Karanlık Prens - İçimdeki Karanlık #28: Düello Kulübü & Quidditch [Kısım 1]

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Karanlık Prens - İçimdeki Karanlık #28: Düello Kulübü & Quidditch [Kısım 1] – Fantastik Canavarlar

image

GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN. 26. BÖLÜM 27. BÖLÜM [Kısım 1] 27. BÖLÜM [Kısım 2] Lord Voldemort’un o karanlık gece, Harry Potter‘ı kaçırıp öldüremeyince kendi oğlu gibi büyütmeye karar verdiği alternatif bir hayran hikâyesine ne dersiniz? “Karanlık Prens” serisini, Safina Mazhar‘ın kaleminden ve yazarın gözden geçirdiği yeni versiyon üzerinden taze bir çeviriyle sizlerle buluşturuyoruz. Karşınızda İçimdeki Karanlık… (DEVAMI…)

Bölümleri daha sık atın ya da en azından kısım 1 kısım 2 diye ayırmayın ricamdır

iyi geceler öncelikle çeviri için teşekkürler ve ellerinize sağlık. benim sormak istediğim soru ise şu neden sizin türkçe çeviri watpat te okuduğumdan biraz farklı. çeviri olarak demiyorum. genel olarak olay örgüsü ama gerçekleşme şekli biraz farklı bunun nedenini merak ettim. örnek vermem gerekirse şu son bölümden mesela sizin çevirinizde ron ve hermoni ortak salonda çalışıyorlar ve damien gelip düello kulübüne gitmek istiyor. okuduğum watpat çevirisinde ise harmoni ve ron bir ödev üstünde çalışıyorlar ve damien onlara ödevi harry’nin yaptığını söyleyip yemekhanede zor bela güçlükle onları harry nin yanına oturtuyor. orada damien düello odasına gitme teklif ediyor. başka bir örnek verirsem mesela siz ginny in hala onu kurtaranı aradığını söylediğiniz sahne ron ile damien arasında geçiyor ama okuduğum çeviride harmoni, ron ve damien direk ginny nin önünde yemek salonunda konuşuyorlar. bunun nedenini merak ettim. daha öncesinde de bir çok bu şekilde farklılıklar var. cevaplarsanız sevinirim iyi geceler kolay gelsin.

Hikaye güzel gidiyor fakat kafamda soru işaretleri var. Mesela Voldemort Harry’i kaçırıyor ve Harry’yi öldürmeyi denemesi lazım. Denemeseydi yara izi oluşmazdı , yara izi acımazdı. Fakat Voldemort Harry’yi öldürmeyi denediğinde orada Lily kendini feda etmediği için herhangi bir koruma büyüsü oluşamaz. Bu nedenle Harry ölmüş olmalıydı. Ya da hadi diyelim ki bir şekilde yine lanet geri tepti ve Harry öldüren lanetten kurtuldu. Peki Voldemort neden ölmedi ? Ayrıca Lily ölmediyse Snape ne oldu da iyi tarafa geçmeye karar verdi ? Umarım bunların cevabını ilerleyen bölümlerde alabiliriz.