyen Savaş ve Yıldız Gemisi Askerleri kitaplarını öneririm.

Karalardan ise dizinin kendi başlığına bakarsanız, 1-2 defa dizi içerisinde olan kitaplardan öne çıkanları yazan arkadaşlar oldu.

Kimilerinin hoşuna gitmemesine karşın (zevkler ve renkler tartışılmaz), bir kurt adam öyküsü olan Stephen Graham Jones’un “Melezler” adlı yapıtını (dizinin üçüncü kitabı) ben çok sevmiştim. Yaklaşık iki buçuk yıl önce okumuş olduğum bu kitabı yeniden okumayı düşünüyorum…

2 Beğeni

20 Beğeni

Yine telifsiz diyecekler sizi bekliyorum yerimi aldım. :joy::joy::sweat_smile:

resim

5 Beğeni

Alıştırıldık artık, tepki yok!

1 Beğeni

Artık telifli kitap bastıklarında şaşıracak hale geldik. Bünye alıştı, yeni normal telifsiz kitaplar. Telifli kitap basmaları anormal olur.

Bir ara bir görsel paylaşılmıştı, ev gibi bir şey vardı sanki görselde, o kitap hâlâ yok ortada. Akıbeti ne oldu bilen var mı?

1 Beğeni

Görsele o kadar fazla ödüyorlar ki telifli kitapları olabildiğince az tutuyorlar seride. :rofl: Artık böyle düşünüyorum.:rofl:

6 Beğeni
10 Beğeni
5 Beğeni

Şimdi efendim, her türden kitap okumuş olan ve okuyan(polisiye pek okumuyorum artık), bundan da keyif alan birisi olarak; korku türünden hiç kitap okumamış bulunmaktayım. Bunun nedenlerinin başında da, korku filmlerinden, korku hikelerinden falan korkmam geliyor :slight_smile: (zaten amaçları da bu, fakat ben korkmayı sevmiyorum :frowning: ). Fakat ne zamandır bu karanlık kitaplar serisi beni kendine doğru çekiyor. Sorum şu siz değerli forumdaşlara: Korku kitapları çok fazla korkutuyor mu? :smiley: , hangi eserleri tavsiye edersiniz bu seriden. Teşekkürler.

1 Beğeni

Korkudan ziyade eserlerde genellikle karanlık tema ve gizemli bir hava hakim. Ben birkaç kitabı okumama rağmen korktum diyemiyorum. Görsel ve ses olarak korku teması daha etkili olurken edebi olarak biraz sönük kalıyor. Ama yine de okumanızı öneririm. Üç Sahtekar ve H.G. Wells’in Körler Ülkesi ve Diğer Öyküleri kitabının yanında Ray Bradbury’nin Sonbahar Ülkesi bu önerimin içinde yer alan kitaplardandır.

3 Beğeni

Arthur Machen Üç sahtekar ve özellikle Yüce Tanrı Pan ilk aklıma gelen tavsiyeler olur. Ve bunları öyle tavsiye olsun diye yazmıyorum; benim için çok özel kitaplardır. Özenle okunduğunda etkilememesi imkansız “bana göre”

Genel olarak korku öğesi dediğimiz şeyleri barındıran kitap /film gibi şeylerin ki bunlar halk hikayeleri falan da olabilir, beni gerçek anlamda korkutma olasılığı oldukça düşüktür. Hele ki görsel öğe/ses gibi yardımcılar bulundurmadığı için kitaplarda bu oran… Öyle bir oran yok. Yüce tanrı pan’ı bir kenara ayırırsak korku hissine kapıldığım bir kitap yok.

3 Beğeni

:thinking:

9 Beğeni