Karanlık Kitaplık Serisi (İthaki Yayınları)

Carmilla , Dracula , Yürek Burgusu ve Lovecraft , Poe eserlerine farklı yayınevlerinden ulaşabilirsiniz. Joe Hill ve Clive Barker gibi çağdaş yazarların da eserlerinin olması bana cazip geldi.

3 Beğeni

Nantucketli Arthur Gordon Pym’in Öyküsü kitabı Dost Körpe çevirisi mi? Dost Körpe çevirisi ise hiç baştan bulaşmayacağım.

Evet hocam, Dost Körpe. Okuduğumda çok büyük bir sıkıntı gözüme çarpmamıştı, siz bilirsiniz tabii :slight_smile:

2 Beğeni

Gözden geçirdiyse bilemem ama bende Bütün Hikayeleri’nin 9.baskısı var ve okuyamıyorum. 5 senedir. Yavaştan hikayelerin derlendiği daha kısa olan ve çevirmeni farklı kitaplarını almayı düşünmeye başladım.

2 Beğeni

İletişim baskısıyla karşılaştırmanız için iki kitabın da ilk bölümünden görseller koyuyorum;

İletişim Baskısı;

İthaki Baskısı;

2 Beğeni

Seri sanırım korku kitaplarını içeriyor değil mi?Ona göre birkaç tane almayı düşünüyorum.

Evet kült , modern korku - gerilim eserlerini içeriyor.

1 Beğeni

Kitabın Dost Körpe çevirisi gayet iyi. Severek okumuştum.

3 Beğeni

Bütün Hikayeler kitabı ne yazık ki bir çeviri kabusu. Çok fazla not var, bazısı çevrilmemiş Fransızca cümleler var ve hiçbir şekilde çevirileri verilmemiş. Üstelik yapılan açıklamalar ve notlar da kitabın sonuna, neredeyse 900 sayfa sonraya, konmuş. Kitap boyunca açıklamaları ilgili sayfaların altından okumak varken numaralandırılmış bir sözcük görünce kalın bir sayfa destesini çevirmek zorunda kalıyorsunuz. 5 senedir okuyamadım. :confused:

3 Beğeni

Ah, çok teşekkür ederim. :heart: Birbirine fazlasıyla yakın çeviriler.

1 Beğeni

Ray Bradbury’nin “Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana” ile “Resimli Adam” romanı arasında bir bağlantı var sanırım. Kitabı alacaktım ancak konusuna bakarken iki kitabın da Resimli Adam’dan bahsettiğini fark ettim. Bilmediğim için soruyorum: İki eser arasında bağlantı var mı? Öyleyse ona göre okumak isterim.

1 Beğeni

İki eser arasındaki tek bağlantı karakterin iki kitapta da bulunması onun dışında bir bağlantısı yok.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. :slightly_smiling_face:

Biraz baktım da Resimli Adam bir öykü derlemesiymiş zaten. Bu durumda sorun kalmıyor.

2 Beğeni

burda karanlık fantastik diyebileceğimiz kitaplar hangileri ?

hepsine diyebilir miyiz ?

Clive Barker - Dokudünya

Hayır diyemeyiz. Serideki kitapların çoğu oldukça eskiler, modern anlamdaki fantastik bir kitap okuma beklentiyse başlarsanız hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz yüksek.

1 Beğeni

15 Beğeni

Kapak görseli bana Franz Kafka’nın Akbaba öyküsünü anımsattı.

1 Beğeni

Kuzgun görünce aklıma Edgar Allan Poe geldi, göz görünce E.T.A Hoffman geldi kesin ikisi de değil :smiley: ve ben de kapağı çok beğenmedim açıkçası bakalım ne çıkacak.

Joe Hill’in bir kitabı olacakmış

1 Beğeni

Sıradaki kitap muhtemelen bu. Hatta muhtemelen bile değil kesinlikle bu.

13 Beğeni