Zaten bu kitap olduğu doğrulandı diye biliyorum.
Joe Hill - Tuhaf Hava
Dört kısa romandan oluşuyormuş.
Bana babasının yazdığı "Different Seasons"ı andırdı bu kitap. King her bir öyküde bir mevsime gönderme yapmıştı; oğlu da dört farklı hava durumuna gönderme yapmıştır belki.
Wikipedia’dan bakınca bu düşüncem pekişti.
Öykülerin özgün adları:
Snapshot
Loaded
Aloft
Rain
Son iki öykünün özetlerinde belirgin hava durumları gördüm.
Karanlık kitap serisi İthakinin korku kitaplarını barındırıyo dimi🙂
Evet. (20 karakte :))
En son Kumadam ve Yüce Tanrı Pan’ı okudum. İkisi de okuyucuyu bir şeyleri gizemli bırakarak korkutmak istiyor. Maalesef ikisini de sevemedim. Özellikle Kumadam’ı. Seriden okuduğum kitaplar arasından şu ana kadarki favorim Cehennemlik Yürek.
Serideki çoğu kitap dediğiniz gibi. Korku temasından çok gizem teması başı çekiyor. Kitabı okurken oluşturacağınız ortamla daha etkili bir eser okuyabilirsiniz ama onun dışında öyle ahım şahım bir korku yok.
Daha önce Joe Hill veya serideki ‘‘İtfaiyeci’’ kitabını okuyanınız oldu mu? Beğendiniz mi? Babasının büyük hayranıyım ama kendisinin hiçbir kitabını okumadım daha.Fakat güzel görünüyorlar dışarıdan bakınca
Ben de King’in bir hayranı olarak Joe Hill’e şu anda maalesef baskısı bulunmayan Boynuzlar kitabıyla bir şans vermiştim. Hiç pişman olmadım. Çok severek okuduğum bir kitaptı ama 6 yıldan fazla olduğu için çok detaylı hatırlayamıyorum maalesef.
Yine aynı dönemlerde ŞE7T4N kitabını da okumuştum ama o Boynuzlar kadar etkilenmediğim, ortalama bir kitap olarak kaldı. Goodreads’e baktığımda çoğunluğun görüşü benimkinin tersine ki ŞE7T4N’ın puanı 4’ün üzerinde.
İtfaiyeci kitabını da satın aldım ama henüz okuma fırsatım olmadı. Siz de King’i bu kadar seviyorsanız oğluna da bir şans verebilirsiniz bence. En kötü ihtimalle ortalama bir kitap olarak hafızanızdan zamanla silinir
Kitapların çoğu gotik. Yani korkunun bir alt kategorisi.
Özetlemek gerekirse,
“Gotik romanları meraklıları için ilgi çekici kılan unsur uyandırdığı dehşet hissidir. Korkunç bir olay karşısında duyulan büyük korku olarak tanımlayabileceğimiz dehşet hissi, insan zihnini çarpıcı imgelerle harekete geçirmekte ve bu durum hayal gücü ile birlikte aklı da sınırlarını zorlama noktasına getirmektedir.“ (Özge Yücesoy adlı birinin tez çalışmasından)
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.Okumaktan bir zarar gelmez.En kısa zamanda bir şans vereceğim kendisine.
Ben gözümde İtfaiyeci kitabı ŞE7T4N kitabından daha güzel bir eser ama ikisi de gerçekten King romanları gibi ilginç konuları anlatmayı başarıyor. İzleme fırsatı bulduysanız Joe Hill’in yazdığı Locke & Key dizisi var. Belki tarzı hakkında biraz bilgi verebilmişimdir.
İşte bu gerçekten çok güzel bir kapak.
Kapak çok iyi be…
(Güzeller güzeli 20 karakter)
Müthiş bir kapak olmuş. Çizenin eline sağlık.
Harika bir çizim. Uzun uzun bakılacak cinsten.
Harika kapak. ()()
Viy’de iki öykü mü var? Ben öyle anladım ama doğrusunu bilen var mıdır aramızda?