Karanlık Kitaplık Serisi (İthaki Yayınları)

Çıkacak diye kalmış aklımda. Çıkmazsa karanlık üçlü eksik kalır. Bu seriye en yaraşır yazarların başında geliyor.

1 Beğeni

İthaki’nin özellikle Karanlık Kitaplık serisinin algoritmasını çözemedim. Yarın geçen sene basılmış bir romanı da yayınlayabilirler ya da daha önce 100 kere başka yayınevi (ve kendileri) tarafından yayınlanmış eseri de yayınlayabilirler. Ama Clark Ashton Smith konusunda size katılıyorum, bir Eidolon okuyabilseydik iyiydi…

3 Beğeni

Clark Ashton Smith kalbimde yaradır. Yaklaşık 9 yıldır yeni bir kitabının yayınlanmasını bekliyorum ama hiç umudum yok açıkçası.

2 Beğeni

Esasında tüm dizilerin yayınevleri için taşıdığı 2-3 anlam var. Bunlardan birisi de yayımladıkları kitapları kataloğlamak, bir araya toplamak. Bir diğeri dizilerin ticari başarısı. Hiç dikkat çekmeyen bir kitap dizi içerisinde ticari olarak verimli oluyor.

Belki ülkemizde bunun en iyi örneği iş kültür modern klasikler olabilir. Peynir ekmek gibi satılıyor. Hatta çoğu kitabı peynir ekmekten daha ucuz.:slight_smile:

12 Beğeni

Katılıyorum. Kavrayamadığım konu Lovecraft, Ray Bradbury gibi yazarların kitap ve hikayeleri zaten zamanında yayınlanmış, aynı durum Clark Ashton Smith, Algernoon Blackwood gibi yazarların daha önce yayınlanmış eserleri için neden yapılmıyor? Konu telif ise anlayabilirim ancak değilse ve hali hazırda çevirileri olan eserlerin bu seride yayınlanmaması çok yazık olur. (Ve okuyucu kitlesi oluşmuş yani satış rakamı garantilenmişken)

5 Beğeni

Telifle lgili (yazar veya çevirmen) bir sorun yoksa iki ihtimal olabilir. O kitapların yeni baskıları yayın programında yer bulamıyordur veya ticari olarak zamanı gelmemiştir.

2 Beğeni

Ya da piyasada aynı türde kitapları basan ve pazar payını tehdit eden başka yayınevi yoktur. Stephen King’leri basan Altın yayınevini saymazsak, korku/gerilim türünde ülkemizin en büyük pazarına sahipler. (Aynı durum B.K. için de geçerli)

3 Beğeni

9 Beğeni

Dünyalar Savaşı Z’den sonra Doğan’dan başka bir telifi daha almışlar galiba…

6 Beğeni

Halka (The Ring) :star_struck: :star_struck: :star_struck: :star_struck:

2 Beğeni

Çok güzel duruyor! :star_struck: Listeme ekliyorum hemen.

Bu seriden ilk kez kitap alacağım, o da Halka.

4 Beğeni

Doğan kitap zamanında yazarın Halka serisinin ilk 4 kitabını yayınlamıştı. Umarım İthaki de yayınlar ve yazarın diğer eserleri de yayınlanır.

2 Beğeni

Kapak Halka’dan çok Garez filmini anımsattı bana :smiley:

1 Beğeni

Evet değişik bir kapak seçimi olmuş :sweat_smile:. Serinin 4. Kitabı Sarmal’ı görünce de Uzumaki sanmıştım :sweat_smile:

1 Beğeni

Kapak müthiş olmuş. :star_struck:

2 Beğeni

Kapak güzel olmuş ama bir yandan da spoiler olmamış mı? :slight_smile:

Spoiler çok da önemli değildir bence onlar için. Satış rakamı önemli, ki en çok satacak kapak tasarımı da bu zaten. Aynısını Sapık’ta da yapmışlardı.

4 Beğeni

Bu dediğiniz çok doğru, ki pek çoğumuz bunun farkındayız zaten.

Sapık’taki kapak kitabın tüm heyecanını kaçıracak kadar spoiler üstelik. Aşırı sinir olmuştum. Sanki herkes o sahneyi bilmek zorunda.