Bu anket sürekli güncel ve en tepede tutulmalı, ve bu foruma uğrayanlar bakmadan geçmemeli… Ellerine sağlık alper.
Kitaplığımda 10’a yakın bu seriden kitap var ama 5 civarı okumuşum. Özellikle Allen Poe ve Lovecraft eserlerini toplu olarak okuyacağım için buradan okumuyorum sadece bir istisna dışında.
Nantucketlı Arthur Gordon Pym’in Öyküsü : Puanı düşüktür ama ben çok severim.
Tut Ki Bir Rüya Gördün - Charles Beaumont : 6 aydır ara ara okurum ama okuduğum en iyi öykü kitaplarından biridir. Zaten orjinal (1959) Twilight serisinde bu kitaptan çok uyarlama vardır. Black Mirror öykülerinin atası gibi düşünebiliriz.
Dr. Jekyll ile Bay Hyde - Robert Louis Stevenson : Tekinsizliği çok iyi aktaran çok güzel eserdi.
Şeytan Çıkaran - William Peter Blatty : herşeyi geçiyorum adeta kurgusuyla sinema ve edebiyatta yeni bir tür yarattı.
Sarı Duvar Kağıdı : Bu kitabı çok beğenen var, ben anlayamadım gibi.
Bence bu ekonomi de karınca boyutunda punto olmadığına sevinmeliyiz, sayfa tasarrufu bence bunun nedeni. Punto büyüdükçe sayfa sayısı da artacaktır ve bu da hem yayınevini hem okuyucuyu ekonomik anlamda zorlayacaktır.
Cehennemlik Yürek’in Dokudünya’dan daha çok oy almasına şaşırırken, Clive Barker’ın ülkemiz okurları arasında bu kadar beğenilmesine sevindiğimi de söyleyebilirim bu anket sayesinde.
Dokudünya’yı kalınlığından dolayı daha az okuyan olduğu için de olabilir. Ben de henüz okumadım. Beklentim yüksek fakat o küçük puntolarla nasıl okuyacağım bilmiyorum. Ayrıca Barker harika bir yazardır. Özellikle Lanetlenme Oyunu müthiş bir korku romanıdır.
Pdf olarak okuyabilirsen o şekilde oku istersen. Ben de Dokudünya’ya dün başladım ama yavaş ilerliyorum. İlginç bir konusu var.
@alper Barker severim de Dokudünya okumadım ben.
Pdf okuyamıyorum maalesef. Hatta biraz eski kafalıyım bu konuda. Direniyorum ama gözlerim de zorlanıyor bu şekilde küçük puntolarda. Bakalım nasıl olacak?
Ben bıraktım öyle şeyleri, rahatladım.
Yanlış anımsıyorum o zaman.
Yaşlandın iyice.
Bu ara kaşarlı pide yemiyorum, hafıza zayıflığım hep ondan.
Üzülme, bazen ben de okuduğum şeyi unutup tekrar okurken hatırlıyorum. Neyi alıp almadığımı hatırlamayıp yine almak yaptığım bir şeydi, artık yanlışlıkla okuduğumu da yine okumaya çalışıyorum. Kitaplık listesi yapmayı boşladım, neyse ki okuduklarım kayıtlı da bakabiliyorum.
Bunu ben de sık sık yapıyorum . Bazı kitapları ikinci kez almışım. Üçüncü kez aldığım olmuş mudur emin değilim . Keşke zamanında liste tutsaymışım, onun için de çok geç oldu artık.
Katılıyorum ve artırıyorum. Nantucketlı Arthur Gordon Pym’in Öyküsü ile.
Oylamaya katılan 48 Kayıp Rıhtım üyesinin bu diziden mutlaka okunmalı dediği 5 kitap:
- Dracula - Bram Stoker
- Cehennemlik Yürek - Clive Barker
- Cthulhu’nun Çağrısı - H.P. Lovecraft
- Dr. Jekyll ile Bay Hyde - Robert Louis Stevenson
- Üç Sahtekar - Arthur Machen
Umarım Robert McCammon’un diğer kitaplarınıda yayınlarlar.
Koci SUZUKİ nin halka adlı kitabının devam kitapları varmış.(sarmal,Düğüm ve bir kitap daha sanırım) ithaki basacak mı acaba bilgisi olan?