Karanlık Prens - İçimdeki Karanlık #3: Tuhaf Ölümler

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Karanlık Prens - İçimdeki Karanlık #3: Tuhaf Ölümler – Fantastik Canavarlar

image

GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN. 1. BÖLÜM 2. BÖLÜM Lord Voldemort’un o karanlık gece, Harry Potter‘ı kaçırıp öldüremeyince kendi oğlu gibi büyütmeye karar verdiği alternatif bir hayran hikâyesine ne dersiniz? “Karanlık Prens” serisini, Safina Mazhar‘ın kaleminden ve yazarın gözden geçirdiği yeni versiyon üzerinden taze bir çeviriyle sizlerle buluşturuyoruz. Karşınızda İçimdeki Karanlık cildinin üçüncü bölümü! bölüm 3 •… (DEVAMI…)

  1. ve 2. bölümlerde sıkıntı var. 1. bölümde Lily Harry’i korumak için ölmüyor, Lily’nin sevgisi Harry’e kalkan olmuyor yani Voldemort Harry’i ilk öldürmeye çalıştığında öldürmüş olması gerekirdi. 2. bölümde de Harry Qudditch kupası sırasında 14 yaşındaydı 16 değil. Ama bu en başında yazdığı gibi alternatif bir hikaye. Belki Harry 1980’de değil 1978’de doğmuştur bu alternatif evrene göre. 3. bölüme sözüm yok. Bu kadar eleştirdiğime bakmayın bu hikayenin daha iyi olmasını, mantık hatalarının düzeltilmesini istediğimdendir. Mesela 1. bölümde Voldemort Harry’i öldürmemeye karar vermiş olabilir, 2. bölümde de Harry’nin bu hikayeye göre 1978’de doğduğu söylenebilir -tabi gerçekten öyleyse- ve bu mantık hatalarını ortadan kaldırır ve hikayeyi kusursuza yakın kılar. Tekrar böyle bir heyecanı hissetmek çok iyi geldi bu hikayeyi yazana, çevirene ve çevrildikten hemen sonra yayınlayan Fantastik Canavarlar sitesine çok teşekkür ederim. Güzel konu seçimi.

ben bu hikayeyi wattpadde okumuştum lisenin ilk yılı fln, vay be üzerinden ne kadar zaman geçmiş. sizin aynısını paylaşmanız doğru mu? pardus’un çok emeği var, umarım haberi vardır

Serinin Yazarı Safina Mazhar Kimdir?

Tüm telif haklarının J. K. Rowling’ e ait olduğu bu hayran kurgusu kitabın yazarı, İskoçya’da doğmuş ve büyümüş, Hint asıllı bir isim olan Safina Mazhar . Kendisinin yazdığı bu alternatif Harry Potter hikâyesinin tam metnine, yazarın kullandığı Kurinoone mahlasıyla FanFiction.net adresinden de ulaşabilirsiniz. Mazhar’ın ayrıca dört kitaptan oluşan Power of Four adlı bir de fantastik roman serisi var.

Hangi Günler Yayınlanacak?

Karanlık Prens’ in ilk cildi İçimdeki Karanlık macerası 15 Temmuz 2019′ da Fantastik Canavarlar sayfalarında. Serinin bölümleri ise düzenli bir şekilde her pazartesi ve perşembe günleri sizlerle olacak.

Tuba Toraman, Dilara Uysal ve Duygu Baştürk’ ün dilimize kazandırdığı hikâye, serinin çevirmenlerinden Tuba Toraman’ ın editörlüğünde yayına hazırlanıyor. Eserin çevirisinde, yazarın gözden geçirdiği yeni versiyon kaynak alınıyor. Serinin ülkemize özel kapak görseli ise Işınsu Deniz Türk’ e ait.

Hikayenin ilk sayfasındaki Giriş bölümünde sorularınızın yanıtlarını bulabilirsiniz. :slight_smile:

yazarın gözden geçirdiği yeni versiyon dediğiniz Rewrite herhalde. İsmini aynı yazınca aynısı gibi anlaşılıyor, yazarın kendisi de The Darkness Within: Rewrite olarak ayrıştırmıştı. Siz de öyle yapın bence, yoksa kopya mı değil mi diye çok laf yersiniz ki adı da aynı olmuş şüphe yaratıyor

Bir de Rewrite daha bitirilmedi? Yazar 8-9 yıldır devam ediyor, siz bitmemiş hikayeyi mi çevirmeye karar verdiniz biraz garip olmuş

Biz de yazara göre tam zamanlı çeviriyoruz. İlk bölümde gereken bilgiler mevcut eğer açıklamalar okunursa kafada şüphe kalmaz diye düşünüyoruz. Forumumuz ve sitelerimizde herkesin okuyan, araştıran bilgili bireyler olduğunu biliyoruz. :blush: Teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.