Karanlık Kitaplık Serisi (İthaki Yayınları)

Halka’nın kitap olduğunu bilmediğim yetmiyor gibi bir de kitap serisi olduğunu öğrenmem şoku! :scream: Normalde kitapları bilirim ama filmlerinin olduğunu daha sonra öğrenirim. Şimdi tam tersi oldu. :sweat_smile:

2 Beğeni

Twitter hesabı açmışlar.

4 Beğeni

16 Beğeni

Sansürlenmişim :sweat_smile: (20 karakter)

3 Beğeni

Twitter dan paylaşılan GIF

6 Beğeni

3 Beğeni

@ormanci Merhaba. Bilimkurgu Klasikleri Dizisinde yaptığınız listede seri kitaplar vardı. Bu dizide de seri kitaplar var mı? Varsa liste yapacak mısınız?

Bildiğim kadarıyla bu dizide hiç seri yok.

1 Beğeni

İthaki’nin eskiden bastığı bu listeye girmeyen karanlık kitapların listesi var mı?

Bu diziyi takip etmiyorum malesef…

1 Beğeni

Seri ve bağımsız kitapları görebileceğiniz şekilde kitapları tablo haline getirdim.

NOT: Yanlışlık gördüğünüzde yazarsanız düzeltebilirim.

NOT: Liste güncellendi. (Halka)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Xhuf2ma4v49_UD_dzizwFHyS-3DT6GYHZCk21RZtcSg/edit?usp=sharing

9 Beğeni

“Asya’nın Stephen King’i.” –Library Journal

“Koci Suzuki varlığın kurgusunu, ölümsüzlüğü ve bilinci sorguluyor.” –Hakan Günday

1990’lı yıllardan itibaren insanlığa yeni kâbuslar armağan eden Koci Suzuki’nin başyapıtı Halka, hem edebiyatta hem de sinemada yeni bir korku dalgasının yükselmesine sebep olan, polisiyenin maceracı ruhuyla psikolojik gerilimin derin dehşetini birleştiren çağdaş bir lanet anlatısı.

Dergi muhabiri Kazuyuki Asakava’nın yeğeni Tomoko gizemli bir şekilde hayatını kaybeder. Üç gencin daha aynı gün ve saatte aniden öldüklerini öğrenen Asakava, bu vakalar arasındaki karanlık bağları araştırırken, peşine düştüğü ipuçları onu tuhaf görüntülerle dolu bir videokasete götürür. Kendisini gün geçtikçe daha fazla sürüklendiği bir girdabın ortasında bulan Asakava, arkadaşı Ryuci Takayama’nın yardımıyla bu sarmalın içinden çıkmaya çabalarken, kasetin laneti hayatında daha fazla yer kaplamaya başlar.

Sonuna kadar izle!

Hakan Günday’ın önsözüyle

10 Beğeni

Halka’nın diğer kitaplarını soran oldu mu?

Sıralama şöyleymiş.

Halka
Sarmal
Düğüm
Doğum Günü

1 Beğeni

Sordum, cevap bekliyorum. (20)

1 Beğeni

İthaki’nin Halka serisininin devam kitaplarını hangi aralıklarla basacağı hakkında bir duyum veya öngörü var mı? Kitabı almak istiyorum ama İthaki’nin son yıllardaki genel performansına (serileri bitirme) baktığımda çekiniyorum doğrusu. Yılda bir kitap bassa beş yıl ediyor :slight_smile: .

1 Beğeni

Diğer kitaplar basılacak mı bilmiyorum.

Kitap yayımlama aralığı konusunda ise bence çeviri kitaplarda 8-10 ay arası makul bir zaman aralığı. Belki 1.5 -2 ay içerisinde çevrilebilir ama bunun için çevirmenin 5-10 kitap üzerinde çalışarak kazanacağı parayı o 1 kitaptan kazanması gerekir. O satış rakamlarını garanti edecek çeviri kitap sayısı da bir elin parmak sayısını geçmez.

1 Beğeni

Hacimli kitaplarda belki 8-10 ay arası normal olabilir ancak böyle 200 sayfalık kitaplarda süre daha kısa olmalı diye düşünüyorum. Tabi çevirmenin elinde çok iş yoksa…

1 Beğeni

Alma bence, tamamlanırsa hep beraber alırız. Tamamlanmazsa hiç bizim olmamıştır, yok kabul eder geçeriz.

1 Beğeni

İşte o zaman da ilk kitapları bulmak bazen sorun olabiliyor :slight_smile: Örnek; Elric Ruh Hırsızı.

Ama yine de şimdilik almadım :slight_smile: Hep beraber bakarız, devam kitapları hızlı basılırsa (örneğin birkaç ay sonra ikinci kitap basılırsa) seriyi bitirip bitirmeyecekleri az çok anlaşılır :slight_smile:

Dolap, zebra gibi siteleri takip etmek lazım. Kan Şarkısı’nı geçen gün 50’ye buldum ben. Elric’in ilk 3 kitabı 70’e almıştım.

1 Beğeni