Karanlık Kitaplık Serisi (İthaki Yayınları)

6 Beğeni

Bu iki kitapta çok ilgimi çekti okuyup görüş bildirebilecek olan var mı?

1 Beğeni

Okumadım ama Meyrink’ten okuduğum öyküler dolayısıyla beklentim yüksek. İkisini de alıp okumayı düşünüyorum.

2 Beğeni

Bu seride o kadar fazla kitap var ki hangisini okuyacağımı bilemiyorum. Bu seride yer alan en iyi kitapları söyleyebilir misiniz?

Kişiden kişiye değişir ama okuduklarım arasında en çok tekinsiz öyküler, maymun pençesi ve diğer öyküler, sapık ve sarı duvar kağıdı kitaplarını beğendim.

2 Beğeni

Cehennemlik Yürek mutlak favorim.

4 Beğeni

Uzun soluklu bir şeyler isterseniz de Bir Oğlanın Yaşamı iyidir.

4 Beğeni

@Seraphina, @Lucifer, @Lorien_archers
Cevaplarınız için teşekkür ederim :pray:

2 Beğeni

Cehennem Evi, Cehennemlik Yürek ve Körler Ülkesi favorilerim. ( tabi okuduklarım arasında)

2 Beğeni
13 Beğeni

Siz yazalı epey olmuş ama ben yine de yazayım belki başka arkadaşlar da dikkate alır yorumlarımı.

Nantucketlı Arthur gordon pym’in öyküsüne bakmanızı şiddetle öneririm. Denizcilikle ilgili terimlere alışırsanız gizem ve dehşet dolu çok keyifli bir macera sizi bekliyor. Üstat Edgar Allan Poe’ nun tek romanı diye biliyorum, sırf bunun için bile bakılır bence.

Onun haricinde Bir Oğlanın Yaşamı özellikle Stephen King ve Ray Bradburry okumayı seviyorsanız kaçırmamanız gereken bir kitap. Üslupları ve çocukluk üzerine düşünceleri bakımından çok benzer özellikte yazarlar olduğunu düşünüyorum. Ama yanlış anlaşılmasın bahsi geçen yazarları sevmiyorsanız bile keyif alarak okuyabileceğiniz bir kitap.

7 Beğeni

Öneriniz için Teşekkür ederim.

Daha önce yaptığım listeyi farkında olmadan silmişim.

Seri ve bağımsız kitapları görebileceğiniz şekilde kitapları tablo haline getirdim.

Güncel liste:

1 Beğeni

Karanlık 62: Şeytan Çıkaran

Karanlık Kitaplık – 62

Korku filmleri tarihinde mihenk taşı hâline gelen uyarlaması 1973’te gösterime girdiğinde infial yaratan, günümüze kadar tesirini yitirmeyen en korkunç anlatılardan olan ve William Peter Blatty’nin gerçekten yaşanmış bir vakadan ilham alarak yazdığı Şeytan Çıkaran, Ira Levin’e ait Rosemary’nin Bebeği ve Thomas Tryon’ın yazdığı Öteki ile birlikte 1970’li yıllarda yükselişe geçen modern korku edebiyatının üç büyük romanından biri.

Gençliğinde oğlunu yanlış tedavi nedeniyle henüz üç yaşındayken kaybeden ve o günden beri tıpla arası iyi olmayan ünlü oyuncu Chris MacNeil eşinden boşanmıştır ve on bir yaşındaki kızı Regan’la birlikte yaşamaktadır. Babasından uzak kalan Regan ise son zamanlarda anormal davranmaya başlamıştır. Regan’ın giderek garipleşen hâlleri neticesinde doktora başvuran annenin derdine çare tıp dünyasından mı gelecektir yoksa Cizvit rahiplerinden mi?

Ebedi gecenin başlangıcı…

“Bir Einstein denklemi, rakamlarla dolu bir muhasebe sütunundan ne derece üstünse, Şeytan Çıkaran da çoğu muadilinden o derece üstün.” –New York Tımes

11 Beğeni

Exorcist filminin uyarlandığı kitap mı bu?

2 Beğeni

Evet. .

2 Beğeni

Normalde bu serinin kapak tasarımlarına bayılırım her kitabı da aldım ancak bu kapak bu kitabın ağırlığına uymamış sanki

2 Beğeni
13 Beğeni
10 Beğeni